whitepaper white paper schrijven en toetsenElk bedrijf dat een ICO of token sale organiseert publiceert een white paper. Een whitepaper of white paper is de Engelse term voor een witboek. Een witboek is een document die een nieuwe technologie, dienst of product beschrijft. In deze beschrijving wordt aangegeven hoe de dienst of product een specifiek probleem oplost. Deze beschrijving is objectief en gebaseerd op concrete feiten of voorstellen. Een white paper moet een lezer van objectieve informatie voorzien over hoe een product of dienst concreet een probleem oplost.

Witboeken worden veel gebruikt in het bedrijfsleven en zijn zelfs erkend als onofficiële overheidsdocumenten in Engeland. Hier wordt het een ‘command paper’ genoemd. Oorspronkelijk komen white papers daar vandaan en werden ze gebruikt om politieke handelingen en maatregelen te beschrijven. Een white paper bestaat uit minimaal uit meer dan 10 pagina’s.

Het opstellen van een goede en grondige white paper is van wezenlijk belang voor een token sale of security token offering. Er zullen o.a. specifieke vereisten kunnen worden gesteld ten aanzien van de white paper naar gelang de voorgestelde dienst of product en jurisdictie. Objectief advies hierover is natuurlijk zeer wenselijk.

Wil je een white paper schrijven of toetsen voor de organisatie van een token sale? 

Neem dan contact met ons op. We kunnen jullie organisatie helpen met het opstellen en toetsen van een goede white paper.

Voor meer informatie: