bitcoin beurs

Bitcoin…how high can you fly?

Dec 7, 2017
Aanbieding: 

Bitcoin…how high can you fly?

bitcoin to the moonIn mijn dagelijkse leven ontmoet ik regelmatig mensen met wie ik spreek over mijn gevoelsmatige missie in dit leven. Dit doe ik met de hoop dat wanneer ik dit leven achter mij laat hier op aarde het er een beetje mooier uitziet dan toen ik kwam.

Dit gaat meestal over het menselijk bewustzijn, zielontwikkeling, de planeet die we helaas nog veel sneller aan het vernielen zijn dan nodig is, en daarbij komt na 20 jaar financiële ervaring de hoop op een beter financiële geldsysteem dat VAN iedereen en VOOR iedereen is.

Bitcoin, ethereum en heel wat andere munten bieden deze mogelijkheid met als basis de blockchain technologie. Zelf zie ik in grote mate hoe dit nieuwe geldsysteem kan zorgen voor een veel betere financiële wereld van hoog tot laag.

De gevestigde orde in deze sector (lees vooral banken) laten zich vooral negatief uit omdat zij bang zijn de monopolie te verliezen op het geldsysteem. Het is evenwel grappig te zien hoe heel wat van deze personen zich openlijk negatief uitlaten maar zelf via de achterdeur investeren in bitcoin en andere munten om toch ook winst te maken.

Zij willen graag meegenieten van de winsten maar zijn grotendeels doodsbang dat de mensheid zelf het geldbeheer zal gaan doen waardoor ze voor het grootste gedeelte hun bestaansrecht verliezen.

Zoals reeds eerder aangegeven kunnen crypto’s worden gebruikt als het betaalmiddel van de toekomst en daarmee de banken grotendeels buiten spel te zetten. Vandaag de dag zien we evenwel dat deze munten vooral worden gezien als belegging. dit is natuurlijk zeer begrijpelijk als je ziet dat de bijvoorbeeld bitcoin meer dan 15 meer waard is geworden in nog geen jaar tijd.

Dit brengt mij bij de meest gestelde vraag die ik krijg…..hoe hoog kan het gaan? Is het te laat om in te stappen? Welke waarde kan het bereiken?

Om hier een inzichtelijker antwoord op te geven gaan we iets dieper kijken. Om te beginnen is het van belang te weten dat er momenteel iets minder dan 17 miljoen munten in omloop zijn. Je kunt zowel (net als bij de euro) volledige bitcoin kopen maar evengoed kleine deeltjes (te vergelijken met centen bij de euro) – Millibitcoins, Bitcoincents.

Wat ik nu zal schrijven klinkt voor velen wat vreemd. De waarde van een bitcoin komt in grote mate op dezelfde manier tot stand als die van de euro namelijk geloof. Uw euro in uw portefeuille heeft waarde omdat iedereen die mening deelt. Feitelijk zijn uw meeste euro’s bits en bytes in computers waar héél veel mensen in geloven dat het waarde heeft. Bij bitcoin en soortgelijke is dat exact hetzelfde.

Wanneer morgen de dollar een ‘geloofs knauw’ krijgt (zoals vorige week) daalt haar waarde ten opzichte van bijvoorbeeld de euro. Het geloof zakt iets waardoor dollar bezitters liever hun waarde omzetten in bijvoorbeeld de euro. Het gevolg is dus dat de dollar zal dalen en de euro stijgen.

Voor crypto’s zoals bitcoin werkt dit op dezelfde manier. Er zijn mensen die er in geloven omdat ze er een beter financieel systeem in zien. Er zijn mensen die willen vluchten naar een veilige optie zoals dat gebeurde in Griekenland de afgelopen jaren. Er zijn mensen die goedkopere transactiekosten wensen voor internationale betalingen. Er zijn mensen die erin geloven als een vorm van een belegging.

Kort samengevat stroomt het geloof richting bitcoin en andere altcoins.

In theorie kan al het geld geloof verschuiven van euro’s, dollars, rubles etc naar bitcoin. Wanneer iedereen zou overschakelen naar crypto’s (waar ik zelf niet direct in geloof) kan een bitcoin makkelijk een waarde van meerdere miljarden euro per bitcoin opleveren.

Bekijken we het conservatief is het evenwel niet vreemd dat bijvoorbeeld een bitcoin op een dag meer dan een miljoen euro waard zal worden.

De uiteindelijke waarde zal tot stand komen door het aantal gelovigen met voorstanders en tegenstanders (zoals banken) die het zullen tegenwerken.

Alles staat nog in de kinderschoenen op dit gebied al denk ik dat ik zeer bescheiden ben wanneer ik schrijf dat eind 2018 een bitcoin een waarde zal hebben van 60.000 dollar per munt. Dit zou dus betekenen dat de waarde slechts 4x in waarde zal hoeven toe te nemen terwijl dit voor dit jaar meer dan 15x is toegenomen.

Hopelijk heb ik weer een stukje kunnen toelichten in deze prachtige crypto wereld.

En….zoals gebruikelijk mail mij gerust indien je een vraag hebt :-).Ik zie uit naar je e-mail.

contact@vandevinne.com

Namasté,

Human BEING

Voor meer informatie:

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min