Fed Coin cbdc

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

24 sep. 2020
Aanbieding: 

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling van een CBDC. Hoewel het niet concreet wordt gezegd, is het duidelijk dat de Fed coin eraan komt en er al wordt flink geëxperimenteerd met welk ontwerp het beste past en de meeste voordelen oplevert.

fed coin

Het is in ieder geval duidelijk dat de leerervaringen met de noodbetalingen tijdens de pandemie er toe heeft geleid dat er wetgeving in voorbereiding is waarbij elke Amerikaanse burger een rekening bij de FED kan openen. Deze FED-rekeningen kunnen onder meer gebruikt worden voor het verstrekken van noodbetalingen. Het gebruik van een digitaal contant geld kan hierdoor ook worden gefaciliteerd in de Amerikaanse economie.

Onduidelijkheid over het technologisch ontwerp

Er wordt nog bestuurd welk ontwerp het meest geschikt is wat de respectieve voor- en nadelen van een specifiek ontwerp heeft. De Federal Reserve is al een tijdje bezig is om digitaal centrale bankengeld te bestuderen. Er wordt al verschillende gedistribueerde grootboektechnologieën getest om te zien welke het beste geschikt is voor het uitrollen van een FED CBDC. De Federal Reserve Bank van Boston is een aantal jaar aan het samenwerken met de Massachusetts Institute of Technology. Ze experimenteren met de verschillende technologische opties om een FED CBDC te lanceren. De Federal Reserve Bank van New York heeft een innovatiecentrum opgezet in samenwerking met de Bank for International Settlements om de juiste technologieën te identificeren om voor de centrale banken in de wereld.

De FED COIN en het einde van financiële vrijheid?

Het is niet de vraag of, maar wanneer de FED CBD of coin zal worden uitgerold om onder meer financiële steun te verstrekken aan de Amerikaanse bevolking. De Federal Reserve centraliseert zodoende de macht meer en meer naar zich toe waarbij alleen de systeembanken die een deel uit maken van dit bankenkartel zullen blijven bestaan na een nieuwe crisis. De FED zal niet alleen met de geldprinter alles opkopen (staatsobligaties, bedrijfsobligaties etc.) maar ook de bevolking financieel kunnen afkopen in ruil voor vrijheid. De FED zullen met veel belangstelling de snelle vorderingen volgen van China’s BSN infrastructuur en eigen CBDC.

fed cbdc

Een globaal totalitair repressief financieel surveillance systeem met oppermachtige centrale banken binnen een bankenkartel is in de maak. Negatieve rente, inflatie, directe taxatie en andere financieel repressieve maatregelen kunnen nu via het protocol globaal worden gestuurd, geïmplementeerd en beheerst. In de woorden van Henry Ford:

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.”

fed coin

De vraag is of de rijke Amerikanen en de lords of finance zelf deel willen uitmaken van dit systeem; en het systeem niet in elkaar stort omdat het groot kapitaal uitstapt en verhuist naar een nieuw vrij markt economisch peer-to-peer geldsysteem dat is gebaseerd op de principes van sound money?

De beslissing van Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, om over te stappen naar Bitcoin, is een kanarie in de kolenmijn voor de plannen van het bankenkartel.

Gerelateerde artikels:

Bron: Cleveland Fed

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

18 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min