Help! Onbedoelde vork van Ethereum blockchain

Aug 30, 2021
Aanbieding: 

De op een na grootste cryptomunt in termen van marktkapitalisatie, Ethereum, heeft onbedoeld een vork (splitsing) van de blockchain ondergaan, nadat eerder begin augustus de London Hard Fork wel succesvol was geïmplementeerd. Een groot aantal full-node-clients heeft een belangrijke software patch niet tijdig geïnstalleerd waardoor zij nu over boord zijn gevallen.

Half augustus ontdekten ontwikkelaars een kwetsbaarheid. De “Hades Gamma” patch werd aangeboden om het probleem op te lossen. Een groot aantal full node-clients vergat echter deze patch te installeren.

Blockchain analyse portals laten zien dat de Ethereum (ETH) blockchain momenteel is opgesplitst in ten minste twee kettingen, omdat een aantal Geth-nodes niet zijn bijgewerkt naar de nieuwste software. Het Twitter-communicatiekanaal voor het Ethereum-netwerk genaamd “Go Ethereum” tweette vrijdagmiddag over het incident. Sindsdien geen nieuws.

Ook van deze Lucas Nuzzi geen nieuws. Is het echt zo dat maar een derde van de nodes de goede afslag heeft genomen? Dat lijkt toch niet het geval. De meerderheid zit goed en het hele ethereum project is niet in gevaar.

A “close shave” dus. Kantje boord. Een mooie tweet over dit soort issues en het verschil tussen Bitcoin en altcoins is deze:

Juist nu weer schieten de altcoins als paddenstoelen uit de grond of gaan bestaande altcoins, zoals Solana, Avalanche en Cardano, naar de maan. En eigenlijk zou je zeggen dat de nieuwere coins het stokoude Bitcoin gemakkelijk zouden moeten kunnen overtreffen. Maar er is dus iets in het fundament van Bitcoin en in de levende community van de moedercoin dat Bitcoin superieur maakt aan alle anderen. Of moeten we zeggen “anti-fragiel“: hoe meer weerstand en FUD hoe sterker.

Laten we kijken hoe deze kwestie bij Ethereum afloopt.

Het geeft ook weer aan waarom de redactie van bestebank.org altijd wijst op de risico’s en haar lezers altijd oproept om eerst bitcoin goed te bestuderen alvorens te duiken in andere projecten. Voor meer informatie:

Foto van Remi Moebs op Unsplash

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min