Beleggen in immateriële zake

Nov 28, 2017
Aanbieding: 

Wat is beleggen in immateriële zaken?

Wat is beleggen in immateriële zaken?Beleggen kun je in virtuele zaken, in materiële en in immateriële zaken. Virtuele beleggingen zijn die bijvoorbeeld in cryptomunten.
Materiële beleggingen zijn die in vastgoed en onroerend goed, zoals goud, diamanten, whisky en zilver.
Immateriële beleggingen hebben vooral te maken met investeringen in jezelf en in anderen. Wordt van je immateriële investeringen ook rijk en gelukkig? Zeker weten!

Aan welke investeringen kun je dan denken?

  • Investeer in rust voor jezelf.

Investeer in lekker niets doen. Dolce far niente!! Ontspanning. Rust leidt tot reflectie, creativiteit, nieuwe inzichten.

  • Investeer in je lichaam.

Zorg voor een goede fysieke gezondheid. Doe aan sport, eet gezond en geniet daarvan.

  • Investeer in je geest.

Zorg voor een goede geestelijke gezondheid. Voedt je geest. Volg je interesse. Het lezen van boeken of het volgen van cursussen kan je daarbij verder helpen. Doe kennis op. Kennis waarvan jezelf ook rijker wordt. Doe bijvoorbeeld aan (zelf)studie. Dat is ook allemaal winst.

  • Investeer in een lege agenda.

Zorg voor een plek waar je je thuis voelt. Waar je jezelf kunt zijn!
Plan voor al deze activiteiten tijd in, lege tijd. Zorg voor lege plekken in je agenda. En, hou zelf de regie, geef die niet uit handen. Voorkom dat je bedolven wordt onder de dagelijkse stroom van irrelevantie informatie, die je tijd en geest vult en geen ruimte laat voor je zelf, voor verdieping, voor zingeving.

  • Investeer in anderen.

Een mens is niet geschapen om alleen door het leven te gaan.
Je hebt ook mensen om je heen nodig, mensen die je voeden en inspireren. Mensen om interesses mee te delen, om mee samen te wonen, mee samen te leven. Daarin investeren levert ook winst op. Rijkdom. Deze investering vraagt ook tijd en energie. Ook daar kun je tijd voor maken.

De keuze is aan jou!

Lees verder

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de ETF gelanceerd. […]

Oct 17, 2021
1 min

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min