trust wallet

Grappige discussie Ethereum versus Bitcoin

3 mei 2021
Aanbieding: 

Natuurlijk is er de eeuwige meningenstrijd tussen voorvechters van goud en voorvechters van bitcoin. Met grappige rollenspellen zoals tussen vader en zoon Schiff. Iets dergelijks heb je ook met Bitcoin en Ethereum. Onlangs nog werd geroepen dat Ethereum spoedig de marktkapitalisatie van Bitcoin zou overstijgen. Nu hebben investeerder Raoul Pal en crypto podcaster Peter McCormack een leuk akkefietje.

Raoul Pal, oprichter en CEO van Real Vision Group, stelt vast dat Ethereum het sinds de introductie in 2015 jaar in jaar uit 25% beter heeft gedaan dan Bitcoin.

Bron: Trading view

Nu is de grafiek in de tweet van Pal logaritmisch. Hierboven zie je en normale schaal en dan zie je inderdaad en stijging van ETH van 0,006 BTC op 10 augustus 2015 naar 0,0359 BTC nu.

Vele Bitcoiners zijn het niet eens met Pal’s interpretatie. Craig Wright-antagonist, Arthur van Pelt, stelt: “Ethereum heeft een vroege hype gekend en is sinds die bullrun van 2017 77% gedaald en neemt op lange termijn af. Koele harde feiten.”

In reactie daarop merkte Raoul op: “Sinds deze halveringscyclus is begonnen, is ETH meer dan 100% gestegen. Koele harde feiten. “

Fondsstrateeg en Bitcoin-voorstander Brad Mills wijst de hele vergelijking af en beweert dat de logica die aan de analyse ten grondslag ligt, gebrekkig is, omdat deze geen vergelijking biedt tussen de valuta’s sinds hun respectievelijke begin.

On-chain-analist Willy Woo suggereerde dat de prijsstijging van Ethereum gewoon de aanvankelijke hype-cyclus was en dat ETH weinig potentieel heeft voor toekomstige prijsstijgingen: “De eerste vierjarige cyclus van elke munt zie je de hoogste stijging en verder zal ETH vanaf nu rond de prijs van Bitcoin oscilleren. Je kunt dus net zo goed gebruik maken van BTC anno 2021 met goed ontwikkelde extreem liquide derivatenmarkten.”

Een dergelijke discussie is niets zonder en vermakelijke weddenschap en die is er! In november 2020 wedde What Bitcoin Did podcaster Peter McCormack tegen Raoul Pal, dat BTC in een jaar tijd hoger zou staan ten opzichte van ETH. Pal wedde het omgekeerde. De verliezer gaat de winnaar overvliegen voor een drankje, in Londen of op de Kaaiman-eilanden.

Pal speculeerde al op een overwinning:

Dat kan dus en interessant jaar worden. Maar welk jaar was dat niet sinds de introductie van Bitcoin op 3 januari 2009.

Natuurlijk heeft Ethereum in de huidige rally ook ATH’s bereikt. En natuurlijk heeft Ethereum iets wat Bitcoin niet heeft en dat is dat complete ecosysteem aan applicaties. Maar dat is natuurlijk ook juist het verschil: Bitcoin is geld en geld heeft nu juist de taak niet gekoppeld te zijn aan concrete toepassingen. Daarmee kan Bitcoin nog oneindig stijgen als Store of Value tot je je kop koffie voor een Satoshi koopt. Dat het Ethereum ecosysteem zijn eigen glijmiddel heeft in de vorm van een eigen vrij verhandelbare munt is daarbij een verrijking.

Links:

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

18 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min