Beleggen in immateriële zake

Nov 28, 2017
Aanbieding: 

Wat is beleggen in immateriële zaken?

Wat is beleggen in immateriële zaken?Beleggen kun je in virtuele zaken, in materiële en in immateriële zaken. Virtuele beleggingen zijn die bijvoorbeeld in cryptomunten.
Materiële beleggingen zijn die in vastgoed en onroerend goed, zoals goud, diamanten, whisky en zilver.
Immateriële beleggingen hebben vooral te maken met investeringen in jezelf en in anderen. Wordt van je immateriële investeringen ook rijk en gelukkig? Zeker weten!

Aan welke investeringen kun je dan denken?

  • Investeer in rust voor jezelf.

Investeer in lekker niets doen. Dolce far niente!! Ontspanning. Rust leidt tot reflectie, creativiteit, nieuwe inzichten.

  • Investeer in je lichaam.

Zorg voor een goede fysieke gezondheid. Doe aan sport, eet gezond en geniet daarvan.

  • Investeer in je geest.

Zorg voor een goede geestelijke gezondheid. Voedt je geest. Volg je interesse. Het lezen van boeken of het volgen van cursussen kan je daarbij verder helpen. Doe kennis op. Kennis waarvan jezelf ook rijker wordt. Doe bijvoorbeeld aan (zelf)studie. Dat is ook allemaal winst.

  • Investeer in een lege agenda.

Zorg voor een plek waar je je thuis voelt. Waar je jezelf kunt zijn!
Plan voor al deze activiteiten tijd in, lege tijd. Zorg voor lege plekken in je agenda. En, hou zelf de regie, geef die niet uit handen. Voorkom dat je bedolven wordt onder de dagelijkse stroom van irrelevantie informatie, die je tijd en geest vult en geen ruimte laat voor je zelf, voor verdieping, voor zingeving.

  • Investeer in anderen.

Een mens is niet geschapen om alleen door het leven te gaan.
Je hebt ook mensen om je heen nodig, mensen die je voeden en inspireren. Mensen om interesses mee te delen, om mee samen te wonen, mee samen te leven. Daarin investeren levert ook winst op. Rijkdom. Deze investering vraagt ook tijd en energie. Ook daar kun je tijd voor maken.

De keuze is aan jou!

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min