bitcoin beurs

Bitcoin…how high can you fly?

Dec 7, 2017
Aanbieding: 

Bitcoin…how high can you fly?

bitcoin to the moonIn mijn dagelijkse leven ontmoet ik regelmatig mensen met wie ik spreek over mijn gevoelsmatige missie in dit leven. Dit doe ik met de hoop dat wanneer ik dit leven achter mij laat hier op aarde het er een beetje mooier uitziet dan toen ik kwam.

Dit gaat meestal over het menselijk bewustzijn, zielontwikkeling, de planeet die we helaas nog veel sneller aan het vernielen zijn dan nodig is, en daarbij komt na 20 jaar financiële ervaring de hoop op een beter financiële geldsysteem dat VAN iedereen en VOOR iedereen is.

Bitcoin, ethereum en heel wat andere munten bieden deze mogelijkheid met als basis de blockchain technologie. Zelf zie ik in grote mate hoe dit nieuwe geldsysteem kan zorgen voor een veel betere financiële wereld van hoog tot laag.

De gevestigde orde in deze sector (lees vooral banken) laten zich vooral negatief uit omdat zij bang zijn de monopolie te verliezen op het geldsysteem. Het is evenwel grappig te zien hoe heel wat van deze personen zich openlijk negatief uitlaten maar zelf via de achterdeur investeren in bitcoin en andere munten om toch ook winst te maken.

Zij willen graag meegenieten van de winsten maar zijn grotendeels doodsbang dat de mensheid zelf het geldbeheer zal gaan doen waardoor ze voor het grootste gedeelte hun bestaansrecht verliezen.

Zoals reeds eerder aangegeven kunnen crypto’s worden gebruikt als het betaalmiddel van de toekomst en daarmee de banken grotendeels buiten spel te zetten. Vandaag de dag zien we evenwel dat deze munten vooral worden gezien als belegging. dit is natuurlijk zeer begrijpelijk als je ziet dat de bijvoorbeeld bitcoin meer dan 15 meer waard is geworden in nog geen jaar tijd.

Dit brengt mij bij de meest gestelde vraag die ik krijg…..hoe hoog kan het gaan? Is het te laat om in te stappen? Welke waarde kan het bereiken?

Om hier een inzichtelijker antwoord op te geven gaan we iets dieper kijken. Om te beginnen is het van belang te weten dat er momenteel iets minder dan 17 miljoen munten in omloop zijn. Je kunt zowel (net als bij de euro) volledige bitcoin kopen maar evengoed kleine deeltjes (te vergelijken met centen bij de euro) – Millibitcoins, Bitcoincents.

Wat ik nu zal schrijven klinkt voor velen wat vreemd. De waarde van een bitcoin komt in grote mate op dezelfde manier tot stand als die van de euro namelijk geloof. Uw euro in uw portefeuille heeft waarde omdat iedereen die mening deelt. Feitelijk zijn uw meeste euro’s bits en bytes in computers waar héél veel mensen in geloven dat het waarde heeft. Bij bitcoin en soortgelijke is dat exact hetzelfde.

Wanneer morgen de dollar een ‘geloofs knauw’ krijgt (zoals vorige week) daalt haar waarde ten opzichte van bijvoorbeeld de euro. Het geloof zakt iets waardoor dollar bezitters liever hun waarde omzetten in bijvoorbeeld de euro. Het gevolg is dus dat de dollar zal dalen en de euro stijgen.

Voor crypto’s zoals bitcoin werkt dit op dezelfde manier. Er zijn mensen die er in geloven omdat ze er een beter financieel systeem in zien. Er zijn mensen die willen vluchten naar een veilige optie zoals dat gebeurde in Griekenland de afgelopen jaren. Er zijn mensen die goedkopere transactiekosten wensen voor internationale betalingen. Er zijn mensen die erin geloven als een vorm van een belegging.

Kort samengevat stroomt het geloof richting bitcoin en andere altcoins.

In theorie kan al het geld geloof verschuiven van euro’s, dollars, rubles etc naar bitcoin. Wanneer iedereen zou overschakelen naar crypto’s (waar ik zelf niet direct in geloof) kan een bitcoin makkelijk een waarde van meerdere miljarden euro per bitcoin opleveren.

Bekijken we het conservatief is het evenwel niet vreemd dat bijvoorbeeld een bitcoin op een dag meer dan een miljoen euro waard zal worden.

De uiteindelijke waarde zal tot stand komen door het aantal gelovigen met voorstanders en tegenstanders (zoals banken) die het zullen tegenwerken.

Alles staat nog in de kinderschoenen op dit gebied al denk ik dat ik zeer bescheiden ben wanneer ik schrijf dat eind 2018 een bitcoin een waarde zal hebben van 60.000 dollar per munt. Dit zou dus betekenen dat de waarde slechts 4x in waarde zal hoeven toe te nemen terwijl dit voor dit jaar meer dan 15x is toegenomen.

Hopelijk heb ik weer een stukje kunnen toelichten in deze prachtige crypto wereld.

En….zoals gebruikelijk mail mij gerust indien je een vraag hebt :-).Ik zie uit naar je e-mail.

contact@vandevinne.com

Namasté,

Human BEING

Voor meer informatie:

Lees verder

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jun 22, 2020
3,5 min

Waarom kan Bitcoin niet verboden worden?

Het is de grootste nachtmerrie van velen: dat overheden besluiten Bitcoin te verbieden. Kunnen overheden Bitcoin verbieden? Als overheden over zouden gaan op dit besluit, zouden ze daarmee toegeven dat Bitcoin inzetbaar is als een alternatieve monetaire eenheid. Bovendien is de architectuur van Bitcoin zo opgezet dat het vrijwel ontastbaar is voor pogingen door overheden […]

Jun 11, 2020
3,5 min

Ayn Rand over geld, kapitalisme en collectivisme

Ayn Rand, geboren als Alisa Zinovjevna Rosenbaum in Rusland (Sint-Petersburg, 2 februari 1905 – New York, 6 maart 1982) was een Russisch-Amerikaans romanschrijfster en filosofe. Ze was de grondlegster van het objectivisme, een filosofische stroming die veel weerklank kreeg in de Verenigde Staten. Vooral haar boeken Atlas Shrugged (1957) en The Fountainhead (1943) zijn nog steeds […]

Jun 10, 2020
5,5 min