Help! Onbedoelde vork van Ethereum blockchain

Aug 30, 2021
Aanbieding: 

De op een na grootste cryptomunt in termen van marktkapitalisatie, Ethereum, heeft onbedoeld een vork (splitsing) van de blockchain ondergaan, nadat eerder begin augustus de London Hard Fork wel succesvol was geïmplementeerd. Een groot aantal full-node-clients heeft een belangrijke software patch niet tijdig geïnstalleerd waardoor zij nu over boord zijn gevallen.

Half augustus ontdekten ontwikkelaars een kwetsbaarheid. De “Hades Gamma” patch werd aangeboden om het probleem op te lossen. Een groot aantal full node-clients vergat echter deze patch te installeren.

Blockchain analyse portals laten zien dat de Ethereum (ETH) blockchain momenteel is opgesplitst in ten minste twee kettingen, omdat een aantal Geth-nodes niet zijn bijgewerkt naar de nieuwste software. Het Twitter-communicatiekanaal voor het Ethereum-netwerk genaamd “Go Ethereum” tweette vrijdagmiddag over het incident. Sindsdien geen nieuws.

Ook van deze Lucas Nuzzi geen nieuws. Is het echt zo dat maar een derde van de nodes de goede afslag heeft genomen? Dat lijkt toch niet het geval. De meerderheid zit goed en het hele ethereum project is niet in gevaar.

A “close shave” dus. Kantje boord. Een mooie tweet over dit soort issues en het verschil tussen Bitcoin en altcoins is deze:

Juist nu weer schieten de altcoins als paddenstoelen uit de grond of gaan bestaande altcoins, zoals Solana, Avalanche en Cardano, naar de maan. En eigenlijk zou je zeggen dat de nieuwere coins het stokoude Bitcoin gemakkelijk zouden moeten kunnen overtreffen. Maar er is dus iets in het fundament van Bitcoin en in de levende community van de moedercoin dat Bitcoin superieur maakt aan alle anderen. Of moeten we zeggen “anti-fragiel“: hoe meer weerstand en FUD hoe sterker.

Laten we kijken hoe deze kwestie bij Ethereum afloopt.

Het geeft ook weer aan waarom de redactie van bestebank.org altijd wijst op de risico’s en haar lezers altijd oproept om eerst bitcoin goed te bestuderen alvorens te duiken in andere projecten. Voor meer informatie:

Foto van Remi Moebs op Unsplash

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min