IMF zenuwachtig over Bitcoin mining Rusland

Apr 21, 2022
Aanbieding: 

Toen het IMF president Bukele van El Salvador op de vingers tikte vanwege de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel, haalde deze simpelweg zijn schouders op (zie overzicht van deze tweestrijd). In het zojuist uitgebrachte ruim 100 pagina’s dikke rapport over mondiale financiële stabiliteit onder invloed van de oorlog in Oekraïne is het IMF ineens zeer zenuwachtig over de rol van Bitcoin en crypto in het overeind houden van Rusland als functionerende staat.

Het is werkelijk smullen om te lezen wat het IMF nu over Bitcoin en crypto schrijft. Werkelijk alle ingrediënten waar de hele Bitcoin community naar smacht worden genoemd: overtollige energie omzetten in Bitcoin en een einde aan KYC. Met decentrale exchanges (DEX) en mixers de Bitcoin anoniem maken. En ook het inzetten van anonimity coins zoals Monero. Het rapport benoemt dat alle landen met zware sancties inzetten op Bitcoin: Venezuela, Iran, Noord-Korea en nu ook Rusland. Lees een goede samenvatting op cryptopotato.

Het is nog maar even geleden en we lazen dat Rusland net als China Bitcoin en Bitcoin mining wilde gaan verbieden, allemaal ten faveure van de op handen zijnde CBDC. Maar nu lezen we dat de Russische minister van Energie oproept om crypto en crypto mining zo snel mogelijk te legaliseren en een regulatief kader te geven. De uitspraak werd gedaan op een Russische conferentie voor crypto miners in Irkutsk, de Russische mining hoofdstad met energieprijzen van 1 dollarcent pert kWh.

Ondertussen hebben de Verenigde Staten juist voor het eerst een Russische miner onder het sanctieregime geplaatst. Het is een vaag verhaal want het gaat enkel om de firma Bitriver die formeel in Zwitserland is gevestigd en 10 dochterbedrijven in Rusland heeft. Maar nergens wordt duidelijk wat sancties voor een Bitcoin miner nu precies inhouden? Stel dat de Russen en de Russische staat en masse gaan hodlen! Hoe wil je dat met sancties raken? En in dat scenario kan Rusland nu de basis leggen om over 50 jaar het rijkste land op aarde te zijn met een aan de Bitcoin standaard gekoppelde Roebel als sterkste munt op aarde.

Afsluitend is het vreemd dat een instantie als het IMF zich zorgen lijkt te maken over de rol van crypto in het geopolitieke spel. Het betekent dat met Bitcoin als asset zeer serieus neemt. Hoe lang kan de arrogantie van het IMF nog aanhouden? Op dit moment is het ook weer hot in El Salvador rondom de Volcano Bonds die het bouwen van Bitcoin City mogelijk moeten gaan maken. De IMF saga wordt dus vervolgd!

Lees verder

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min

De Europese energiecrisis

Europa heeft energiecrisis vooral aan zichzelf te wijten. Europese ambtenaren en regeringsleiders bewijzen weer dat de verdere centralisatie van macht en het verlies van nationale soevereiniteit met een prijskaartje komt. Het laatste decennium hebben de Europese ambtenaren bij het uitstippelen van hun energiepolitiek verschillende inschattingsfouten gemaakt. De oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland […]

May 10, 2022
4 min

Max Keiser, Lyn Alden en Darin Feinstein over Bitcoin als beste geld ooit

In een week tijd zijn op Youtube drie zeer waardevolle Bitcoin interviews verschenen. Precies nu met de oorlog in Oekraïne en de inflatie van fiat en de goud aankopen van Rusland en andere naties geven ze een mooie momentopname van waar de Bitcoin maximalisten nu staan in hun analyse. Luister naar Max Keiser, Lyn Alden […]

May 7, 2022
2 min