bitcoin chip

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Jan 19, 2022
Aanbieding: 

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd.

Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal waarschijnlijk gebruik maken van een patent dat Intel als sinds 2018 heeft op een optimized SHA-256 datapath algoritme voor het energie efficient minen van bitcoin.  

Timing is key, the timing is right…

Intel is er bijna klaar voor. Deze Amerikaanse chipfabrikant gaat zich spoedig op de bitcoin mining markt storten om marktaandeel van vooral Bitmain en Canaan te gaan veroveren. Zeker nu Verenigde Staten bezig is om een bitcoin mining power house te worden, mede doordat China de bicoin miners en hun hardware het land heeft uitgejaagd. Er ontbreekt slechts een cruciaal component voor een robuuste Amerikaanse bitcoin mining sector: een fabrikant en leverancier van ASIC-chips.

Chinese miners hadden voor hun exodus het grote voordeel om dicht bij een chipfabrikant te vertoeven. De grootste chipfabrikant Bitmain is een Chinees bedrijf en opereert twee Bitcoin mining pools: BTC.com en Antpool. Deze zijn historisch gezien de grootste Chinese bitcoin mining pools geweest. Wanneer je beschikking hebt over de beste en laatste generatie chips, beschik je over een belangrijk concurrentievoordeel. Met het mining verbod, heeft de Chinese overheid een cruciale strategische blunder gemaakt die vergelijkbaar is met de vernietiging van haar eigen zeemacht in 1525.

Intel voor de Amerikaanse energiesector?

De vraag is of Intel net zoals Bitmain zich ook zal gaan storten op de bitcoin mining sector en eigen bitcoin hardware faciliteiten met pools zal gaan opzetten. Intel kan verder ook een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de Amerikaanse energiesector.

Intel heeft een marktkapitalisatie van 200 miljard dollar en behoort tot het 51e grootste bedrijf in de wereld met toegang tot de silicium markt. Als verder blijkt dat de Bonanza Mine energiezuiniger en efficiënter is dan de nieuwste generatie Antminers en Whatsminers zal het veel nieuwe klanten krijgen en zelfs via dochterondernemingen kunnen gaan samenwerken met energiebedrijven in de Amerikaanse olie- en gassector.

Intel zou zich op deze manier van een machtige chipfabrikant tot energiebedrijf kunnen ontpoppen. Hierdoor zal verder ook de vraag naar Intel geproduceerde ASIC´s gegarandeerd en versterkt worden naar mate de sector groeit mede doordat de Amerikaanse energiesector steeds meer bitcoin mining in haar werkzaamheden integreert.

Het is duidelijk welke richting we opgaan. Hieronder is een reeks van gerelateerde berichten die aangeven dat bitcoin mining en Bitcoin zal worden geïntegreerd binnen het energienetwerk en het financiële systeem van de Verenigde Staten. De seinen staan op groen. The timing is right. Intel wil hier ook een rol van betekenis gaan spelen:

Bitcoin verhandel je het beste op de Bitvavo Exchange in Amsterdam

+ handel dan tot € 1000 zonder kosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) commissies.
+ inbraakverzekering bitcoin-tegoeden!
+ klantentegoeden veilig beheert door een aparte stichting Bitvavo Payments!
+ automatische uitkering van bitcoin staking vergoedingen = passief rente verdienen!

Lees verder

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min