Help! Onbedoelde vork van Ethereum blockchain

Aug 30, 2021
Aanbieding: 

De op een na grootste cryptomunt in termen van marktkapitalisatie, Ethereum, heeft onbedoeld een vork (splitsing) van de blockchain ondergaan, nadat eerder begin augustus de London Hard Fork wel succesvol was geïmplementeerd. Een groot aantal full-node-clients heeft een belangrijke software patch niet tijdig geïnstalleerd waardoor zij nu over boord zijn gevallen.

Half augustus ontdekten ontwikkelaars een kwetsbaarheid. De “Hades Gamma” patch werd aangeboden om het probleem op te lossen. Een groot aantal full node-clients vergat echter deze patch te installeren.

Blockchain analyse portals laten zien dat de Ethereum (ETH) blockchain momenteel is opgesplitst in ten minste twee kettingen, omdat een aantal Geth-nodes niet zijn bijgewerkt naar de nieuwste software. Het Twitter-communicatiekanaal voor het Ethereum-netwerk genaamd “Go Ethereum” tweette vrijdagmiddag over het incident. Sindsdien geen nieuws.

Ook van deze Lucas Nuzzi geen nieuws. Is het echt zo dat maar een derde van de nodes de goede afslag heeft genomen? Dat lijkt toch niet het geval. De meerderheid zit goed en het hele ethereum project is niet in gevaar.

A “close shave” dus. Kantje boord. Een mooie tweet over dit soort issues en het verschil tussen Bitcoin en altcoins is deze:

Juist nu weer schieten de altcoins als paddenstoelen uit de grond of gaan bestaande altcoins, zoals Solana, Avalanche en Cardano, naar de maan. En eigenlijk zou je zeggen dat de nieuwere coins het stokoude Bitcoin gemakkelijk zouden moeten kunnen overtreffen. Maar er is dus iets in het fundament van Bitcoin en in de levende community van de moedercoin dat Bitcoin superieur maakt aan alle anderen. Of moeten we zeggen “anti-fragiel“: hoe meer weerstand en FUD hoe sterker.

Laten we kijken hoe deze kwestie bij Ethereum afloopt.

Het geeft ook weer aan waarom de redactie van bestebank.org altijd wijst op de risico’s en haar lezers altijd oproept om eerst bitcoin goed te bestuderen alvorens te duiken in andere projecten. Voor meer informatie:

Foto van Remi Moebs op Unsplash

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min