investeren in ada

Investeren in de Ada van Cardano?

10 jan. 2019
Aanbieding: 

Waarom is Cardano een interessant project en de cryptomunt van Cardano, de ADA, een mogelijke goede lange termijn investering? Ben jij van plan om te investeren in de ADA van Cardano? Lees dan dit artikel.

Cardano is al een paar jaar onder ontwikkeling op basis van een duidelijke wetenschapsfilosofie waar (bijna) niets aan het toeval wordt overgelaten. Alles wordt wetenschappelijk beproefd, vooral de programmeertalen op basis waarvan Cardano wordt gebouwd. Uiteindelijk is een cryptocurrency gewoon software voor het bouwen van een gedistribueerd netwerk met vele exacte kopieën van het grootboek die door consensus algoritmes allemaal in overeenstemming worden gebracht.

Cardano is het eerste project dat door peer-reviews interdisciplinair wordt getoetst door academici, onderzoekers en wetenschappers die over de benodigde niche expertise beschikken om bepaalde technische componenten te toetsen. Cardano maakt ook gebruik van onpartijdige software audits.

investeren in ada

Het is daarom niet vreemd dat de oprichters van het Cardano project, Charles Hoskinson en Jeremy Wood in 2015 hebben gekozen voor Haskell. Haskell wordt gezien als de meest veilige programmeertaal en wordt al veelvuldig gebruikt binnen financiële instellingen voor de ontwikkeling van de meest robuuste en veilige software applicaties.

Wat verder van belang is dat Cardano modulair wordt ontwikkeld en als software uit een aantal lagen bestaat om optimaal te kunnen fungeren voor de verschillende toepassingen waarvoor Cardano kan worden gebruikt. Een fundamentele laag is de afwikkelingsprotocol voor transacties. Dit protocol staat bekend als de Cardano Settlement Layer (CSL) waarbij de ADA als transactie-en rekenmiddel wordt gebruikt. Deze is afgescheiden van een ander uiterst belangrijke aparte laag voor het uitvoeren van computer berekeningen. Dit is de Cardano Computation Layer (CCL) en dit protocol wordt gebruikt voor het programmeren met Cardano en het verwerken en uitvoeren van slimme contracten.

Het is van belang om te beseffen dat Cardano nog in de kinderschoenen staat als het gaat om de implementatie van sleutel technologieën en de uitrol van het netwerk. Het jaar 2019 zal een beslissend jaar worden om te zien of het Cardano project haar beloftes kan nakomen.

Cardano Shelley Update:

In het eerste kwartaal van 2019 staat de Shelley update op het programma. De Shelley update is ontwikkeld om het Cardano netwerk uit te rollen en 1000 Staking Pools mogelijk te maken voor de ADA houders. Hierdoor zal het Cardano netwerk zo gedistribueerd en gedecentraliseerd mogelijk worden gemaakt. Andere belangrijke updates gaan over de implementatie van meervoudige handtekeningen voor het tekenen van transacties, nieuwe eenvoudig te gebruiken en onthouden ADA adressen, verbeterde ADA wallets, superieure consensus en incentives protocollen, een voting center, Quantum computer resistentie en een update voor het Ouroboros PoS protocol.

Wanneer de belangrijkste ontwikkelaars en het software ontwikkelingsbedrijf, IOHK betrokken bij de uitrol van Cardano zal slagen met de Shelley update, zal dit daadwerkelijk een belangrijke reden zijn waardoor Cardano nu echt in het zoeklicht zal komen van crypto investeerders. Cardano zal zich dan pas echt onafhankelijk kunnen ontwikkelen als een zelfstandig werkend blockchain platform en netwerk. Op dit moment is het nog een gecentraliseerd ontwikkelingsproject en loopt Cardano flink achter op EOS, NEO en natuurlijk Ethereum.

Het is de bedoeling dat Cardano een superieur alternatief wordt die de beperkingen en nadelen van al haar voorlopers overstijgt op basis van de beste beproefde en toegepaste technologieën en op basis van interdisciplinaire wetenschappelijke samenwerkingsverbanden, principes en bewijzen. Het moet onder andere uiterst eenvoudig om User Issued Assets ofwel blockchain assets uit te geven op Cardano. Het zal zeer spannend jaar worden voor Cardano.

Conclusie:

Zal ik investeren in Cardano en ADA’s kopen? Een belegger zal moeten beseffen dat Cardano nog in haar kinderschoenen staat en alles concreet nog moet bewijzen in het wilde westen van het internet. Wetenschappelijke bewijzen op papier zijn mooi, maar hoe zullen deze zich houden in de crypto jungle? Het voordeel is dat de ontwikkelaars en het team bestaat uit de beste nerds en onderzoekers op het gebied van cryptografie, programmeertalen, gedistribueerde wetenschappen die veel hebben kunnen leren van de fouten en problemen van alle andere crypto-projecten. Alles is onderbouwd, maar zal het bruikbaar zijn als een fundament voor een nieuwe derde generatie cryptocurrency en blockchain platform?

Het is daarom nogal risicovol om te investeren in Cardano door het kopen van ADA. Daartegenover staat wel dat het rendement wel extreem hoog doordat de koers wellicht 1000 % kan stijgen worden over een aantal jaar. Mocht de Shelley Update falen, kan de koers instorten.

Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

20 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min