bitcoin broker

Bitcoin als belegging of geld

Nov 1, 2017
Aanbieding: 

bitcoin als belegging of geldHallo beste lezers en wederom welkom in mijn gedachtenwereld :-). Terwijl we rustig aan naar het einde van het jaar wandelen komen tevens de feestdagen weer in zicht. Genieten van de pracht van de natuur buiten, en warm binnen genieten met en van wie wij lief hebben.

waarde bitcoinAangezien sinterklaas binnenkort weer druk zal zijn met zijn verhuis richting ons noorden, ben ik voor hem op zoek gegaan waar hij (indien nodig) zijn bitcoins zou kunnen uitgeven. Tot mijn grote verbazing blijkt de lijst met bijna 100 acceptanten te zijn gegroeid in nog geen jaar tijd. Helaas bestaat er geen 100% accurate lijst maar de volgende pagina’s geven toch een mooi overzicht.

Nu zijn dit plaatsen waar wij onze bitcoins kunnen uitgeven. Je kunt zelfs indien gewenst vandaag reeds (soms met kleine omwegen) volledig leven op bitcoin. Met deze laatste stelling bedoel ik dat indien nodig of gewenst je al je bankrekeningen kunt sluiten en toch perfect overleven en aan al je verplichting voldoen indien je enkel cryptocurrency bezit. Dit betekent dat met alle ‘uitvindingen’ in crypto space we volledig kunnen overstappen van geldsysteem.

Nu moet ik bekennen zelf niet de grootste held te zijn als het op risico aankomt en daarom bestaat mijn eigen roerend vermogen uit slechts 50% cryptomunten en de andere 50% staat braaf in euro’s op een reguliere bankrekening.

Nu merk ik wanneer ik andere mensen spreek, online lees en transacties bekijk bij online acceptanten dat het dagelijks gebruik nog altijd zeer laag ligt. Als ik op onderzoek uit ga naar het waarom valt het antwoord uiteen in voornamelijk twee redenen:

  1. Veel mensen die net starten weten nog niet hoe of moeten nog vat krijgen op het dagelijks gebruik van crypto’s. Voor wie graag deze transitie wil inzetten kan ik de Bitcoin visa kaart van Wirex enorm aanbevelen of de dienstverlening van Bitwala.
  2. De meeste mensen die pas net in contact komen met crypto’s gaan voor de (hopelijk) winst.

bitcoinbubbelMijn inziens is het gaan voor de winst ten zeerste te begrijpen (ik geniet hier zelf ook enorm van :-)) maar door deze gedachten wereldwijd zijn crypto’s op dit moment voornamelijk een
vorm van een belegging. Persoonlijk zou ik zoals eerder (artikel vorige maand) aangegeven liever de crypto’s als volwaardig alternatief zien worden gebruikt door mensen teneinde te ‘ontsnappen’ aan het onstabiele en monopolistische reguliere financiële systeem.

Ripple tradingHet enige (maar grote) voordeel dat de crypto’s als belegging hebben in mijn ogen is de gratis reclame die het krijgt. Doordat de meerderheid winst van groter belang acht dan de nood aan een nieuw financieel stelsel zorgen steeds hogere koersen voor steeds meer reclame. De reclame zorgt dan wederom voor meer ontwikkeling voor het dagelijkse gebruik.

Kort samengevat wil ik iedereen danken die momenteel enkel gaat voor de winst ;-). Dit brengt mij bij mijn laatste punt. Ik merk dat de interesse om te beleggen in crypto’s heel groot is maar blijkbaar is er ook de angst over hoe dat precies moet en wat er kan fout gaan.

Persoonlijk ben ik voorstander om zelf het beheer te doen van je bitcoins en zelf de verantwoordelijk te nemen. Dit vergt iets meer werk maar zorgt voor meer vat op het geheel.

bitcoin courseVoor wie hier geen zin in heeft om welke reden dan ook, kan simpelweg mee genieten en gevestigde financiële instellingen aanspreken. De start is bij de grote instellingen pas net gemaakt en met ongeveer 90 nieuwe crypto beleggingsfondsen alleen al in 2017 zijn er in Nederland en België nu ook mogelijkheden met ETF‘s bij Lynx en Binck. Voor meer informatie:

 

Helaas ga ik u nu verlaten want heb mijn kinderen de belofte gedaan om stamppot met hamburgers te gaan maken maar zoals gebruikelijk kunt mij gerust mailen bij vragen en/of hulp.
contact@vandevinne.com

Namasté,
Human BEING

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min