Financieel expert over het risico Bitcoin niet te snappen

May 23, 2021
Aanbieding: 

In tijden van grote volatiliteit van Bitcoin en andere cryptomunten nemen vele twijfelaars grote afstand van deze belegging. Het risico je met crypto in te laten is gewoon te groot. Nik Bhatia, die finance doceert in Californië, legt uit dat het omgekeerde ook bestaat: het risico je niet met Bitcoin in te laten. Hij heeft daarvoor een krachtige formulering:

“Als je als growth manager nu nog doet of Bitcoin niet bestaat, dan zie je niet eens dat op deze planeet een alternatieve monetaire werkelijkheid is gearriveerd”

Luister naar de Podcast WhatBitcoinDid met Nik Bhatia

De podcast met Nik Bhatia kun je maar beter snel gaan luisteren. Hij zegt zeer rake dingen over volatiliteit. Michael Saylor benadrukt ook altijd dat investeren in een nieuwe technologie (die al 12 jaar bewijst goed te werken) helemaal niet speculatief is.

Bhatia legt het weer een beetje anders uit maar niet minder treffend:

“Het enige nog resterende excuus voor een beleggingsadviseur om nog niet in Bitcoin te stappen is de prijsvolatiliteit. Maar volatiliteit kun je niet één op één vertalen naar risico en dat maakt het complex. Zaakwaarnemers vinden dat ze Bitcoin moeten uitsluiten vanwege de volatiliteit, maar daarmee nemen ze dan weer een heel ander risico, een verborgen risico recht voor je neus: de kapitale blunder om de monetaire realiteit niet juist in te schatten.”

Must read boek

De belangrijkste reden waarom managers ooit nog van een rotswand gaan springen, is dat Bathia tot diegenen behoort die uiteindelijk een “explosie”, en prijsexplosie dus verwachting die al het voorgaande in de schaduw gaat stellen. Daniel Krawisz, heeft daarvoor de term hyperbitcoinization bedacht als tegenhanger van de klassieke hyperinflatie. Het moment dat alles en iedereen in paniek gaat vluchten in Bitcoin. Het risico daar niet tijdig over geïnformeerd te zijn wil je niet lopen. Snel dus Bhatia’s boek bestellen en je verrijken met zijn inzichten over alle soorten geld van “goud en dollars tot bitcoin en cryptogeld van de centrale bank”. Vooral dat laatste is interessant: hoe verhouden Bitcoin en CBDC’s zich volgens Bhatia.

De nieuwe monetaire realiteit gaan zien

Net als bij klimaat heb je niet alleen het risico dat de planeet grote schade heeft van opwarming en zeespiegelstijging. Je hebt ook het risico dat je voor niets de hele economie om zeep helpt, terwijl het probleem en fabeltje blijkt te zijn. Hiervoor is het zaak altijd te proberen je confirmation bias te doorbreken. Op dit moment lijkt het erop, dat het aantal bekende mensen dat na jaren weerstand tegen Bitcoin toch om gaat veel groter is dan het aantal bitcoiners dat weer nocoiner wordt. Van dat laatste zijn maar zeer weinig voorbeelden.

Heb jij al bitcoin gekocht?

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min