trust wallet

Grappige discussie Ethereum versus Bitcoin

May 3, 2021
Aanbieding: 

Natuurlijk is er de eeuwige meningenstrijd tussen voorvechters van goud en voorvechters van bitcoin. Met grappige rollenspellen zoals tussen vader en zoon Schiff. Iets dergelijks heb je ook met Bitcoin en Ethereum. Onlangs nog werd geroepen dat Ethereum spoedig de marktkapitalisatie van Bitcoin zou overstijgen. Nu hebben investeerder Raoul Pal en crypto podcaster Peter McCormack een leuk akkefietje.

Raoul Pal, oprichter en CEO van Real Vision Group, stelt vast dat Ethereum het sinds de introductie in 2015 jaar in jaar uit 25% beter heeft gedaan dan Bitcoin.

Bron: Trading view

Nu is de grafiek in de tweet van Pal logaritmisch. Hierboven zie je en normale schaal en dan zie je inderdaad en stijging van ETH van 0,006 BTC op 10 augustus 2015 naar 0,0359 BTC nu.

Vele Bitcoiners zijn het niet eens met Pal’s interpretatie. Craig Wright-antagonist, Arthur van Pelt, stelt: “Ethereum heeft een vroege hype gekend en is sinds die bullrun van 2017 77% gedaald en neemt op lange termijn af. Koele harde feiten.”

In reactie daarop merkte Raoul op: “Sinds deze halveringscyclus is begonnen, is ETH meer dan 100% gestegen. Koele harde feiten. “

Fondsstrateeg en Bitcoin-voorstander Brad Mills wijst de hele vergelijking af en beweert dat de logica die aan de analyse ten grondslag ligt, gebrekkig is, omdat deze geen vergelijking biedt tussen de valuta’s sinds hun respectievelijke begin.

On-chain-analist Willy Woo suggereerde dat de prijsstijging van Ethereum gewoon de aanvankelijke hype-cyclus was en dat ETH weinig potentieel heeft voor toekomstige prijsstijgingen: “De eerste vierjarige cyclus van elke munt zie je de hoogste stijging en verder zal ETH vanaf nu rond de prijs van Bitcoin oscilleren. Je kunt dus net zo goed gebruik maken van BTC anno 2021 met goed ontwikkelde extreem liquide derivatenmarkten.”

Een dergelijke discussie is niets zonder en vermakelijke weddenschap en die is er! In november 2020 wedde What Bitcoin Did podcaster Peter McCormack tegen Raoul Pal, dat BTC in een jaar tijd hoger zou staan ten opzichte van ETH. Pal wedde het omgekeerde. De verliezer gaat de winnaar overvliegen voor een drankje, in Londen of op de Kaaiman-eilanden.

Pal speculeerde al op een overwinning:

Dat kan dus en interessant jaar worden. Maar welk jaar was dat niet sinds de introductie van Bitcoin op 3 januari 2009.

Natuurlijk heeft Ethereum in de huidige rally ook ATH’s bereikt. En natuurlijk heeft Ethereum iets wat Bitcoin niet heeft en dat is dat complete ecosysteem aan applicaties. Maar dat is natuurlijk ook juist het verschil: Bitcoin is geld en geld heeft nu juist de taak niet gekoppeld te zijn aan concrete toepassingen. Daarmee kan Bitcoin nog oneindig stijgen als Store of Value tot je je kop koffie voor een Satoshi koopt. Dat het Ethereum ecosysteem zijn eigen glijmiddel heeft in de vorm van een eigen vrij verhandelbare munt is daarbij een verrijking.

Links:

Lees verder

Elon Musk geeft Dogecoin voor moederdag

Elon Musk was gisteren op de vooravond van moederdag de host van Saturday Night Live. Natuurlijk kwam crypto en Dogecoin aan bod. Meteen al in de zeer grappige openingsmonoloog, maar dan pas op het moment dat zijn moeder naast hem gaat staan en moederdag aanstipt: “Ik hoop niet dat ik Dogecoin krijg”. Antwoord: “Jawel!” Nou […]

May 9, 2021
2 min

Honderden Amerikaanse banken gaan nog in 2021 bitcoin aanbieden

Bitcoin is niet meer te stoppen. Amerikaanse banken zijn noodgedwongen om bitcoin aan te bieden aan hun klanten om relevant te kunnen blijven in de toekomst in de concurrentiestrijd met gevestigde exchanges. Een nieuwe type bitcoin-bankrekening die FDIC-verzekerd zal zijn is al onder ontwikkeling. Volgens een nieuwsbericht van CNBC zullen dit jaar 2021 nog honderden […]

May 5, 2021
3 min

3 soorten van hacks op crypto waaronder taks

Het is interessant eens 3 actuele hacks op crypto tegoeden op een rij te zetten om beter inzicht te krijgen in de risico’s: Grootste hack in de geschiedenis van DeFi: EasyFi verliest $ 80 miljoen Chinese Crypto Exchange, Hotbit gaat offline na mislukte cyberaanval De belastingdienst Seoul neemt crypto-activa in beslag van belastingontduikers We beginnen […]

May 3, 2021
8,5 min