Help! Onbedoelde vork van Ethereum blockchain

Aug 30, 2021
Aanbieding: 

De op een na grootste cryptomunt in termen van marktkapitalisatie, Ethereum, heeft onbedoeld een vork (splitsing) van de blockchain ondergaan, nadat eerder begin augustus de London Hard Fork wel succesvol was geïmplementeerd. Een groot aantal full-node-clients heeft een belangrijke software patch niet tijdig geïnstalleerd waardoor zij nu over boord zijn gevallen.

Half augustus ontdekten ontwikkelaars een kwetsbaarheid. De “Hades Gamma” patch werd aangeboden om het probleem op te lossen. Een groot aantal full node-clients vergat echter deze patch te installeren.

Blockchain analyse portals laten zien dat de Ethereum (ETH) blockchain momenteel is opgesplitst in ten minste twee kettingen, omdat een aantal Geth-nodes niet zijn bijgewerkt naar de nieuwste software. Het Twitter-communicatiekanaal voor het Ethereum-netwerk genaamd “Go Ethereum” tweette vrijdagmiddag over het incident. Sindsdien geen nieuws.

Ook van deze Lucas Nuzzi geen nieuws. Is het echt zo dat maar een derde van de nodes de goede afslag heeft genomen? Dat lijkt toch niet het geval. De meerderheid zit goed en het hele ethereum project is niet in gevaar.

A “close shave” dus. Kantje boord. Een mooie tweet over dit soort issues en het verschil tussen Bitcoin en altcoins is deze:

Juist nu weer schieten de altcoins als paddenstoelen uit de grond of gaan bestaande altcoins, zoals Solana, Avalanche en Cardano, naar de maan. En eigenlijk zou je zeggen dat de nieuwere coins het stokoude Bitcoin gemakkelijk zouden moeten kunnen overtreffen. Maar er is dus iets in het fundament van Bitcoin en in de levende community van de moedercoin dat Bitcoin superieur maakt aan alle anderen. Of moeten we zeggen “anti-fragiel“: hoe meer weerstand en FUD hoe sterker.

Laten we kijken hoe deze kwestie bij Ethereum afloopt.

Het geeft ook weer aan waarom de redactie van bestebank.org altijd wijst op de risico’s en haar lezers altijd oproept om eerst bitcoin goed te bestuderen alvorens te duiken in andere projecten. Voor meer informatie:

Foto van Remi Moebs op Unsplash

Lees verder

Tom Luongo over de agenda van de FED en de strijd tussen centrale banken en andere machtscentra

We willen onze lezers attenderen op een originele analyse van Tom Luongo over het financiële geopolitieke spel dat er nu wordt gespeeld door vooral de Federal Reserve (FED). In het Westen is er geen financiële eensgezindheid en zijn er verschillende facties actief met hun eigen agenda. Tom Luongo gaat er vanuit dat de FED onder […]

Mar 23, 2023
5 min

Credit Suisse is in de problemen, failliet en overgenomen door UBS? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Samenvatting: Credit Suisse is omgevallen en bankroet. Om verdere besmettingsgevaar te beperken is er een merger-overeenkomst getekend met de UBS door de interventie van de Zwitserse ministerie van financiën, de Zwitserse centrale bank en de Zwitserse financiële toezichthouder (FINMA). In de praktijk betekent dit dat UBS op zondagavond 19 maart 2023 Credit Suisse heeft opgekocht […]

Mar 20, 2023
9 min

SoftWar boek over oorlogsvoering in het digitale informatietijdperk

Jason Lowery is een Amerikaanse majoor uit de Amerikaanse Space Force en een MIT-medewerker die een spraakmakend nieuw boek heeft uitgebracht met de titel ‘Soft War’: A Novel Theory on Power Projection and the National Strategic Significance of Bitcoin. Hij heeft zijn boek en thesis ook ingediend bij het secretariaat van de Amerikaanse president, de […]

Mar 15, 2023
1,5 min