India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

Nov 26, 2021
Aanbieding: 

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite.

Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan een lange periode van besluiteloosheid over Bitcoin en crypto-assets. Terwijl de Indiase Centrale Bank ervan droomt om crypto helemaal uit het land te bannen, lijkt het erop dat wetgevers kiezen voor een minder radicale, maar zeer ongelukkige oplossing.

Zoals gemeld door de Amerikaanse zender CNBC, wijzen de laatste geruchten niet op een verbod, maar op zeer strikte regulering van de cryptocurrency-markt. Ze quoten Avinash Shekhar, co-CEO van de Indiase crypto-exchange Zebpay: “We moeten niet in paniek raken. Mijn overtuiging is dat we een soort homogene regelgeving zullen hebben, maar eerder heel strikt.”

Een parlementaire memo vermeldt “uitzonderingen” op de regels die zullen gelden voor cryptocurrencies, om “de onderliggende technologieën te promoten”. Dus ze willen de technologie niet kwijt maar wel de grote massa uitsluiten. Exact het omgekeerde als waarvoor Bitcoin en crypto bedoeld zijn.

Bloomberg noemt anonieme bronnen die uitleggen dat Indiase autoriteiten cryptocurrencies willen aanwijzen als financiële activa, wat hun handel zou beperken tot rijke geaccrediteerde investeerders. Het zou verplicht kunnen worden om een ​​”minimumbedrag” te moeten inleggen om te investeren in crypto en te profiteren van de waardestijging. Dit alles om “kleine investeerders te beschermen”. Hoe vals!

Toch is dit beter nieuws dan een compleet verbod. Als Indiase whales kunnen instappen zal dat de koers opdrijven en uiteindelijk via deze rijke bitcoiners de verwevenheid van overheid en crypto vergroten en de paradigma-wisseling dichterbij brengen. En uiteindelijk de deur voor de Indiër op straat ook weer open zetten. En als dan een miljard mensen toetreden!

Want ach, we hoeven niet allemaal rijk te zijn…. als we maar niet genaaid worden door vader staat en de centrale bank. Dat volstaat. Als iedereen in rust zijn actueel verdiende spaargeld kan oppotten in een deflatoire decentrale munt, dan zou Satoshi Nakamoto zijn doel hebben bereikt. Weer zien we dat Bitcoin zich nergens iets van aantrekt en linksom of rechtsom doorbeukt zoals zijn evenbeeld de honey badger.

Titelfoto Martin Jernberg op Unsplash

Lees verder

De markten kleuren rood in angst voor de Federal Reserve

Het moge deze dagen weer duidelijk zijn wie de macht heeft over het huidige fragiele financiële piramidesysteem: de Federal Reserve. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, kondigde vorig jaar aan dat de rente in 2022 zal worden verhoogd en het aankoopprogramma zal worden verminderd. Sindsdien zijn de markten nerveus geworden. In combinatie met […]

Jan 21, 2022
3 min

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min