Fed Coin cbdc

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Sep 24, 2020
Aanbieding: 

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling van een CBDC. Hoewel het niet concreet wordt gezegd, is het duidelijk dat de Fed coin eraan komt en er al wordt flink geëxperimenteerd met welk ontwerp het beste past en de meeste voordelen oplevert.

fed coin

Het is in ieder geval duidelijk dat de leerervaringen met de noodbetalingen tijdens de pandemie er toe heeft geleid dat er wetgeving in voorbereiding is waarbij elke Amerikaanse burger een rekening bij de FED kan openen. Deze FED-rekeningen kunnen onder meer gebruikt worden voor het verstrekken van noodbetalingen. Het gebruik van een digitaal contant geld kan hierdoor ook worden gefaciliteerd in de Amerikaanse economie.

Onduidelijkheid over het technologisch ontwerp

Er wordt nog bestuurd welk ontwerp het meest geschikt is wat de respectieve voor- en nadelen van een specifiek ontwerp heeft. De Federal Reserve is al een tijdje bezig is om digitaal centrale bankengeld te bestuderen. Er wordt al verschillende gedistribueerde grootboektechnologieën getest om te zien welke het beste geschikt is voor het uitrollen van een FED CBDC. De Federal Reserve Bank van Boston is een aantal jaar aan het samenwerken met de Massachusetts Institute of Technology. Ze experimenteren met de verschillende technologische opties om een FED CBDC te lanceren. De Federal Reserve Bank van New York heeft een innovatiecentrum opgezet in samenwerking met de Bank for International Settlements om de juiste technologieën te identificeren om voor de centrale banken in de wereld.

De FED COIN en het einde van financiële vrijheid?

Het is niet de vraag of, maar wanneer de FED CBD of coin zal worden uitgerold om onder meer financiële steun te verstrekken aan de Amerikaanse bevolking. De Federal Reserve centraliseert zodoende de macht meer en meer naar zich toe waarbij alleen de systeembanken die een deel uit maken van dit bankenkartel zullen blijven bestaan na een nieuwe crisis. De FED zal niet alleen met de geldprinter alles opkopen (staatsobligaties, bedrijfsobligaties etc.) maar ook de bevolking financieel kunnen afkopen in ruil voor vrijheid. De FED zullen met veel belangstelling de snelle vorderingen volgen van China’s BSN infrastructuur en eigen CBDC.

fed cbdc

Een globaal totalitair repressief financieel surveillance systeem met oppermachtige centrale banken binnen een bankenkartel is in de maak. Negatieve rente, inflatie, directe taxatie en andere financieel repressieve maatregelen kunnen nu via het protocol globaal worden gestuurd, geïmplementeerd en beheerst. In de woorden van Henry Ford:

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.”

fed coin

De vraag is of de rijke Amerikanen en de lords of finance zelf deel willen uitmaken van dit systeem; en het systeem niet in elkaar stort omdat het groot kapitaal uitstapt en verhuist naar een nieuw vrij markt economisch peer-to-peer geldsysteem dat is gebaseerd op de principes van sound money?

De beslissing van Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, om over te stappen naar Bitcoin, is een kanarie in de kolenmijn voor de plannen van het bankenkartel.

Gerelateerde artikels:

Bron: Cleveland Fed

Lees verder

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min

Rio de Janeiro belegt 1% schatkist in Bitcoin

Rio de Janeiro wordt de eerste Braziliaanse stad en een van de eerste steden ter wereld die Bitcoin koopt als waardeopslag. De stad gaat 1% van de schatkist in Bitcoin beleggen. Dat heeft burgemeester Eduardo Paes donderdag 13 januari bekend gemaakt op de Rio Innovation Week. Of dat nog niet genoeg is, krijgen burgers de mogelijkheid […]

Jan 14, 2022
2,5 min