IMF zenuwachtig over Bitcoin mining Rusland

Apr 21, 2022
Aanbieding: 

Toen het IMF president Bukele van El Salvador op de vingers tikte vanwege de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel, haalde deze simpelweg zijn schouders op (zie overzicht van deze tweestrijd). In het zojuist uitgebrachte ruim 100 pagina’s dikke rapport over mondiale financiële stabiliteit onder invloed van de oorlog in Oekraïne is het IMF ineens zeer zenuwachtig over de rol van Bitcoin en crypto in het overeind houden van Rusland als functionerende staat.

Het is werkelijk smullen om te lezen wat het IMF nu over Bitcoin en crypto schrijft. Werkelijk alle ingrediënten waar de hele Bitcoin community naar smacht worden genoemd: overtollige energie omzetten in Bitcoin en een einde aan KYC. Met decentrale exchanges (DEX) en mixers de Bitcoin anoniem maken. En ook het inzetten van anonimity coins zoals Monero. Het rapport benoemt dat alle landen met zware sancties inzetten op Bitcoin: Venezuela, Iran, Noord-Korea en nu ook Rusland. Lees een goede samenvatting op cryptopotato.

Het is nog maar even geleden en we lazen dat Rusland net als China Bitcoin en Bitcoin mining wilde gaan verbieden, allemaal ten faveure van de op handen zijnde CBDC. Maar nu lezen we dat de Russische minister van Energie oproept om crypto en crypto mining zo snel mogelijk te legaliseren en een regulatief kader te geven. De uitspraak werd gedaan op een Russische conferentie voor crypto miners in Irkutsk, de Russische mining hoofdstad met energieprijzen van 1 dollarcent pert kWh.

Ondertussen hebben de Verenigde Staten juist voor het eerst een Russische miner onder het sanctieregime geplaatst. Het is een vaag verhaal want het gaat enkel om de firma Bitriver die formeel in Zwitserland is gevestigd en 10 dochterbedrijven in Rusland heeft. Maar nergens wordt duidelijk wat sancties voor een Bitcoin miner nu precies inhouden? Stel dat de Russen en de Russische staat en masse gaan hodlen! Hoe wil je dat met sancties raken? En in dat scenario kan Rusland nu de basis leggen om over 50 jaar het rijkste land op aarde te zijn met een aan de Bitcoin standaard gekoppelde Roebel als sterkste munt op aarde.

Afsluitend is het vreemd dat een instantie als het IMF zich zorgen lijkt te maken over de rol van crypto in het geopolitieke spel. Het betekent dat met Bitcoin als asset zeer serieus neemt. Hoe lang kan de arrogantie van het IMF nog aanhouden? Op dit moment is het ook weer hot in El Salvador rondom de Volcano Bonds die het bouwen van Bitcoin City mogelijk moeten gaan maken. De IMF saga wordt dus vervolgd!

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min