India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

Nov 26, 2021
Aanbieding: 

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite.

Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan een lange periode van besluiteloosheid over Bitcoin en crypto-assets. Terwijl de Indiase Centrale Bank ervan droomt om crypto helemaal uit het land te bannen, lijkt het erop dat wetgevers kiezen voor een minder radicale, maar zeer ongelukkige oplossing.

Zoals gemeld door de Amerikaanse zender CNBC, wijzen de laatste geruchten niet op een verbod, maar op zeer strikte regulering van de cryptocurrency-markt. Ze quoten Avinash Shekhar, co-CEO van de Indiase crypto-exchange Zebpay: “We moeten niet in paniek raken. Mijn overtuiging is dat we een soort homogene regelgeving zullen hebben, maar eerder heel strikt.”

Een parlementaire memo vermeldt “uitzonderingen” op de regels die zullen gelden voor cryptocurrencies, om “de onderliggende technologieën te promoten”. Dus ze willen de technologie niet kwijt maar wel de grote massa uitsluiten. Exact het omgekeerde als waarvoor Bitcoin en crypto bedoeld zijn.

Bloomberg noemt anonieme bronnen die uitleggen dat Indiase autoriteiten cryptocurrencies willen aanwijzen als financiële activa, wat hun handel zou beperken tot rijke geaccrediteerde investeerders. Het zou verplicht kunnen worden om een ​​”minimumbedrag” te moeten inleggen om te investeren in crypto en te profiteren van de waardestijging. Dit alles om “kleine investeerders te beschermen”. Hoe vals!

Toch is dit beter nieuws dan een compleet verbod. Als Indiase whales kunnen instappen zal dat de koers opdrijven en uiteindelijk via deze rijke bitcoiners de verwevenheid van overheid en crypto vergroten en de paradigma-wisseling dichterbij brengen. En uiteindelijk de deur voor de Indiër op straat ook weer open zetten. En als dan een miljard mensen toetreden!

Want ach, we hoeven niet allemaal rijk te zijn…. als we maar niet genaaid worden door vader staat en de centrale bank. Dat volstaat. Als iedereen in rust zijn actueel verdiende spaargeld kan oppotten in een deflatoire decentrale munt, dan zou Satoshi Nakamoto zijn doel hebben bereikt. Weer zien we dat Bitcoin zich nergens iets van aantrekt en linksom of rechtsom doorbeukt zoals zijn evenbeeld de honey badger.

Titelfoto Martin Jernberg op Unsplash

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min