Google Pay flirt met Bitcoin

Jan 20, 2022
Aanbieding: 

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech bedrijven komen met producten zoals de Crypto Life Debit Card van Baanx en Ledger. Wat wil het zeggen als Bloomberg nu bekend maakt dat Google met Coinbase and BitPay gaat samenwerken om gebruikers binnen Google Cards (geen plastic, maar NFC gebaseerde mobiele debit cards) Bitcoin custody aan te bieden van waaruit mensen betalingen in fiat kunnen doen? 

Het is duidelijk dat Google net als N26 zoekende is. In oktober werd haastig een plan weer ingetrokken om online bankrekeningen toe te voegen aan Google Pay. Nu is nomen est omen Arnold Goldberg aangetrokken om de kar te gaan trekken samen met Bill Ready. Die laatste heeft als Twitter bio het volgende staan:

President of Commerce, Payments & Next Billion Users at @Google. Previously COO @PayPal, CEO @Braintree & @Venmo.

Bij dat Next Billion Users lopen je de rillingen over het lijf. De tech gigant Google, of moeten we zeggen Alphabet, wil zo maar eventjes nog een miljard klanten erbij. En ze willen iets met Bitcoin. Dat vloekt. Centraal en decentraal zijn tegenpolen. Nu hebben we nog meer rillingen bij die Bill Ready.

Je zou kunnen zeggen sympathieke service, maar het is toch nog maar één stap verwijderd van je persoonlijke CO2 budget bij je Covid QR code.

Brrrr. Nee dat willen we dus ook niet. En zeker niet met miljarden lemmingen tegelijk. Dat wil zeggen misschien willen de lemmingen het, maar het denkende deel der natie niet. Bill Ready is dan ook helemaal niet intrinsiek enthousiast over crypto. Het is puur dat hij denkt het nodig te hebben om geen boot te missen. In het Bloomberg rapport stelt hij:

“Crypto is something we pay a lot of attention to. As user demand and merchant demand evolves, we’ll evolve with it.”

Dus klanten hebben crypto of willen crypto en als wij het niet bieden gaan onze gebruikers elders shoppen of halen we ze niet eens als gebruikers binnen. Maar waar bijvoorbeeld een Volksbank in Beieren wél in de Bitcoin filosofie is gedoken en ze haar klanten helpt een hard wallet aan te leggen en aan self custody te doen, is het evident dat Google zo snel mogelijk de “über Wallmart” van de wereld wil worden. Google wil marktaandeel bij Amazon wegkapen door alle merchants vooralsnog al hun producten gratis te laten listen in de Google shop omgeving waarbij dan betaald kan worden via Google Pay.

Terug naar Arnold Goldberg … op zijn Linkedin zien we naast zijn indrukwekkende carrière bij eBay, Linkedin, Box en vooral bij Paypal, dat hij eigenlijk al had willen gaan rentenieren met wat Raden van Bestuur, maar dat hij de uitdaging bij Google te verleidelijk vond.

Ooit begonnen als software engineer zijn zijn latere palmares inderdaad het gigantisch opschalen van ontwikkelde diensten. Dus met Ready & Goldberg komt Google er wel. Dat zie je dan als rasechte Bitcoiner misschien met lede ogen aan maar om met Michael Saylor te spreken moet je ook maar weer blij zijn als dergelijke giganten crypto omarmen en miljoenen gebruikers op de decentrale netwerken gaan brengen.

Misschien is het wel een realistisch toekomstmodel om te gaan zien dat crypto voor de 75% schapen (zoals bij covid is gebleken) iets anders gaat betekenen dan voor de 25% vrijdenkende mensen. Misschien hebben we straks wel “kuddecrypto” en “vrije crypto”. Naar mate de dienstverlening, de fintech vanuit de decentrale structuren van de nieuwe generatie cryptobedrijven zich verder ontplooit gaan er wellicht te zijner tijd meer schapen overlopen naar de financieel vrije wereld.

Als we net lezen dat Bitmex een van de oudste bankhuizen van Duitsland heeft gekocht om te komen tot optimaal gereguleerde cryptoproducten, dan zien we daar dus de omgekeerde laten we zeggen “bottom up” revolutie gebeuren. Het is dus zaak alles op zijn waarde te schatten en rond te blijven kijken naar de pluriformiteit van de vrije wereld. Natuurlijk zijn ook de schrijver dezes een enthousiaste gebruiker van Google Maps en gebruikt hij Google Adsense op een van zijn platformen, dus schaap en vrije vogel is betrekkelijk. Misschien is het al genoeg om op een paar zelfgekozen terreinen geen schaap te zijn … om toch ook te kunnen profiteren van de soms wel erg makkelijke producten gebouwd voor schapen.

Dus Google: bring it on!

Beschik jij al het vrije solide geld van de financiële watergeuzen?

Koop bitcoin voordelig op het platform van Bitvavo

+ handel dan tot € 1000 zonder kosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) commissie.
+ inbraakverzekering bitcoin-tegoeden!
+ klantentegoeden veilig beheert door een aparte stichting Bitvavo Payments!
+ automatische uitkering van bitcoin staking vergoedingen = passief rente verdienen!

Lees verder

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min

De Europese energiecrisis

Europa heeft energiecrisis vooral aan zichzelf te wijten. Europese ambtenaren en regeringsleiders bewijzen weer dat de verdere centralisatie van macht en het verlies van nationale soevereiniteit met een prijskaartje komt. Het laatste decennium hebben de Europese ambtenaren bij het uitstippelen van hun energiepolitiek verschillende inschattingsfouten gemaakt. De oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland […]

May 10, 2022
4 min

Max Keiser, Lyn Alden en Darin Feinstein over Bitcoin als beste geld ooit

In een week tijd zijn op Youtube drie zeer waardevolle Bitcoin interviews verschenen. Precies nu met de oorlog in Oekraïne en de inflatie van fiat en de goud aankopen van Rusland en andere naties geven ze een mooie momentopname van waar de Bitcoin maximalisten nu staan in hun analyse. Luister naar Max Keiser, Lyn Alden […]

May 7, 2022
2 min