solana

Bitcoins splitsen met Ledger Nano S

Sep 23, 2020
Aanbieding: 

In het volgende artikel kun je lezen over een gebruikerservaring over het splitsen van Bitcoin voor het claimen van Bitcoin Cash met de Ledger Nano S.

Snel gratis geld afhalen alvorens het volgende gratis geld komt :-)(?)(!)

Auteur: Human BEING – Publicatiedatum: 5 oktober 2017

bitcoin splitsenVandaag naar de kluis van de bank geweest teneinde de Ledger Nano S op te halen die mijn bitcoins bevat. Best ironisch dat ik in zekere zin het ‘nieuwe’ geld aan een ‘oude’ bank toevertrouw. In de kluis zag ik de mooie contradictie inzake veiligheid. De spitstechnologie 2017 met als basis de blockchain aan de ene kant in een doosje en een honderden kilo’s zware kluisdeur uit de 70’s aan de andere kant.

Eenmaal terug thuis neem ik een grote kop groene thee. Ik had namelijk eerder online gelezen dat teneinde je de bitcoin cash wil splitsen van de gewone bitcoin je zorgvuldig en geduldig te werk moet gaan.

Zorgvuldig en geduldig gingen hand in hand op stap…. Helaas vertrok geduldig na ongeveer 20 min zonder iets te zeggen op vakantie. Het is mij weer eens duidelijk geworden dat het boekje ‘duizend wegen naar geduld’ nog in mijn auto mag blijven liggen.

Ik voelde een lichte schrik toen ik besefte dat van mijn huidige crypto portefeuille ongeveer ⅓ (in waarde) op deze stick terug stond. Toen ik realiseerde dat er eigenlijk weinig fout kon gaan daar ik mijn backup wachtwoorden bij de hand had mocht zorgvuldig van mij ook op vakantie. Na wat cutten, plakken en linken bevestigen keek ik zelfvoldaan naar mijn wallets.

bcash krijgen door splitsingYes! De splitsing is gelukt en ik heb zelfs alle bitcoin cash munten in de juiste wallet weten vangen. Heel de operatie deed mij een beetje denken aan Pokémon Go…. iets saaier in uitwerking maar het resultaat gaf een goed gevoel. Hiermee hebben we ongeveer 10% extra rendement kunnen veiligstellen sinds de splitsing.

Aangezien ik mij als een zekerheidskonijn beschouw wilde ik niet alleen de bitcoin cash munten van de Ledger halen maar tevens zegt mijn gevoel dat het omzetten naar een andere cryptomunt beter is.

Niet alleen ben ik momenteel niet overtuigd van bitcoin cash maar tevens zie ik andere munten met meer potentieel.

Deze twee voorgaande opmerkingen pas ik daarom momenteel zowel toe op mijn ‘buy & hold’ portefeuille maar tevens op mijn ‘trading’ portefeuille.

Wat gedaan met de BCC munten:

  • 1)Een gedeelte naar mijn BCC freewallet
  • 2)Een gedeelte naar mijn ETH freewallet (top up)
  • 3)Een gedeelte als test omgezet in Omisego via Changelly en doorgezonden naar Exodus.

Omisego heb ik nu enkel genomen als test. Ik denk namelijk niet dat het een goed trading koop moment is maar wel dat Omisego heel speciaal is en veel potentieel bevat.

Na de nodige opdrachten te hebben doorgezonden naar de blockchain was het slechts even wachten….dacht ik.

De BCC blockchain leek eerder een blocktrain maar dan zonder stroom :-(.

Een douche en wat trading berekeningen later zag ik dat nog niet alles in orde was maar de trein had gelukkig al wel een bevestiging uit het netwerk gekregen. Dat komt dus wel goed…

We hebben dus vandaag de bcc veilig kunnen splitsen en zijn dus klaar voor een mogelijke volgende splitsing in November.

Maar:

Aangezien het nu alweer 23:16 is en ik morgen om 06:50 ‘moet’ opstaan om mijn kinderen naar school te brengen ga ik u laten.

Ik wil u bedanken voor uw tijd en interesse en wens u nog een mooie en vredige dag toe.

Indien u vragen hebt of hulp wenst inzake wat geschreven is twijfel dan niet en mail mij op contact@vandevinne.com. Graag help ik u zover ik kan om tezamen het pad van de toekomst te wandelen.

Namasté,

Human BEING

—————–

Voor meer concrete informatie over het splitsen van BBC:

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min