solana

Bitcoins splitsen met Ledger Nano S

Sep 23, 2020
Aanbieding: 

In het volgende artikel kun je lezen over een gebruikerservaring over het splitsen van Bitcoin voor het claimen van Bitcoin Cash met de Ledger Nano S.

Snel gratis geld afhalen alvorens het volgende gratis geld komt :-)(?)(!)

Auteur: Human BEING – Publicatiedatum: 5 oktober 2017

bitcoin splitsenVandaag naar de kluis van de bank geweest teneinde de Ledger Nano S op te halen die mijn bitcoins bevat. Best ironisch dat ik in zekere zin het ‘nieuwe’ geld aan een ‘oude’ bank toevertrouw. In de kluis zag ik de mooie contradictie inzake veiligheid. De spitstechnologie 2017 met als basis de blockchain aan de ene kant in een doosje en een honderden kilo’s zware kluisdeur uit de 70’s aan de andere kant.

Eenmaal terug thuis neem ik een grote kop groene thee. Ik had namelijk eerder online gelezen dat teneinde je de bitcoin cash wil splitsen van de gewone bitcoin je zorgvuldig en geduldig te werk moet gaan.

Zorgvuldig en geduldig gingen hand in hand op stap…. Helaas vertrok geduldig na ongeveer 20 min zonder iets te zeggen op vakantie. Het is mij weer eens duidelijk geworden dat het boekje ‘duizend wegen naar geduld’ nog in mijn auto mag blijven liggen.

Ik voelde een lichte schrik toen ik besefte dat van mijn huidige crypto portefeuille ongeveer ⅓ (in waarde) op deze stick terug stond. Toen ik realiseerde dat er eigenlijk weinig fout kon gaan daar ik mijn backup wachtwoorden bij de hand had mocht zorgvuldig van mij ook op vakantie. Na wat cutten, plakken en linken bevestigen keek ik zelfvoldaan naar mijn wallets.

bcash krijgen door splitsingYes! De splitsing is gelukt en ik heb zelfs alle bitcoin cash munten in de juiste wallet weten vangen. Heel de operatie deed mij een beetje denken aan Pokémon Go…. iets saaier in uitwerking maar het resultaat gaf een goed gevoel. Hiermee hebben we ongeveer 10% extra rendement kunnen veiligstellen sinds de splitsing.

Aangezien ik mij als een zekerheidskonijn beschouw wilde ik niet alleen de bitcoin cash munten van de Ledger halen maar tevens zegt mijn gevoel dat het omzetten naar een andere cryptomunt beter is.

Niet alleen ben ik momenteel niet overtuigd van bitcoin cash maar tevens zie ik andere munten met meer potentieel.

Deze twee voorgaande opmerkingen pas ik daarom momenteel zowel toe op mijn ‘buy & hold’ portefeuille maar tevens op mijn ‘trading’ portefeuille.

Wat gedaan met de BCC munten:

  • 1)Een gedeelte naar mijn BCC freewallet
  • 2)Een gedeelte naar mijn ETH freewallet (top up)
  • 3)Een gedeelte als test omgezet in Omisego via Changelly en doorgezonden naar Exodus.

Omisego heb ik nu enkel genomen als test. Ik denk namelijk niet dat het een goed trading koop moment is maar wel dat Omisego heel speciaal is en veel potentieel bevat.

Na de nodige opdrachten te hebben doorgezonden naar de blockchain was het slechts even wachten….dacht ik.

De BCC blockchain leek eerder een blocktrain maar dan zonder stroom :-(.

Een douche en wat trading berekeningen later zag ik dat nog niet alles in orde was maar de trein had gelukkig al wel een bevestiging uit het netwerk gekregen. Dat komt dus wel goed…

We hebben dus vandaag de bcc veilig kunnen splitsen en zijn dus klaar voor een mogelijke volgende splitsing in November.

Maar:

Aangezien het nu alweer 23:16 is en ik morgen om 06:50 ‘moet’ opstaan om mijn kinderen naar school te brengen ga ik u laten.

Ik wil u bedanken voor uw tijd en interesse en wens u nog een mooie en vredige dag toe.

Indien u vragen hebt of hulp wenst inzake wat geschreven is twijfel dan niet en mail mij op contact@vandevinne.com. Graag help ik u zover ik kan om tezamen het pad van de toekomst te wandelen.

Namasté,

Human BEING

—————–

Voor meer concrete informatie over het splitsen van BBC:

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min