WANNEER CRYPTOCURRENCIES VERKOPEN

Nov 29, 2017
Aanbieding: 

Wanneer zal ik mijn cryptocurrencies zoals mijn bitcoins verkopen? Hoe en wanner zal ik uitstappen, de winst pakken en cashen?

wanneer verkopenStel, het gaat goed me je investeringen in crypto ‘s. De waarde blijft maar stijgen. Dat geeft aan de ene kant een euforisch gevoel van WHAH, en aan de andere kant maakt het onzeker. Blijft die hausse wel zo doorgaan? Wat gebeurt er als de markt instort?

Aan de ene kant, de rationele kant, wil je winst pakken, aan de andere kant, de emotionele, wil je houden wat je hebt. Als een kip blijven zitten op je (nu nog) gouden eieren, als een Dagobert Duck op zijn berg gouden munten. Twijfel en hebzucht raken met elkaar in conflict, en dat kan verlammend werken.

Wanneer is nu een goed moment om (voor een deel) uit te stappen en je crypto-vermogen te verkopen bij een goede exchange?

Daar heb je uiteindelijk een doel voor nodig. Een concreet doel. Wat wil je bereiken. En als je dat bereikt hebt, wat ga je er mee doen?

  • Advies: leg voor jezelf in een soort routemap vast van wat je welk moment wil bereiken. En hou daar aan vast!

Zo kun je wel uitstappen op een moment dat de koersen stijgen.
De vrees dat je mogelijke winst misloopt is dan niet meer aan de orde. Je weet wat je wil en je gaat daarvoor.

wanneer bitcoin verkopenNogal wat mensen laten zich emotioneel meeslepen op de woelige baren van stijgende en dalende golven en reageren daarop doorgaans emotioneel (paniek) en irreëel. Ze vertonen kuddegedrag bij zowel aankoop als verkoop. Gaan pas tot actie over als anderen dat ook doen. Dan wil iedereen kopen of cashen. Dan loopt het systeem doorgaans vast. Met een grote kans op veel groter (echt) verlies. Bij gebrek een doel, en daaraan vasthouden.

Wat te doen bij een crypto- of aandelencrash en je hebt geen plan??

In elk geval niet uitstappen op dat moment. Zaak is je verstand te blijven gebruiken al giert de adrenaline door je lijf. Zoals je al ervaren hebt bij het investeren in crypto ’s is de koers erg volatiel. Die schiet, vaak zonder enige aanwijsbare reden, dan weer stijl omhoog, en dan weer stijl omlaag. Dat hoort in feite bij zo’n speculatieve portefeuille als cryptomunten…. Daar heb je immers voor gekozen.

Mocht je toch in paniek raken: rustig blijven, niet verkopen.
Er zal zeker een negatieve koerscorrectie volgen. Daarna kan de koers weer gaan stijgen, al kan dat langer gaan duren. Zeker wanneer met een vrije val van een of meerdere van de munten het
vertrouwen in cryptomunten wordt of is ondermijnd.
Afwachten dus, meer kun je niet. En in het ergste geval kun je bij de scherven neer zitten en je wonden likken. Je hebt voor dat risico gekozen toen je instapte. Zonder plan.

Laat het dus niet zo ver komen. Gebruik je verstand, volg een eigen routeplan en laat je niet gek maken door je eigen emoties of die van anderen!

Het Omen Hinderburg signaal
Een indicatiemechanisme dat ook wel gebruikt werd voor het voorspellen van een naderende crash is het Hindenburg Omen signaal. Het Omen Hinderburg signaal (inderdaad met een verwijzing naar graaf Zeppelin die met zijn luchtschip naar beneden stortte) is een erg ingewikkeld alarm systeem, waarin verschillende indicatoren worden samengebracht en berekend aan de hand van ervaringen opgedaan bij voorgaande crashes en aan de hand van de stand van zaken nu. Op basis waarvan een mogelijk crash voorspelbaar zou kunnen zijn. Voor het eerst toegepast op de Amerikaanse aandelenbeurs.

Interpretatie van die signalen blijft echter moeilijk, zo leert de ervaring. Kortom: dit instrument biedt een mogelijke indicatie, maar blijft slechts een hulpmiddel om een naderend rampscenario in te
schatten, want echt inschatten kun je nooit iets. Achteraf wel ja.
Dus, ook nu weer, blijf jezelf en je eigen routeplan trouw!
Dan voorkom je ook het steeds terugkerend zelfverwijt: Had ik maar…..

Zorg dat je zelf de regie houdt en jezelf in toom houdt.

Dan wordt en blijf je een gelukkig mens!

Voor meer informatie:

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min