elon musk

Gaat Elon Musk meer Bitcoin kopen?

Nov 11, 2021
Aanbieding: 

Wichelroedelopers aller aard blijven Elon Musk peilen op zijn bedoelingen en wij kunnen hier nier achter blijven. Wat is er nu weer aan de hand? Musk heeft voor 5 miljard dollar Tesla aandelen verkocht. Wat moeten we daarmee? Een logische speculatie is dat hij persoonlijk meer Bitcoin wil kopen.

Het onmisbare Zerohedge heeft een en ander grondig nagetrokken en bijzondere patronen ontdekt. Zo steeg de Tesla koers op beide dagen waarop Musk verkocht. Alles is nog complexer omdat Musk al in september deze verkoop vastzette, terwijl hij het op Twitter doet voorkomen of hij het van zijn volgers liet afhangen. Een meerderheid was van mening dat Musk inderdaad aandelen moet verkopen om eindelijk ook eens wat belasting te gaan betalen. Opmerkelijk dat 42,1% vindt dat hij dat niet zou hoeven doen.

Ach bij Musk is alles beeldvorming en public relations. Hij verbergt het niet eens: “Men zegt dat winsten niet realiseren een vorm van belastingontduiking is, dus misschien moet ik 10% van mijn aandelen verkopen”. Had Rockefeller maar in deze tijd geleefd. Hij werd destijds rondom zijn schandalen de grondlegger van de PR door een journalist in dienst te nemen om zijn imago te versterken. Nu doen de miljardairs dat gewoon zelf met een tweetje. Behalve Trump dan natuurlijk. Die zit niet meer op Twitter. LOL.

Deze recente van Musk is ook PR, maar in dit geval heel erg raak. Niet alle PR is verderfelijk natuurlijk. Een mens moet zich kunnen verdedigen. Dus inderdaad: wordt dan concreet hoe je met 6 miljard wereldhonger kunt beëindigen. Uitgeluld. Te meer ook het VN World Food Program veel meer dan 6 miljard ophaalde in 2020. Wat niets oploste. Tja het opheffen van de hele VN zou een eerste goede stap zijn. En dan zou Musk misschien eens naar “de Bitcoin Standaard” kunnen kijken, naar Decentral Autonomous Organisations (DAO) en of je daar misschien code mee kunt schrijven om wereldarmoede op te lossen.

Vooralsnog heeft Musk echter maar één grote passie en dat is ruimtevaart. Je krijgt zelfs de indruk dat hij de klimaatscam allang doorheeft en snapt dat heel Tesla op duurzame leugens hangt. Hoe is het anders te rijmen dat de koning der duurzaamheid het zo eminent belangrijk vindt er kolossale hoeveelheden brandstof doorheen te jagen om 3D videospellen te gaan spelen in de ruimte? Aanhoudend Twittert Musk over zijn ruimtevaart. Met humor ook. Dat moet gezegd.

Musk’s hart zit echt wel op de goede plek. Hij deelt dit mooie humanitaire Chinese gezegde.

Met bovenstaande ook volgens native Chinezen als beste vertaling.

Maar in China wordt het gedicht ook offensief gebruikt in Bejing’s permanente drang om Taiwan te annexeren.

Een andere native Chinees maakt er nog iets veel spannenders van: Musk zou het hebben over de strijd tussen de altcoins en dan natuurlijk specifiek zijn geliefde Doge. En ja gebouwd op de Litecoin fork is het inderdaad zo dat Doge en Bitcoin dezelfde wortels hebben. En de levenskans van de technische minkukels als Dogecoin bestaat ook alleen maar dankzij de brede schouders van Bitcoin. Zoals je als gezond iemand gewoon gigantisch houdt van je gehandicapte broertje of zusje, kunnen memecoins en andere goede grappen en goedbedoelde projecten heus ook levensvatbaar zijn. Wat de gek ervoor geeft. En in een wereld waar het geld overal rond klotst en de bulk aan geld nog crypto moet binnen stromen …. is er zeker ook levensbloed voor altcoins.

Spill the beans?

Maar nu Elon Musk het in het Chinees over bonen heeft, zouden we tegen hem willen zeggen: “Come on and spill the beans! Stop met de geheimzinnigheid en de spelletjes en vertel ons je plannen.” Of moeten wij juist van hem leren lekker geheimzinnig te doen met geheimtaal te gaan werken? Past wel bij crypto natuurlijk.

En als dat is wat Musk het beste karakteriseert: zijn lol in geheimtaal, dan is het ook niet zo moeilijk te bedenken dat hij een diepe liefde zal hebben voor crypto. En dat hij dus zo goed als zeker ook weer Bitcoin zal kopen met de miljarden dollars in zijn portemonnee. Samen met de nieuwbakken Bitcoiner Tim Cook! Want diens uitleg dat zijn Apple zeker geen Bitcoin op de balans gaat zetten, drukte de koers van BTC en dus kunnen deze walvissen juist deze dagen weer hun slag slaan.

Zal ik ook voor meer Bitcoin (BTC) vissen?

Bitcoin is een solide open decentraal monetair systeem en P2P-netwerk gebaseerd op betrouwbare regels, zonder heersers. Bitcoin is niet te censureren, te vervalsen, te manipuleren of te vernietigen. Bitcoin is het digitale solide geld voor dit digitale informatietijdperk, de aankomende technologische transitie en beschermt tegen verdere geldontwaarding.

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min