digibyte kopen dgb

INTERNET OF THINGS

Sep 7, 2015
Aanbieding: 

De term internet of things (IoT) wordt veel gebruikt, maar het geeft niet exact weer waar het omgaat. Dingen kunnen niet van het internet zijn. Het internet der dingen refereert naar (semi-)intelligente dingen met sensoren die informatie kunnen verwerken en communiceren met andere (semi-)intelligente dingen via draadloze communicatie met behulp van het internet.

internet of thingsHet gaat om de internet communicatie. Alle dingen worden voorzien van een chip met sensoren waardoor het internet of things pas mogelijk wordt. De virtuele wereld van het internet zal samen vloeien met de fysieke wereld van dingen, door de wereld van de dingen te verbinden met het internet. Alle dingen zullen een unieke digitale smart entiteit worden op het internet dankzij de unieke chip met een specifieke ID nummer. Via de verdere ontwikkelingen binnen kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence), zullen deze ook meer en meer beslissingen zelf kunnen nemen.

Op die manier kunnen we ook zien hoe de term smart tegenwoordig wordt gebruikt. Het is een netwerk van smart objects of things die organisaties en bedrijven een enorme controle en macht geeft over het gebruik van bijvoorbeeld elektriciteit. De implementatie van smart meters is een duidelijk voorbeeld over hoe de internet of things gevolgen heeft voor ons dagelijks leven.

De internet of things en smart money:

internet of things en de blockchainDit in combinatie met artificiële intelligentie en de opkomst van robots zal in de toekomst enorme veranderingen voor onze samenleving inhouden. De vraag of we hier te maken hebben met een internettechnologische utopie of een nachtmerrie laat ik hier in het midden en is afhankelijk van hoe wij als burgers bewust worden over hoe we deze technologie verantwoord kunnen toepassen voor het welzijn van de mensheid. Niettemin, het concept van slimme objecten is volledig toepasbaar op geld. Smart virtual money in de vorm van crypto currencies past volledig in dit verhaal. Fintech innovaties op basis van de internet technologie van cryptocurrencies, zoals de BlockChain van Bitcoin, Skycoin (& Skywire)Bitshares, Iota, Hashgraph en Ethereum in het bijzonder zullen een paradigma verschuiving inhouden voor ons huidige financiële systeem en een belangrijke rol gaan spelen in de wereld van het internet der dingen. Vele grote bedrijven zoals IBM kijken naar hoe ze de BlockChain kunnen gebruiken voor de verdere ontwikkeling van het internet der dingen. Onze smartphones zullen een verdere sleutelrol gaan spelen als een bemiddelende technologie tussen de wereld der dingen en het internet der dingen. Ben jij klaar voor het samensmelten van de virtuele wereld en de fysieke wereld? Een wereld waar de BlockChain technologieën een belangrijke rol gaan spelen voor het verder uitbouwen van een globale peer-to-peer economie en de wereld van crypto finance?

Hieronder kun je een aantal zeer goede video’s bekijken over IoT, the internet of things:

Rethink money and meaning with the internet of things: Chris Rezendes at TEDxSanDiego:

Chris beschrijft drie belangrijke maxims voor de ontwikkeling van IoT:

  • Mensen gaan voor machines
  • Gezichten gaan voor schermen.
  • Het oplossen van grote uitdagingen gaan voor het ontwikkelen van meer gemak.

Internet of Things Podcast #9: Bitcoin & The IoT

Deze discussie gaat goed in over het verschil tussen bitcoins als digitaal contant geld en Bitcoin als technologie met als kern de Blockchain waarin in het internet of things elk object ook zijn eigen bitcoin wallet kan krijgen voor het automatisch uitvoeren van (micro-)betalingen. Een smart IoT device zou met een bitcoin wallet automatisch bepaalde betalingen kunnen verrichten. Simpel voorbeeld: een slimme koelkast zou automatisch of op bepaalde tijden online zuivelproducten kunnen bestellen. Je hoeft niet meer naar de winkel te gaan om je favoriete melk te kopen.

Bitcoin is dankzij de Blockchain voor geld wat het internet was voor het digitaliseren van onze analoge informatieverwerking en overdracht. Het internet model voor data kan volledig worden toegepast op geld en de werking van geld volledig transformeren in slimme geldstromen (smart currency) binnen het internet der dingen. Daarom, Bitcoin moet je begrijpen vanuit deze technologische toekomst en niet alleen als digitaal geld versus fiat geld. Bitcoin als geld is alleen maar één technologische toepassing voor de duizenden andere toepassingen Bitcoin kan als technologie binnen het Internet of Things een belangrijke rol gaan krijgen.

Niettemin, er zijn problemen. De blokketen van Bitcoin waar nogal wat transactiekosten bij komen kijken is niet geschikt voor microbetalingen. Het Lightning Netwerk, zoals voorgesteld door Blockstream, zou een mogelijke oplossing kunnen zijn voor dit probleem. Niet iedereen ligt hier op te wachten. Er is een nieuwe lichte blokketenontwerp in de mode, de DAG, deze wordt nu o.a. door IOTA gebruikt.

Next Generation IoT Technologies Using The Block Chain:

Internet of Things meets Blockchain:

Gerelateerde artikels:

Gerelateerde termen: IoT device, smart objects, embedded objects, machine to machine cloud, IoT Technologie, internet der dingen, smart money, IoT money, IoT assets, cloud technology.  

Lees verder

Michael Saylor: Bitcoin de rails voor $$$ naar overal

Heeft Michael Saylor Sun Tzu’s Art of War gelezen. Vast wel. Het is standaard kost voor CEO’s. In een nieuw interview komt hij met een verrassend idee natuurlijk geïnspireerd op de ontwikkelingen in El Salvador en de prachtige nobele dienstverlening van Jack Mallers Strike. En wat is het idee? De Amerikaanse dollar wordt wereld reservemunt! […]

Jun 17, 2021
3 min

Walvissen bezitten nu de helft van alle Bitcoin

De decentrale koersanalist Santiment heeft getwitterd dat Bitcoin-walvissen hun BTC-posities de afgelopen drie maanden sterk hebben vergroot en nu de helft van het hele aanbod van de grootste cryptocurrency in handen hebben. Walvissen hebben 90.000 Bitcoins verzameld De afgelopen 90 dagen hebben de wallets met 100 – 10.000 BTC in totaal 90.000 Bitcoins aan hun […]

Jun 17, 2021
1 min

Exodus: Chinese Bitcoin-miners flirten met Texas

De uittocht van Bitcoin-miners uit China neemt toe nu het regime twijfel blijft zaaien en miners in de nek hijgt. Maandag meldde CryptoPotato dat de overheid de grote Bitcoin-miner Yunnan in het vizier had genomen. Crypto-analisten spreken intussen van “de grote mining migratie”. En de miners kijken steeds vaker naar Texas. Deze staat heeft namelijk […]

Jun 17, 2021
1 min