VERSCHILLENDE BITCOINS

Nov 20, 2017
Aanbieding: 

Verschillende alternatieve bitcoins, nu Bitcoin gold, alweer gratis geld 🙂

verschillende bitcoinsDeze ochtend stond ik bij mijn lokale biowinkel in Frankrijk (ik woon namelijk gedeeltelijk in België en gedeeltelijk in Frankrijk). Bij het afrekenen vraag ik of het mogelijk is om met bitcoin te betalen… maar krijg enkel een wedervraag. C’est quoi bitcoin? Alleen al voor het leuke franse accent waarmee ze weer een engels woord heeft verfranst had ik haar al een 10/10 willen geven.

bitcoin acceptedHelaas kende zij het niet maar wanneer ze het aanhaalt aan andere klanten bij de kassa reageren enkele mensen toch positief. Ze hebben er al van gehoord maar nog niks mee gedaan. Pech voor mij maar zelfvoldaan door mijn kleine bitcoin promotie verliet ik de winkel en ging terug naar mijn auto. Terwijl ik terug naar huis aan het rijden was vroeg ik mij af wat ik zou moeten antwoorden wanneer mijn biowinkel of lokaal cafe concreet zou vragen naar het hoe of wat inzake bitcoin.

Het zijn veelal mensen die nauwelijks contact hebben gemaakt met de crypto wereld. Een reactie van een van de klanten van de biowinkel deze ochtend was het begrijpelijk; “bitcoin….ingewikkeld verhaal”.

De verschillende alternatieve ‘bitcoins’ in omloop:

Eerst had je bitcoin, toen kwam er recent bitcoin cash bij en heel recent bitcoin gold. Hééél kort samengevat kenmerken deze drie bitcoins zich als volgt.

  1. De originele bitcoin zou recent een upgrade uitvoeren (lees mijn vorige artikel inzake de upgrade op deze site of kijk voor een overzicht op www.vandevinne.com) . Deze upgrade heeft niet plaatsgevonden en bleef een opschaling inzake snelheid en transactiekosten uit.
  2. Bitcoin cash heeft de snelheid en transactiekosten wel enorm kunnen verbeteren en daarom zien heel wat mensen dit als de betere versie van bitcoin.
  3. Bitcoin gold zou ook de snelheid en transactiekosten hebben verbeterd maar helaas niet zo optimaal als bitcoin cash. Tevens zou het bij bitcoin gold weer mogelijk moeten zijn om met je ‘thuiscomputer’ mee te minen en dus het netwerk extra te ondersteunen. Dit laatste is helaas met de eerste twee genoemde bitcoins niet meer het geval.

Tevens staan er nog een aantal splitsingen op de agenda. Het moge dat wel weer extra geld betekenen voor bitcoin eigenaars maar de kans op verdeeldheid is ook steeds groter tezamen met onduidelijkheid voor mensen die net om de hoek komen kijken.

Dit is zeer spijtig want dat maakt een snelle mainstream adoptie in de winkels er niet makkelijker op als we kijken naar de betalingen. Daar komt bovenop dat boekhoudtechnisch er ook wel wat onduidelijkheden en uitdagingen zijn (vertelde mijn accountant recent).

Het lijkt er dus op dat enkel mensen met voldoende interesse de touwtrekkers zijn teneinde het hopelijk mainstream te krijgen, al lijkt dat nog een flinke opgave. Alvorens het gebruik mainstream zal zijn zien we gelukkig wel dat de crypto’s enorm snel groeien als belegging.

Met de recente berichtgevingen is het overduidelijk dat de echte stroming van investeringen nu pas echt gaat starten. Vanuit alle kanten van de wereld en met diverse redenen zien we dat mensen hun geld investeren of soms zelf liever toevertrouwen aan bitcoin en soortgelijke. Enkel dit jaar is er ongeveer  215 miljard dollar gevloeid in de cryptomunten. Dit lijkt veel maar is slechts een peulenschil van wat we mogen verwachten.

Om af te sluiten treffen jullie hierbij een overzicht van mijn persoonlijke portefeuille. Deze kan ieder moment veranderen maar ik publiceer deze daar ik regelmatig hier vragen over krijg.

LET OP: Dit is geen advies en u bent zelf verantwoordelijk voor uw investeringen. Investeren in crypto’s kan ervoor zorgen dat u al uw geld verliest!

Verder ga ik jullie nu laten, een blokje hout in de open haard erbij steken en kijken of netflix nog iets leuks heeft te bieden ;-).

Zoals gebruikelijk…vragen? contact@vandevinne.com

Ik wens je nog een mooie en vredige dag toe.

Gegroet,

Human BEING

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min