Gratis Bitcoin mining bij Starbucks of op politiekantoor

Aug 2, 2021
Aanbieding: 

Bitcoin mining is lucratiever dan ooit: de moeilijkheidsgraad is met de koersval van de grote cryptomunt stevig verlaagd en met de Bitcoins die je wint kun je nog eindeloos mee terug omhoog surfen. Het probleem blijft: hoe kom ik aan betaalbare stroom of zelfs gratis stroom. Twee nieuwsberichten over “free mining” oplossingen maken ons fors aan het lachen.

Zie maar: de mining difficulty is van 25T naar 14T gekelderd in amper drie maanden tijd. Cointelegraph analyseert hier hoe gunstig het miningklimaat momenteel is. Maar humor is als je dan bijvoorbeeld een mini-mining-rig ontwerpt waarmee je terwijl je bij Starbucks op je laptop werkt met stroom van de koffiemaker Bitcoin kunt minen.

Op de afbeelding zie je een USB-bitcoin miner die je kunt kopen op bitcoinmerch.com. Dat wil zeggen het ding is uitverkocht. Idan Abada, de eigenaar van deze website, pakte het nog wat groter aan met een rig met vele van deze kleine miners.

Deze video ging super viraal! Hij kwam er veelvuldig mee in het nieuws. Hij erkent dat je enkel met gratis elektriciteit zoals bij Starbucks mogelijk een paar Satoshi kunt overhouden door met de USB miner aan de slag te gaan. Maar het gaat om educatie: gevoel krijgen voor waar Bitcoin voor staat. Dat kan nu dus makkelijk met je eigen wallet en je eigen miner.

Ook ludiek, maar nu toch ook echt misdadig is als je IT-er bent op het hoofdkantoor van politie in Warschau in Polen en je denkt: laat me eens een mining server tussen het serverpark verstoppen. Het werd ontdekt en de man is ontslagen. Je kunt natuurlijk ook gewoon Bitcoin kopen bij Bitvavo of ons achtergrondartikel over Bitcoin mining lezen.

Titelfoto van June Andrei George op Unsplash

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min