VERSCHILLENDE BITCOINS

Nov 20, 2017
Aanbieding: 

Verschillende alternatieve bitcoins, nu Bitcoin gold, alweer gratis geld 🙂

verschillende bitcoinsDeze ochtend stond ik bij mijn lokale biowinkel in Frankrijk (ik woon namelijk gedeeltelijk in België en gedeeltelijk in Frankrijk). Bij het afrekenen vraag ik of het mogelijk is om met bitcoin te betalen… maar krijg enkel een wedervraag. C’est quoi bitcoin? Alleen al voor het leuke franse accent waarmee ze weer een engels woord heeft verfranst had ik haar al een 10/10 willen geven.

bitcoin acceptedHelaas kende zij het niet maar wanneer ze het aanhaalt aan andere klanten bij de kassa reageren enkele mensen toch positief. Ze hebben er al van gehoord maar nog niks mee gedaan. Pech voor mij maar zelfvoldaan door mijn kleine bitcoin promotie verliet ik de winkel en ging terug naar mijn auto. Terwijl ik terug naar huis aan het rijden was vroeg ik mij af wat ik zou moeten antwoorden wanneer mijn biowinkel of lokaal cafe concreet zou vragen naar het hoe of wat inzake bitcoin.

Het zijn veelal mensen die nauwelijks contact hebben gemaakt met de crypto wereld. Een reactie van een van de klanten van de biowinkel deze ochtend was het begrijpelijk; “bitcoin….ingewikkeld verhaal”.

De verschillende alternatieve ‘bitcoins’ in omloop:

Eerst had je bitcoin, toen kwam er recent bitcoin cash bij en heel recent bitcoin gold. Hééél kort samengevat kenmerken deze drie bitcoins zich als volgt.

  1. De originele bitcoin zou recent een upgrade uitvoeren (lees mijn vorige artikel inzake de upgrade op deze site of kijk voor een overzicht op www.vandevinne.com) . Deze upgrade heeft niet plaatsgevonden en bleef een opschaling inzake snelheid en transactiekosten uit.
  2. Bitcoin cash heeft de snelheid en transactiekosten wel enorm kunnen verbeteren en daarom zien heel wat mensen dit als de betere versie van bitcoin.
  3. Bitcoin gold zou ook de snelheid en transactiekosten hebben verbeterd maar helaas niet zo optimaal als bitcoin cash. Tevens zou het bij bitcoin gold weer mogelijk moeten zijn om met je ‘thuiscomputer’ mee te minen en dus het netwerk extra te ondersteunen. Dit laatste is helaas met de eerste twee genoemde bitcoins niet meer het geval.

Tevens staan er nog een aantal splitsingen op de agenda. Het moge dat wel weer extra geld betekenen voor bitcoin eigenaars maar de kans op verdeeldheid is ook steeds groter tezamen met onduidelijkheid voor mensen die net om de hoek komen kijken.

Dit is zeer spijtig want dat maakt een snelle mainstream adoptie in de winkels er niet makkelijker op als we kijken naar de betalingen. Daar komt bovenop dat boekhoudtechnisch er ook wel wat onduidelijkheden en uitdagingen zijn (vertelde mijn accountant recent).

Het lijkt er dus op dat enkel mensen met voldoende interesse de touwtrekkers zijn teneinde het hopelijk mainstream te krijgen, al lijkt dat nog een flinke opgave. Alvorens het gebruik mainstream zal zijn zien we gelukkig wel dat de crypto’s enorm snel groeien als belegging.

Met de recente berichtgevingen is het overduidelijk dat de echte stroming van investeringen nu pas echt gaat starten. Vanuit alle kanten van de wereld en met diverse redenen zien we dat mensen hun geld investeren of soms zelf liever toevertrouwen aan bitcoin en soortgelijke. Enkel dit jaar is er ongeveer  215 miljard dollar gevloeid in de cryptomunten. Dit lijkt veel maar is slechts een peulenschil van wat we mogen verwachten.

Om af te sluiten treffen jullie hierbij een overzicht van mijn persoonlijke portefeuille. Deze kan ieder moment veranderen maar ik publiceer deze daar ik regelmatig hier vragen over krijg.

LET OP: Dit is geen advies en u bent zelf verantwoordelijk voor uw investeringen. Investeren in crypto’s kan ervoor zorgen dat u al uw geld verliest!

Verder ga ik jullie nu laten, een blokje hout in de open haard erbij steken en kijken of netflix nog iets leuks heeft te bieden ;-).

Zoals gebruikelijk…vragen? contact@vandevinne.com

Ik wens je nog een mooie en vredige dag toe.

Gegroet,

Human BEING

Gerelateerde artikels:

Lees verder

De meesters en slaven van geld

Zoals we allemaal weten, heeft een munt twee zijden. Datzelfde principe geldt ook voor geld. Geld wordt vaak gezien als de bron van al het kwaad, en als geld op de verkeerde wijze beheerd en gebruikt wordt, is dat ook correct. Maar gezond geld is ook de perfecte manier om de tijd en energie te […]

Aug 4, 2020
6 min

Brzeziński’s Strategic Vision en de huidige politiek van de angst!

We kunnen onze lezers aanbevelen om het onderstaande gesprek te bekijken tussen Kees van der Pijl en Ramon Brill. Het gesprek gaat over de huidige staatsterreur en de gevoerde politiek van de angst om de bevolking in het gareel te houden. De inhoud van het gesprek is onder meer gebaseerd op het werk van Zbigniew […]

Aug 4, 2020
3 min

De globale Gold Rush van 2020 en de ineenstorting van de papieren goudmarkt!

We kunnen spreken van een nieuwe globale Gold Rush in 2020. De vraag naar fysiek goud is wereldwijd de afgelopen maanden significant toegenomen. Belangrijk hierbij is dat er normaliter in de derivatenhandel er bijna nooit gevraagd wordt naar de daadwerkelijke levering van het onderpand: de fysieke goudbaren. Dit is nu niet meer het geval zoals […]

Jul 31, 2020
3,5 min