Financieel expert over het risico Bitcoin niet te snappen

May 23, 2021
Aanbieding: 

In tijden van grote volatiliteit van Bitcoin en andere cryptomunten nemen vele twijfelaars grote afstand van deze belegging. Het risico je met crypto in te laten is gewoon te groot. Nik Bhatia, die finance doceert in Californië, legt uit dat het omgekeerde ook bestaat: het risico je niet met Bitcoin in te laten. Hij heeft daarvoor een krachtige formulering:

“Als je als growth manager nu nog doet of Bitcoin niet bestaat, dan zie je niet eens dat op deze planeet een alternatieve monetaire werkelijkheid is gearriveerd”

Luister naar de Podcast WhatBitcoinDid met Nik Bhatia

De podcast met Nik Bhatia kun je maar beter snel gaan luisteren. Hij zegt zeer rake dingen over volatiliteit. Michael Saylor benadrukt ook altijd dat investeren in een nieuwe technologie (die al 12 jaar bewijst goed te werken) helemaal niet speculatief is.

Bhatia legt het weer een beetje anders uit maar niet minder treffend:

“Het enige nog resterende excuus voor een beleggingsadviseur om nog niet in Bitcoin te stappen is de prijsvolatiliteit. Maar volatiliteit kun je niet één op één vertalen naar risico en dat maakt het complex. Zaakwaarnemers vinden dat ze Bitcoin moeten uitsluiten vanwege de volatiliteit, maar daarmee nemen ze dan weer een heel ander risico, een verborgen risico recht voor je neus: de kapitale blunder om de monetaire realiteit niet juist in te schatten.”

Must read boek

De belangrijkste reden waarom managers ooit nog van een rotswand gaan springen, is dat Bathia tot diegenen behoort die uiteindelijk een “explosie”, en prijsexplosie dus verwachting die al het voorgaande in de schaduw gaat stellen. Daniel Krawisz, heeft daarvoor de term hyperbitcoinization bedacht als tegenhanger van de klassieke hyperinflatie. Het moment dat alles en iedereen in paniek gaat vluchten in Bitcoin. Het risico daar niet tijdig over geïnformeerd te zijn wil je niet lopen. Snel dus Bhatia’s boek bestellen en je verrijken met zijn inzichten over alle soorten geld van “goud en dollars tot bitcoin en cryptogeld van de centrale bank”. Vooral dat laatste is interessant: hoe verhouden Bitcoin en CBDC’s zich volgens Bhatia.

De nieuwe monetaire realiteit gaan zien

Net als bij klimaat heb je niet alleen het risico dat de planeet grote schade heeft van opwarming en zeespiegelstijging. Je hebt ook het risico dat je voor niets de hele economie om zeep helpt, terwijl het probleem en fabeltje blijkt te zijn. Hiervoor is het zaak altijd te proberen je confirmation bias te doorbreken. Op dit moment lijkt het erop, dat het aantal bekende mensen dat na jaren weerstand tegen Bitcoin toch om gaat veel groter is dan het aantal bitcoiners dat weer nocoiner wordt. Van dat laatste zijn maar zeer weinig voorbeelden.

Heb jij al bitcoin gekocht?

Lees verder

Na El Salvador ook Paraguay lak aan IMF en wereldbank

Paraguay is vast van plan om al volgende maand het voorbeeld van El Salvador te volgen en Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het project wordt aangejaard door laser eyes parlementariër Carlitos Rejala. De vertaling van deze tweet is: Zoals ik al een tijd lang beweer, moet ons land met de nieuwe generatie me bewegen. Het […]

Jun 19, 2021
3 min

Michael Saylor: Bitcoin de rails voor $$$ naar overal

Heeft Michael Saylor Sun Tzu’s Art of War gelezen. Vast wel. Het is standaard kost voor CEO’s. In een nieuw interview komt hij met een verrassend idee natuurlijk geïnspireerd op de ontwikkelingen in El Salvador en de prachtige nobele dienstverlening van Jack Mallers Strike. En wat is het idee? De Amerikaanse dollar wordt wereld reservemunt! […]

Jun 17, 2021
3 min

Walvissen bezitten nu de helft van alle Bitcoin

De decentrale koersanalist Santiment heeft getwitterd dat Bitcoin-walvissen hun BTC-posities de afgelopen drie maanden sterk hebben vergroot en nu de helft van het hele aanbod van de grootste cryptocurrency in handen hebben. Walvissen hebben 90.000 Bitcoins verzameld De afgelopen 90 dagen hebben de wallets met 100 – 10.000 BTC in totaal 90.000 Bitcoins aan hun […]

Jun 17, 2021
1 min