groestlcoin

Wat maakt de GROESTLCOIN bijzonder?

Jun 23, 2020
Aanbieding: 

Wil je Groestlcoin (GRS) kopen? Waarschuwing bij het kopen van deze cryptomunt. Het is een risicovolle belegging en het handelen in crypto’s is extreem risicovol. Begin met een goed begrip van Bitcoin. Lees eerst onze Bitcoin cursus of de beleggingsgids alvorens je begint met het speculeren in andere meer risicovolle cryptovaluta.

Wat is Groestlcoin?

Groestlcoin (GRS) is onderschat als project. Dit heeft misschien ook wel met de naam te maken: groestlcoinGroestlcoin. Het is een vreemde naam! Maar het team van ontwikkelaars (met ook Nederlanders) is lekker eigenzinnig. Sinds 22 maart 2014 sleutelen ze aan deze Bitcoin altcoin. Het is de eerste cryptovaluta die de SEGWIT update over het netwerk heeft uitgerold en al klaar is voor het Lightning Netwerk. Elke 3 maanden komt het ontwikkelingsteam uit met nieuws over welke nieuwe technische innovaties worden getest of al toegevoegd.

Wat maakt Groestlcoin GRS een bijzonder cryptomuntje?

We bespreken de belangrijkste eigenschappen van de Groestlcoin. Dan zien we ook waarom dit muntje onze aandacht verder waard is.

  • Groestlcoin is een goede klassieke Bitcoin altcoin. Maar wist je dat het ook een prima privacy coin is? GRS, de muntrekeneenheid van het Groestlcoin netwerk kan anoniem worden verzonden en wordt ondersteund door de uitstekende privacy vriendelijke Samourai Wallet! Er is dus AES-256 wallet encryptie, TOR en VPN ondersteuning. Mooie wapenfeiten!
  • De ontwikkeling van het netwerk gaat met flinke stappen vooruit. In 2018 zal er onder meer gewerkt worden aan Offchain en Onchain Atomic Swaps, Lightning Netwerk ondersteunende GRS wallets, BECH32 adressen, Ledger en Trezor integraties en samenwerkingen met verschillende cryptocurrency exchanges. Groetslcoin is dus voorloper met onmiddellijke betalingen en schaalbaarheidsoplossingen. Hieronder in de video kun je zien hoe snel de GRS transacties plaatsvinden:

  • Groestlcoin is niet alleen een high-tech privacy coin, het is ook nog eens snel en supergoedkoop in gebruik. Elke minuut wordt er een nieuw transactieblok toegevoegd door de Groestlcoin miners. Dankzij de nieuwe toegepaste Bitcoin technologie op het netwerk vinden transacties vrijwel onmiddellijk en vrijwel gratis plaats. De miner fee voor het verzenden van 10,000 GRS bedraagt 0.000045 GRS (= € 0.000021).
  • Deze onderschatte privacy coin is ook nog eens makkelijk in gebruik en de community helpt nieuwe gebruikers op weg met demonstratievideo’s zoals hieronder:

 

 

  • Bijzonder is dat de Groestlcoin ontwikkelaars zullen werken met een RSK-integratie waardoor er slimme contracten en decentrale applicaties kunnen worden geprogrammeerd met behulp van zijketens. Een andere methode die zal worden geïmplementeerd is via M.A.S.T.. Alles wordt netjes getest op een volledig afgescheiden testnetwerk. Niet veel altcoins beschikken over een eigen testnetwerk.
  • De GroestlCoin gemeenschap wil de miners niet rijk maken en de centralisatie van miners tegengaan door Asic-chip resistent  te zijn. Dit is mogelijk dankzij het special ontworpen Groestl512 mining algoritme. Elke computer kan nu met een een eenvoudige videokaart GRS delven. Geen kans dus voor de Bitcoin Mining Industrie. Dit maakt het Groestl netwerk zeer decentraal omdat nieuwe GRS eerlijker en gelijkmatiger wordt verdeeld over de vele actieve deelnemers in het netwerk. GRS minen vergt veel minder elektriciteit terwijl Bitcoin op dit punt onder vuur ligt.
  • GRS betalingen kunnen zelfs worden gedaan via SMS op een eenvoudige mobiele telefoon!
  • Naast de eerder genoemde Samourai wallet, zijn er vele verschillende Groetsl wallets beschikbaar. Het ontwikkelingsteam heeft het voor elkaar gekregen om de complexe, maar super veilige Armory en Multibit HD wallets van Bitcoin in te richten voor Groetsl. Er zijn 10 deskop wallets beschikbaar, 11 Android wallets, 10 Blackberry wallets en 2 iOS wallets. Alsof dat nog niet genoeg is Groetsl ook compatibel met Msigna en Sentinel. Tevens zijn er verschillende wallets die NFC tags als encryptiesleutels ondersteunen. De core wallet wordt actief onderhouden.
  • De Groetslcoin heeft de blockchain explorer onder eigen beheer.

 

Conclusie:

De Groestlcoin GRS is een zeer boeiend project om te volgen. Door de lelijke naam is het wellicht wat onder de radar gebleven, maar het is een high tech altcoin met veel potentie dankzij de bloeiende community en de actieve ontwikkelaars. Op vele gebieden loopt deze mooie cyptovaluta voorop op andere Bitcoin altcoins. Als je op zoek bent naar een snelle goede privacy coin, kun je dus ook gebruik maken van GRS! Dure coins zoals Monero en DASH kun je gewoon links laten liggen. Hieronder zie je hoe makkelijk en snel het werkt:

Groestlpay transaction speeds and finger print security from CryptoCurrency

Waar kan ik het beste Groestlcoin – GRS kopen?

Het beste en makkelijkste is om GRS te kopen bij LiteBit in Nederland. Dat platform heeft ook een hosted Groestlcoin wallet, waardoor ook de beginnende belegger makkelijk aan de slag kan met GRS coins.

Andere opties zijn de Bisq exchange en natuurlijk de grote cryptocurrency exchanges zoals Cryptopia.

Voor meer informatie:

Gerelateerde cryptovaluta:

Lees verder

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min