Beleggen in immateriële zake

Nov 28, 2017
Aanbieding: 

Wat is beleggen in immateriële zaken?

Wat is beleggen in immateriële zaken?Beleggen kun je in virtuele zaken, in materiële en in immateriële zaken. Virtuele beleggingen zijn die bijvoorbeeld in cryptomunten.
Materiële beleggingen zijn die in vastgoed en onroerend goed, zoals goud, diamanten, whisky en zilver.
Immateriële beleggingen hebben vooral te maken met investeringen in jezelf en in anderen. Wordt van je immateriële investeringen ook rijk en gelukkig? Zeker weten!

Aan welke investeringen kun je dan denken?

  • Investeer in rust voor jezelf.

Investeer in lekker niets doen. Dolce far niente!! Ontspanning. Rust leidt tot reflectie, creativiteit, nieuwe inzichten.

  • Investeer in je lichaam.

Zorg voor een goede fysieke gezondheid. Doe aan sport, eet gezond en geniet daarvan.

  • Investeer in je geest.

Zorg voor een goede geestelijke gezondheid. Voedt je geest. Volg je interesse. Het lezen van boeken of het volgen van cursussen kan je daarbij verder helpen. Doe kennis op. Kennis waarvan jezelf ook rijker wordt. Doe bijvoorbeeld aan (zelf)studie. Dat is ook allemaal winst.

  • Investeer in een lege agenda.

Zorg voor een plek waar je je thuis voelt. Waar je jezelf kunt zijn!
Plan voor al deze activiteiten tijd in, lege tijd. Zorg voor lege plekken in je agenda. En, hou zelf de regie, geef die niet uit handen. Voorkom dat je bedolven wordt onder de dagelijkse stroom van irrelevantie informatie, die je tijd en geest vult en geen ruimte laat voor je zelf, voor verdieping, voor zingeving.

  • Investeer in anderen.

Een mens is niet geschapen om alleen door het leven te gaan.
Je hebt ook mensen om je heen nodig, mensen die je voeden en inspireren. Mensen om interesses mee te delen, om mee samen te wonen, mee samen te leven. Daarin investeren levert ook winst op. Rijkdom. Deze investering vraagt ook tijd en energie. Ook daar kun je tijd voor maken.

De keuze is aan jou!

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min