ico ratingICORating is een rating agency (kredietbeoordelaar) en kwaliteitsbewaker voor Initial Coin Offerings. Alle blockchain gebaseerde ondernemingen die een ICO willen lanceren kunnen beoordeelt worden door ICORating. Een rating zal verstrekt worden op basis van onafhankelijk onderzoek.

Op dit moment is het moeilijk om ICO’s, token sales en blockchain projecten te beoordelen. De doelstelling van ICORating is om de kwaliteitsbewaking en de beoordeling van ICO’s te systematiseren. Dit zal helpen om meer beleggers aan te trekken en risico’s te vermijden. Ze zullen voor elke ICO de volgende zaken bestuderen vanuit een risico niveau: De leden van het team, De White Paper, MVP, Legal, Escrow, betrokken partners en consultants.

ICORating – de security ratings van exchanges!

Een andere relatief nieuwe taak dat ICORating op zich heeft genomen, is het beoordelen van de veiligheid van exchanges. Dit worden de General Exchange Security Ratings (GESR) genoemd. Een GESR-beoordeling bestaat uit vier onderdelen: veiligheid van gebruikers, de veiligheid van het domein en de registrar, de veiligheid van de website, bescherming tegen DoS-aanvallen. Er kunnen maximaal 100 punten worden gescoord op e respectieve onderdelen. Wanneer een exchange boven de 94 punten scoort, zal deze een A+ beoordeling krijgen. Hieronder kun je de puntendistributie zien:

A+(94 – 100)
A(86 – 93)
A-(77 – 85)
B+(70 – 76)
B(63 – 69)
B-(55 – 62)
C+(47 – 54)
C(38 – 46)
C-(0 – 37)

Volgens de meest recente beoordelingen in het exchange security rapport scoort de Kraken exchange het hoogst. De Nederlandse Litebit komt ook in de top voor met een -A beoordeling.

ICORating is een initiatief van Sasha Kamshilov. Ze hebben een team opgezet van vooraanstaande en ervaren analysten.

Voor meer informatie: