WAT ER NIET GEBEURDE (SEGWIT2X)!

Nov 10, 2017
Aanbieding: 

Wat er eergisteren (niet) gebeurde…..

segwit2xVandaag ga ik je uitleggen waarom het eergisteren een belangrijke dag was voor bitcoin. Teneinde het globale plaatje uit te leggen ga ik eerst in op twee persoonlijke ervaringen die ik recent heb meegemaakt.

Enkele dagen geleden ging mijn zoon van 11 jaar zijn breadwallet Bitcoin wallet overzetten van zijn oude iphone die de geest had gegeven naar een Samsung telefoon. Tevens had ik hem de belofte gedaan nog een extra bitcoin gift te doen van 5 euro. Nadat hij zelf sneller dan ik zelf had verwacht zijn portefeuille perfect had weten over te zetten was het tijd voor de 5 euro. Terwijl ik met mijn telefoon de QR code scande van zijn wallet gaf ik 5 euro in als bedrag. Hierna verscheen in het scherm dat de kosten voor het verwerken van deze transactie 3 euro en nog wat cent was. Hierop reageerde mijn zoontje dat dat wel heel duur was.

Hiermee gaf hij precies het probleem aan dat bitcoin momenteel heeft.Hetzelfde verhaal kwam ik vandaag tegen. Ik ben klant geworden bij mobile vikings (een Belgische mobiele operator). Wanneer ik mijn kaart een eerste laadbeurt wil geven van 15 euro krijg ik een melding in mijn scherm. Deze geeft mij aan dat de automatische verwerkingskost op laag staat ingesteld met als gevolg dat er een kans is dat mijn transactie niet zal worden verwerkt. Gelukkig kwam de transactie er toch nog doorheen enkele uren later zonder te kiezen voor een hogere transactiekost. Concreet betekent het dat om betalingen te doen via het bitcoin netwerk de kosten te hoog liggen en de transactiesnelheid te laag om het te gebruiken in dagelijkse kleine betalingen.

Wanneer je bitcoin koopt als investering is dit geen probleem. Wanneer we goud kopen of aandelen liggen de kosten ergens tussen de 7,50 euro en 25,00 euro op beurs platformen
en goudwinkels. Wanneer we daarentegen een kopje koffie op een terras willen afrekenen en 3,50 euro transactiekosten moeten betalen is dat véél te hoog.

Het kostenprobleem alsook de snelheid is wat men al veel langer kent binnen het netwerk van bitcoin. Vroeger waren er slechts een paar duizend gebruiker, daarna honderdduizenden en vandaag zijn er al miljoenen gebruikers. De laatste maanden komen er wereldwijd ongeveer 100.000 nieuwe gebruikers bij per 24 uur.
bgold versus bitcoinMen moet dus het netwerk opschalen en dus eenvoudig uitgedrukt vergroten. Hier zijn verschillende mogelijkheden toe maar hierbij stuiten we op het grootste voordeel van het bitcoin netwerk wat tevens het grote nadeel is. Het hele netwerk is van niemand en tegelijk van iedereen. Een democratie in hoogste vorm zou je het kunnen noemen.

bitcoin vork uitgesteldNu leek het erop dat een een software update er doorheen zou komen waar meer dan een jaar aan is gewerkt en door een meerderheid van de gemeenschap een goedkeuring kon genieten.
Helaas brokkelde deze steun in de afgelopen maanden af en ontstonden er twee kampen met voor en tegenstanders. Je kunt dit vergelijken met politieke partijen waarbij het kan gebeuren dat een politieke partij opsplitst in twee nieuwe partijen. Voor bitcoin zou dit niet anders zijn. Dit heeft zich bij bitcoin al eerder voorgedaan en hierdoor hadden we er ineens een nieuwe munt bij, namelijk de bitcoin cash en de Bitcoin Gold.

De laatste dagen (want de Segwit 2x software update had 26/11 moeten plaatsvinden) was de verdeeldheid erg groot geworden. Wanneer (om terug te koppelen naar politieke partijen) er een kleine minderheid is die het niet eens binnen een politieke partij kan deze zich perfect afsplitsen in een nieuwe politieke partij terwijl de oorspronkelijke partij nog meer dan groot genoeg is om verder te gaan. Maar wat te doen als bijvoorbeeld 50% wil splitsen? In dat laatste geval moet je goed nadenken of verstandig is om te splitsen daar je natuurlijk ieder nog maar 50% van de ‘kracht’ hebt.

bitcoin proof of consensusHet is om dit laatste punt dat gisteren het bericht binnenkwam dat men niet de software update zou doorvoeren. Iedereen moet nu terug naar de tekentafel om te kijken of er een idee is waar iedereen (of minstens een overgrote meerderheid) zich goed bij voelt en kan blijven voelen. In de praktijk betekent dit dat er niet zal veranderen voor bitcoin voor de komende tijd.

Moest je nog vragen of opmerkingen hebben…
contact@vandevinne.com

Ik wens je nog een rustige en vredige dag toe.
gegroet,
Human BEING

Aanbevolen:

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min