caratsCarats is een nieuw initiatief van Israel Diamond Exchange Ltd voor het verwezenlijken van een transparante diamanten derivatenhandel op de blokketen. Er zal een database worden opgesteld voor honderdduizenden diamanten over de hele wereld. Het Carats platform beschikt over een speciaal hiervoor ontwikkelde machinaal leren en AI-technologie om op basis van 1 miljard meetpunten de actuele marktwaarde en prijs vast te stellen. De doelstelling is het segmenteren van de globale diamantenhandel en voor elk segment een prijs index of tracker op te stellen.

Uiteindelijk wil Carats een banklicentie verkrijgen en een diamant standaard invoeren. Dit als alternatief voor een goud standaard en financieel gedekt systeem op diamanten. Dit op basis van de vereniging van blockchain techonologie, kunstmatige intelligentie en machinaal leren voor het scheppen van een prijs index platform; en natuurlijk tokenization.

De diamanten die door Carats worden gekocht, worden in een beveiligde kluis bewaard en staan onder toezicht van een onafhankelijke toezichthouder. Deze worden vervolgens verhandelbaar gemaakt in de vorm van een token, de CARAT. Dit is een ERC20 token op Ethereum die een verhandelbare diamant index of specifieke diamant kan representeren. Er is een exclusieve token sale voor de CARAT gelanceerd in februari 2018. Op basis van deze technologie en Carats platform kan er op een vertrouwde en transparante manier worden gehandeld in diamant derivaten en diamant tokens.

Voor meer informatie: