trust wallet

Grappige discussie Ethereum versus Bitcoin

May 3, 2021
Aanbieding: 

Natuurlijk is er de eeuwige meningenstrijd tussen voorvechters van goud en voorvechters van bitcoin. Met grappige rollenspellen zoals tussen vader en zoon Schiff. Iets dergelijks heb je ook met Bitcoin en Ethereum. Onlangs nog werd geroepen dat Ethereum spoedig de marktkapitalisatie van Bitcoin zou overstijgen. Nu hebben investeerder Raoul Pal en crypto podcaster Peter McCormack een leuk akkefietje.

Raoul Pal, oprichter en CEO van Real Vision Group, stelt vast dat Ethereum het sinds de introductie in 2015 jaar in jaar uit 25% beter heeft gedaan dan Bitcoin.

Bron: Trading view

Nu is de grafiek in de tweet van Pal logaritmisch. Hierboven zie je en normale schaal en dan zie je inderdaad en stijging van ETH van 0,006 BTC op 10 augustus 2015 naar 0,0359 BTC nu.

Vele Bitcoiners zijn het niet eens met Pal’s interpretatie. Craig Wright-antagonist, Arthur van Pelt, stelt: “Ethereum heeft een vroege hype gekend en is sinds die bullrun van 2017 77% gedaald en neemt op lange termijn af. Koele harde feiten.”

In reactie daarop merkte Raoul op: “Sinds deze halveringscyclus is begonnen, is ETH meer dan 100% gestegen. Koele harde feiten. “

Fondsstrateeg en Bitcoin-voorstander Brad Mills wijst de hele vergelijking af en beweert dat de logica die aan de analyse ten grondslag ligt, gebrekkig is, omdat deze geen vergelijking biedt tussen de valuta’s sinds hun respectievelijke begin.

On-chain-analist Willy Woo suggereerde dat de prijsstijging van Ethereum gewoon de aanvankelijke hype-cyclus was en dat ETH weinig potentieel heeft voor toekomstige prijsstijgingen: “De eerste vierjarige cyclus van elke munt zie je de hoogste stijging en verder zal ETH vanaf nu rond de prijs van Bitcoin oscilleren. Je kunt dus net zo goed gebruik maken van BTC anno 2021 met goed ontwikkelde extreem liquide derivatenmarkten.”

Een dergelijke discussie is niets zonder en vermakelijke weddenschap en die is er! In november 2020 wedde What Bitcoin Did podcaster Peter McCormack tegen Raoul Pal, dat BTC in een jaar tijd hoger zou staan ten opzichte van ETH. Pal wedde het omgekeerde. De verliezer gaat de winnaar overvliegen voor een drankje, in Londen of op de Kaaiman-eilanden.

Pal speculeerde al op een overwinning:

Dat kan dus en interessant jaar worden. Maar welk jaar was dat niet sinds de introductie van Bitcoin op 3 januari 2009.

Natuurlijk heeft Ethereum in de huidige rally ook ATH’s bereikt. En natuurlijk heeft Ethereum iets wat Bitcoin niet heeft en dat is dat complete ecosysteem aan applicaties. Maar dat is natuurlijk ook juist het verschil: Bitcoin is geld en geld heeft nu juist de taak niet gekoppeld te zijn aan concrete toepassingen. Daarmee kan Bitcoin nog oneindig stijgen als Store of Value tot je je kop koffie voor een Satoshi koopt. Dat het Ethereum ecosysteem zijn eigen glijmiddel heeft in de vorm van een eigen vrij verhandelbare munt is daarbij een verrijking.

Links:

Lees verder

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min