gouden munten kopen

GOUD VERKOPEN

Jan 11, 2021
Aanbieding: 

Waarom zou ik nu niet mijn goud verkopen?

goud verkopenGoud verkopen als je snel geld nodig hebt is geen goed idee. Het is beter om in deze tijden een goedkope lening aan te gaan dan je goud besparingen of oud goud in te leveren. Dit geldt ook voor zilver. Het zilver verkopen is misschien nog stommer. Ik zal een aantal redenen opnoemen waarom je goud en ook zilver nu echt niet moet verkopen:

  1. Goud is gezond geld (sound money). Voor 1973 zaten we nog allemaal op een goudstandaard via de US Dollar als de wereldreservemunt. Amerikaanse Dollars kon je als centrale bank inwisselen voor goud bij de Federal Reserve.
  2. Sinds het loslaten van de goudstandaard zijn we een globaal fiatgeld experiment begonnen in combinatie met een geldscheppingsproces en geldverruimingsprogramma’s gebaseerd op schuld.
  3. Geldverruimingsprogramma’s hollen de koopkracht uit van fiatgeld. Politici en centrale banken voeren een inflatiepolitiek  die is gunstig voor iedereen die veel schulden maakt en zeer ongunstig voor iedereen die probeert een vermogen op te bouwen. Overheden hebben enorme staatschulden opgebouwd. Denk maar eens aan de Europese Crisis en Griekenland. De laatste 30 jaar is de koopkracht van de gulden, euro en dollar gedaald met meer dan 50% en de laatste 90 jaar zelfs met meer dan 95%!
  4. Goud heeft zich tijdens al deze jaren het beste bewezen om het vermogen van mensen te beschermen tegen inflatie en koopkracht verlies.
  5. Je moet geen goud verkopen omdat het fiatgeld nu vooral virtueel geld is. D.w.z. nummertjes op een computer die schulden en verplichtingen representeren. Financiële producten, zoals opties, aandelen, binaire opties, CFD’s en andere diensten kunnen uiteindelijk allemaal niks waard worden of voor de zon verdampen. Fysiek goud ook in de vorm van oud goud, kettingen, ringen en voorwerpen met lagere karaat waarden, hebben uiteindelijk meer intrinsieke waarde dan een cijfers en nummers op een computerscherm.
  6. Je moet geen goud verkopen noch zilver verkopen omdat de financiële situatie zeer labiel is in deze wereld. Volgens vele komt er een nieuwe economische crisis aan. Het monetaire systeem heeft een hervorming nodig. Waarschijnlijk zal er een reset aankomen waarbij goud weer in ere wordt hersteld. Op dit moment kopen de centrale banken van vooral China en Rusland enorm veel goud. Ze profiteren van de lage goudprijzen. Wanneer de tijd rijp is, zal de goudprijs manipulatie door vooral de westerse banken niet meer houdbaar zijn en zal het Oosten tot een herwaardering van de goudprijs overgaan. De goudprijs zal omhoog gaan en goud zal weer een rol spelen bij de internationale handel.

Conclusie:

goud verkopen en zilver verkopenDus, je moet geen oud goud verkopen en ook geen zilver verkopen omdat de Euro in elkaar kan storten en de goudprijs alleen maar kan en zal stijgen in de toekomst. Al het goud en zilver wat je nu hebt moet je sparen voor die tijden dat je het echt nodig hebt. Het sparen in goud of zilver is een van de meest belangrijke dingen die je kunt doen om je vermogen op lange termijn te beschermen. Je kunt goud verkopen wanneer we in stabielere financiële wateren terecht zijn gekomen en de goud en zilverprijs weer marktconform is.

Wil je en moet je echt het goud verkopen?

Alle Nederlandse bullion dealers voor edelmetalen kopen goud en zilver op. Het probleem is dat niet iedereen een kantoor in de buurt heeft waar je naar toe kunt stappen om vooral oud goud en zilver in te leveren. In Amsterdam heb je GoudPensioen, in Utrecht de Zilvergoudwinkel in Rotterdam heb je Doijer en Kalff. Daarnaast is er een keten van zo’n 29 Goudwisselkantoren in Nederland met mobiele locaties. Ik raad je dan aan om het goud te verpanden in plaats van te verkopen. Bij het verpanden van laat je het goud achter in ruil voor een contante lening waarvoor een vergoeding wordt berekend. Wanneer je het geld terugbrengt, en je de verpanding beëindigt, krijg je het goud weer terug. Dus, het is beter om goud te verpanden dan om goud te verkopen. Dit kun je laten doen door een taxateur van het Goudwisselkantoor.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min