bitcoin chip

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Jan 19, 2022
Aanbieding: 

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd.

Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal waarschijnlijk gebruik maken van een patent dat Intel als sinds 2018 heeft op een optimized SHA-256 datapath algoritme voor het energie efficient minen van bitcoin.  

Timing is key, the timing is right…

Intel is er bijna klaar voor. Deze Amerikaanse chipfabrikant gaat zich spoedig op de bitcoin mining markt storten om marktaandeel van vooral Bitmain en Canaan te gaan veroveren. Zeker nu Verenigde Staten bezig is om een bitcoin mining power house te worden, mede doordat China de bicoin miners en hun hardware het land heeft uitgejaagd. Er ontbreekt slechts een cruciaal component voor een robuuste Amerikaanse bitcoin mining sector: een fabrikant en leverancier van ASIC-chips.

Chinese miners hadden voor hun exodus het grote voordeel om dicht bij een chipfabrikant te vertoeven. De grootste chipfabrikant Bitmain is een Chinees bedrijf en opereert twee Bitcoin mining pools: BTC.com en Antpool. Deze zijn historisch gezien de grootste Chinese bitcoin mining pools geweest. Wanneer je beschikking hebt over de beste en laatste generatie chips, beschik je over een belangrijk concurrentievoordeel. Met het mining verbod, heeft de Chinese overheid een cruciale strategische blunder gemaakt die vergelijkbaar is met de vernietiging van haar eigen zeemacht in 1525.

Intel voor de Amerikaanse energiesector?

De vraag is of Intel net zoals Bitmain zich ook zal gaan storten op de bitcoin mining sector en eigen bitcoin hardware faciliteiten met pools zal gaan opzetten. Intel kan verder ook een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de Amerikaanse energiesector.

Intel heeft een marktkapitalisatie van 200 miljard dollar en behoort tot het 51e grootste bedrijf in de wereld met toegang tot de silicium markt. Als verder blijkt dat de Bonanza Mine energiezuiniger en efficiënter is dan de nieuwste generatie Antminers en Whatsminers zal het veel nieuwe klanten krijgen en zelfs via dochterondernemingen kunnen gaan samenwerken met energiebedrijven in de Amerikaanse olie- en gassector.

Intel zou zich op deze manier van een machtige chipfabrikant tot energiebedrijf kunnen ontpoppen. Hierdoor zal verder ook de vraag naar Intel geproduceerde ASIC´s gegarandeerd en versterkt worden naar mate de sector groeit mede doordat de Amerikaanse energiesector steeds meer bitcoin mining in haar werkzaamheden integreert.

Het is duidelijk welke richting we opgaan. Hieronder is een reeks van gerelateerde berichten die aangeven dat bitcoin mining en Bitcoin zal worden geïntegreerd binnen het energienetwerk en het financiële systeem van de Verenigde Staten. De seinen staan op groen. The timing is right. Intel wil hier ook een rol van betekenis gaan spelen:

Bitcoin verhandel je het beste op de Bitvavo Exchange in Amsterdam

+ handel dan tot € 1000 zonder kosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) commissies.
+ inbraakverzekering bitcoin-tegoeden!
+ klantentegoeden veilig beheert door een aparte stichting Bitvavo Payments!
+ automatische uitkering van bitcoin staking vergoedingen = passief rente verdienen!

Lees verder

Worst Bank Scenario – Hester Bais over de grootste bankenfraude ooit

Een interview over een belangrijk boek die meer kijkcijfers verdient is de aflevering van Holland Gold Interviews waar Hester Bais te gast is. Hester Bais de oprichter van advocatenkantoor BAIS Legal en gespecialiseerd in financieel recht. Ook is ze medeauteur van het boek “Worst Bank Scenario” dat gaat over de omvangrijke netwerkcorruptie en de grootste […]

Sep 24, 2022
2 min

Verenigde Arabische Emiraten maakt zich klaar voor Bitcoin

De Seed Group, het beleggingsfonds van de koninklijke familie van Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum, is een samenwerking opgestart met CoinCorner. CoinCorner is een innovatieve bitcoin exchange op het eiland van Man die o.a. betaaltoepassingen ontwikkeld voor het Bitcoin Lightning Network. De Seed Group wil in samenwerking met CoinCorner een exchange lanceren in Dubai […]

Sep 21, 2022
2 min

De Moscow World Standard (MWS), de fragmentatie van de globale goudmarkt en het begin van een multipolaire wereld

Dit artikel zal de Moscow World Standard (MSW) bespreken voor een nieuwe edelmetaal- en goudmarkt voor de Euraziatische Economische Unie. Dit als een verdere logische stap en reactie op het sanctiebeleid van het Westen. Het huidige internationale monetaire en financiële systeem wordt gedomineerd door het Westen. Internationale handel in o.a. grondstoffen wordt afgewikkeld in dollars […]

Sep 1, 2022
5,5 min