Gratis Bitcoin mining bij Starbucks of op politiekantoor

Aug 2, 2021
Aanbieding: 

Bitcoin mining is lucratiever dan ooit: de moeilijkheidsgraad is met de koersval van de grote cryptomunt stevig verlaagd en met de Bitcoins die je wint kun je nog eindeloos mee terug omhoog surfen. Het probleem blijft: hoe kom ik aan betaalbare stroom of zelfs gratis stroom. Twee nieuwsberichten over “free mining” oplossingen maken ons fors aan het lachen.

Zie maar: de mining difficulty is van 25T naar 14T gekelderd in amper drie maanden tijd. Cointelegraph analyseert hier hoe gunstig het miningklimaat momenteel is. Maar humor is als je dan bijvoorbeeld een mini-mining-rig ontwerpt waarmee je terwijl je bij Starbucks op je laptop werkt met stroom van de koffiemaker Bitcoin kunt minen.

Op de afbeelding zie je een USB-bitcoin miner die je kunt kopen op bitcoinmerch.com. Dat wil zeggen het ding is uitverkocht. Idan Abada, de eigenaar van deze website, pakte het nog wat groter aan met een rig met vele van deze kleine miners.

Deze video ging super viraal! Hij kwam er veelvuldig mee in het nieuws. Hij erkent dat je enkel met gratis elektriciteit zoals bij Starbucks mogelijk een paar Satoshi kunt overhouden door met de USB miner aan de slag te gaan. Maar het gaat om educatie: gevoel krijgen voor waar Bitcoin voor staat. Dat kan nu dus makkelijk met je eigen wallet en je eigen miner.

Ook ludiek, maar nu toch ook echt misdadig is als je IT-er bent op het hoofdkantoor van politie in Warschau in Polen en je denkt: laat me eens een mining server tussen het serverpark verstoppen. Het werd ontdekt en de man is ontslagen. Je kunt natuurlijk ook gewoon Bitcoin kopen bij Bitvavo of ons achtergrondartikel over Bitcoin mining lezen.

Titelfoto van June Andrei George op Unsplash

Lees verder

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min

Rio de Janeiro belegt 1% schatkist in Bitcoin

Rio de Janeiro wordt de eerste Braziliaanse stad en een van de eerste steden ter wereld die Bitcoin koopt als waardeopslag. De stad gaat 1% van de schatkist in Bitcoin beleggen. Dat heeft burgemeester Eduardo Paes donderdag 13 januari bekend gemaakt op de Rio Innovation Week. Of dat nog niet genoeg is, krijgen burgers de mogelijkheid […]

Jan 14, 2022
2,5 min