bitcoin chip

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Jan 19, 2022
Aanbieding: 

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd.

Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal waarschijnlijk gebruik maken van een patent dat Intel als sinds 2018 heeft op een optimized SHA-256 datapath algoritme voor het energie efficient minen van bitcoin.  

Timing is key, the timing is right…

Intel is er bijna klaar voor. Deze Amerikaanse chipfabrikant gaat zich spoedig op de bitcoin mining markt storten om marktaandeel van vooral Bitmain en Canaan te gaan veroveren. Zeker nu Verenigde Staten bezig is om een bitcoin mining power house te worden, mede doordat China de bicoin miners en hun hardware het land heeft uitgejaagd. Er ontbreekt slechts een cruciaal component voor een robuuste Amerikaanse bitcoin mining sector: een fabrikant en leverancier van ASIC-chips.

Chinese miners hadden voor hun exodus het grote voordeel om dicht bij een chipfabrikant te vertoeven. De grootste chipfabrikant Bitmain is een Chinees bedrijf en opereert twee Bitcoin mining pools: BTC.com en Antpool. Deze zijn historisch gezien de grootste Chinese bitcoin mining pools geweest. Wanneer je beschikking hebt over de beste en laatste generatie chips, beschik je over een belangrijk concurrentievoordeel. Met het mining verbod, heeft de Chinese overheid een cruciale strategische blunder gemaakt die vergelijkbaar is met de vernietiging van haar eigen zeemacht in 1525.

Intel voor de Amerikaanse energiesector?

De vraag is of Intel net zoals Bitmain zich ook zal gaan storten op de bitcoin mining sector en eigen bitcoin hardware faciliteiten met pools zal gaan opzetten. Intel kan verder ook een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de Amerikaanse energiesector.

Intel heeft een marktkapitalisatie van 200 miljard dollar en behoort tot het 51e grootste bedrijf in de wereld met toegang tot de silicium markt. Als verder blijkt dat de Bonanza Mine energiezuiniger en efficiënter is dan de nieuwste generatie Antminers en Whatsminers zal het veel nieuwe klanten krijgen en zelfs via dochterondernemingen kunnen gaan samenwerken met energiebedrijven in de Amerikaanse olie- en gassector.

Intel zou zich op deze manier van een machtige chipfabrikant tot energiebedrijf kunnen ontpoppen. Hierdoor zal verder ook de vraag naar Intel geproduceerde ASIC´s gegarandeerd en versterkt worden naar mate de sector groeit mede doordat de Amerikaanse energiesector steeds meer bitcoin mining in haar werkzaamheden integreert.

Het is duidelijk welke richting we opgaan. Hieronder is een reeks van gerelateerde berichten die aangeven dat bitcoin mining en Bitcoin zal worden geïntegreerd binnen het energienetwerk en het financiële systeem van de Verenigde Staten. De seinen staan op groen. The timing is right. Intel wil hier ook een rol van betekenis gaan spelen:

Bitcoin verhandel je het beste op de Bitvavo Exchange in Amsterdam

+ handel dan tot € 1000 zonder kosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) commissies.
+ inbraakverzekering bitcoin-tegoeden!
+ klantentegoeden veilig beheert door een aparte stichting Bitvavo Payments!
+ automatische uitkering van bitcoin staking vergoedingen = passief rente verdienen!

Lees verder

SEC dient aanklacht in tegen Coinbase – Coinbase vs SEC!

Een dag nadat de Amerikaanse Security Exchange Commission, de SEC, Binance heeft aangeklaagd, is Coinbase aan de beurt. Coinbase is de belangrijkste Amerikaanse exchange in de Verenigde Staten met een Nasdaq-beursnotering. Volgens aanklacht maakt Coinbase zich schuldig aan het faciliteren van de handel in ongereguleerde effecten. Coinbase omzeilde de regelgeving door gebruikers talloze cryptotokens te […]

Jun 6, 2023
2 min

SEC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs SEC!

De Amerikaanse toezichthouders hebben dit jaar de jacht goed geopend op de ondernemingen van Binance en het boegbeeld, CEO Changpeng Zhao (CZ). Eind maart 2023 opende de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) al het vuur. De CFTC diende o.a. een aanklacht in dat Binance derivaten heeft aangeboden en uitgevoerd voor en namens Amerikaanse klanten […]

Jun 6, 2023
3,5 min

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min