bitcoin & cryptocurrency trading seminars

INVESTEREN IN BITCOIN

Waarom zou ik investeren in Bitcoin? Is het een goede belegging?

Wil jij investeren in Bitcoin? Als je het nog niet wist, beleggen in Bitcoin is risicovol. De vraag is wat tegenwoordig niet risicovol is. We hebben hier veel informatie verzameld over Bitcoin als een nieuwe beleggingsvorm en de manier waarop je in Bitcoin kunt beleggen. Tegenwoordig wordt Bitcoin zelfs door de grootbanken als een nieuwe alternatieve asset class beschouwd. Het kan indirect al op verschillende reguliere beleggingsplatformen via trackers op Binck en Markets worden verhandeld. Hoe en zal ik het wel aan mijn beleggingsportefeuille toevoegen? Laten we het eens nader bekijken waarom en hoe dit kan.

waarom investeren in bitcoinVoor de goede orde, even een stap terug…. Technologisch gezien is Bitcoin de meest innovatieve, revolutionaire cryptografische uitvinding sinds de introductie van het internet. Het is gebaseerd op een aantal technologische doorbraken op het gebied van cryptografie toegepast op geld. Het is daarmee de belangrijkste revolutie op het gebied van hoe geld werkt en wat geld is: een vrij, ongecensureerd communicatiemiddel en rekeneenheid van waarden binnen een schuldvrij p2p-financieel systeem dat autonoom werkt zonder derde partijen. Vrij geld in jouw eigendom dat niet kan worden gemanipuleerd. Het werkt als digitaal contant geld zonder de tussenkomst van banken of andere derde partijen. Er zijn geen slaaf-meester verhoudingen meer met betrekking tot geld en andere machtsverhoudingen fiat geld in feite communiceert en representeert. Iedereen is gelijk, iedereen is heer en meester over zijn eigen Bitcoins. Bovendien heeft Bitcoin een ingebouwde schaarste met een maximale limiet van 21 miljoen bitcoins. Ze kunnen niet worden bijgedrukt. Dit maakt van de Bitcoin als een technologie en virtueel roerend goed direct een unieke belegging in de geschiedenis van de mensheid.

investeren in bitcoin

Bitcoin is een systeem dat op basis van decentralisatie, desintermediatie, vrijheid, consensus en de afschaffing van alle overbodige kosten en derde partijen werkt. Bitcoin transacties kunnen ook niet worden gecensureerd. Er wordt zelfs gewerkt aan een satellieten project door Blockstream waarbij het Bitcoin netwerk ook toegankelijk zal zijn en blijven wanneer het internet zou wegvallen. Iedereen met een parabool antenne kan via een satelliet verbinding het Bitcoin netwerk kunnen benaderen. Hierdoor kunnen mensen in vooral de derde wereld zonder internet en bankrekening toch kunnen deelnemen aan het globale Bitcoin betalingsnetwerk. Het is een inclusief p2p-betalingsnetwerk voor iedereen met een mobiele telefoon met een internet- of satellietverbinding.

In Nederland, dankzij innovatieve fintech bedrijven zoals BTCdirect en BitRush is het nu mogelijk om Bitcoin te kopen en te gebruiken als een vrij transportmiddel van waarden voor alle mogelijke beleggingen in o.a. buitenlandse valuta en edelmetalen. Bovendien, Bitcoin is meer dan een cryptovaluta, het is programmeerbaar geld voor het programmeren van extra meerwaarde binnen de expanderende vrije globale peer-to-peer Bitcoin netwerk en economie.

In feite, er zijn geen grenzen aan hoe de bitcoin technologie kan worden ingezet om onze huidige financiële wereld en de big business, corporate economie te hervormen. Denk nu even niet aan de prijsschommelingen van Bitcoin, maar aan de revolutionaire kracht en mogelijkheden die er zijn vanuit een technologisch standpunt.

bitcoin trading strategieDe toekomst zal door Bitcoin samen met Litecoin en andere crypto-equity netwerken (Ethereum, Ripple, NXTBitshares etc.) worden gevormd. Banken zullen zich moeten aanpassen en de technologie moeten integreren binnen de bestaande en nieuwe bedrijfsprocessen. 

Welkom tot deze lange introductie tot de nieuwe revolutie en aankomende paradigma verschuiving. Deze zal in het licht van onze huidige globaal financiële context veel perspectieven bieden op de vraag: Waarom en hoe kan ik investeren in Bitcoin? Laten we het eens nog eens verder doorspitten:

Wat zijn feiten die het beleggen in Bitcoin en het handelen met bitcoins zo interessant maken:

 • Bitcoin kent al een hoop financiële innovatie. Bitcoin is al een wettig betaalmiddel in Japan en wordt in de wereld van high finance opgenomen. Een concreet voorbeeld is de uitgave van een Bitcoin obligatie door het Japanse financiële bedrijf Fisco. Japanse beleggers investeren in Bitcoin mining en Bitcoin exchange projecten. Japan heeft snel een voorsprong  opgebouwd in het implementeren van Bitcoin binnen het eigen financiële systeem. Zeer fascinerend om te volgen!
 • investeren in bitcoinBitcoin ETF initiatieven zijn er genoeg. En er zijn al Bitcoin indexfondsen op bepaalde beurzen beschikbaar zoals de Bitcoin ETN‘s van XBT Provider. Het landschap van financiële instrumenten voor Bitcoin wordt steeds meer uitgebreid. De wereld van High Finance zal uiteindelijk samenvloeien met de wereld van Crypto Finance. De marktkapitalisatie en liquiditeit van Bitcoin zal flink toenemen wanneer dit proces verder vordert. Voor de belegger met meer appetite voor risico’s, zijn er Bitcoin CFD‘s, XBT Futures en Options. Voor meer informatie: Bitcoin Trading Gids!
 • Belangrijke investeerders en investeringsbanken investeren nu grote bedragen in allerlei fintech en bitcoin projecten. Een bekende investeerder in Bitcoin bedrijfjes is Marc Andreessen’s venture capital bedrijf, Andreessen Horowitz. Marc heeft bedrijven zoals Skype, Facebook, Pinterest, Twitter, AirBNB en meest recentelijk Oculus VR (bekend van de Rift vr-bril) helpen bouwen. Hij ziet een enorme potentialiteit in Bitcoin en heeft al meer dan $50 miljoen geïnvesteerd in Bitcoin-gerelateerde start-ups. Steam, de spelontwikkelaar bekend voor de nieuwe SteamVR-platform voor de HTC Vive, zal nu ook bitcoins accepteren. De trend is simpel, meer en meer bedrijven accepteren bitcoins als een betalingsmiddel, meer en meer fintech bedrijven gebruiken de Blockchain van Bitcoin als de ruggengraat van hun operaties.
 • Christine Lagarde, de directeur van het IMF waarschuwt de grootbanken voor de gevolgen van de verdere adoptie van cryptocurrencies. De Chinese Centrale Bank erkent ook het gevaar van Bitcoin en de bank der banken, de IBS maant ook elke bank nu om met blockchain tech te innoveren. Inderdaad,  tegenwoordig zijn er steeds meer en meer banken die investeren in Bitcoin gerelateerde projecten. Zo wordt er door o.a. de Deutsche Bank en UBS gewerkt aan een eigen interne cryptocurrency, de Utility Settlement Coin. Goldman Sachs werkt aan de SETLcoin. Er zijn ook meer en meer bankiers die overstappen van traditionele banken en financiële instellingen naar fintech en Bitcoin 2.0 bedrijven die investeren in de ontwikkeling van nieuwe fintech diensten. Hier volgt een concreet voorbeeld: de beruchte Blythe Masters, een top executive bij JP Morgen is overgestapt naar Digital Assets Holding LLC. Volgens Masters omdat de Bitcoin technologie weer vertrouwen zal geven in de financiële markten…wat weet zij wat wij als burgers weer niet weten? Zal het vertrouwen spoedig weer helemaal weg zijn zoals bij de laatste Kredietcrisis van 2008? 2016 is duidelijk het jaar geweest waar Bitcoin is gebruikt geworden in vooral China voor kapitaalvlucht, om zo effectief geldontwaarding te ontwijken. De fiat valuta oorlogen en openstaande geldpersen leiden tot geldontwaarding en ondermijnen het vertrouwen in de eigen valuta. Bitcoin is een vlucht route en kan ook als een brug dienen voor veiligere valuta’s zoals de Amerikaanse Dollar en goud. Deze kun je o.a. via de Spectrocoin bitcoinbeurs binnen één wallet beheren!
 • Een mogelijke valuta- en handelsoorlog tussen China en de V.S. staat in de kaarten. Devaluaties liggen waarschijnlijk in het verschiet. Door de opkomst van fintech dienstverleningen kunnen mensen overal in de wereld veel makkelijker en goedkoper Bitcoins, maar ook Amerikaanse Dollars kopen. Dit kan gemakkelijk gedaan worden via een Bitcoinbeurs met een app op een smart phone! De trend is ingezet, meer en meer mensen overal in de wereld stappen over naar Bitcoin wanneer de Amerikaanse Dollar zal devalueren. In 2017 zal met de aankomende verkiezingen in Frankrijk en Duitsland waarschijnlijk het vertrouwen in de Euro en de Europese Unie verder worden uitgehold. Zullen meer en meer Europeanen wakker worden en ook Bitcoin gaan gebruiken voor het ontdekken van nieuwe financiele mogelijkheden om o.a. goedkoper Euro’s om te zetten naar buitenlandse valuta’s, edelmetalen of gewoon Bitcoin als een veilige haven? Ondanks de bokkensprongen van Bitcoin is de Euro de laatste twee jaar veel goedkoper geworden. Begin 2015 kon je met 200 euro nog 1 Bitcoin kopen, eind 2016 moet je al met meer dan 800 euro rekenen! Een prijscorrectie kan zeker optreden, maar er is een duidelijke trend. Deze trend heeft zich in 2017 verder doorgezet waar Bitcoin meerdere malen nieuwe toppen heeft gehad. Bitcoin is een manier om geldontwaarding te vermijden en alternatief te kunnen beleggen in niet alleen Bitcoin, maar ook andere valuta’s, edelmetalen en crypto-equity. Dit zal de marktkapitalisatie van Bitcoin verder ten goede komen.

beleggen in bitcoin

 • De marktkapitalisatie van Bitcoin is ook volop in ontwikkeling en de vooruitzichten in 2017 zijn zeer positief. Record op record is inmiddels gebroken geworden. Meer en meer mensen zullen via de smartphone Bitcoin gebruiken als een transactiemiddel. De Bitcoin beleggingsinstrumenten en -fondsen op de beurs zullen de marktkapitalisatie verder flink vergroten. Het beleggen in bitcoins is ook vanuit dit perspectief zeer interessant.

beleggen in bitcoin

 • Bitcoin heeft niet alleen de grootste marktkapitalisatie, maar is vooral het meest veilige betalingsnetwerk dankzij een zwaar Proof-of-Work algoritme en een rigoureus consensus algoritme waarbij alleen op basis van een menselijke eensgezindheid van een overweldigende meerderheid binnen de Bitcoin gemeenschap een verandering kan worden doorgevoerd. Bitcoin is niet te censureren! Voor meer informatie: Proof of Human Consensus of het Community Consensus governance model!
 • De vraag naar bitcoins neemt toe. Dit kun je in het bovenstaande overzicht duidelijk zien. Het aantal bitcoin transacties, wallets en volumes neemt flink toe. Bovendien neemt de relatieve volatiliteit af en hebben meer en meer mensen bitcoin wallets in gebruik. De volatiliteit laat zich het best beschrijven als zagende opwaartse zigzag bewegingen waarbij de koers steeds hoger naar boven klimt. De actuele koers, zeker als je op een dag de koers ziet vallen, moet altijd binnen een historische trend worden bekeken. Voor echte korte termijn speculanten zijn er zoals eerder al vermeldt de Bitcoin CFD’s. De historische ontwikkeling geeft duidelijk aan dat de NVT-Ratio van Bitcoin zich meer en meer uitstrijkt en daardoor vooral geschikt is voor de lange termijn speculanten.

beleggen in bitcoins

 • Nogmaals, Bitcoins zijn nu ook een wettig betaalmiddel in Japan. De Bitcoin markt in Japan zal snel groeien en binnen een korte tijd zullen meer dan 270.000 bedrijven Bitoin accepteren als een betalingsmiddel naast de Yen.
 • Dit zal er verder toe leiden dat er nieuwe financiële instrumenten op de markt zullen komen voor het kunnen beleggen in Bitcon. Inderdaad, verschillende krachten binnen Wall Street werken aan de lancering van Bitcoin ETF’s. Deze zullen waarschijnlijk eind 2017 worden goedgekeurd. Dit zal grote institutionele beleggers makkelijker in staat stellen om Bitcoin toe te voegen in hun portefeuilles. Amerikaanse Dollars uit Wall Street zullen de Bitcoin koers met flinke zigzag bewegingen opwaarts duwen en de marktkapitalisatie van Bitcoin verder versterken. Dit zal zeker gebeuren als de Amerikaanse Dollar over zijn piek is en op termijn minder waard zal worden. Trump wil Amerika weer industrialiseren en dan heeft hij op termijn niks aan een dure Dollar. Bitcoin opties en ETF’s zullen een brug slaan tussen de wereld van beurzen en institutionele beleggers en het Bitcoin ecosysteem. ETF’s en Opties zijn duidelijke gereguleerde beleggingsvormen. Amerikaans kapitaal kan nu makkelijk beleggen in Bitcoin. Een sterke Dollar is niet goed voor export en het terughalen van fabrieken naar de V.S.  Een Bitcoin ETF is in het belang van Trump’s export politiek aangezien het een gereguleerde ventiel zal bieden om wat lucht uit de Amerikaanse Dollar ballon te laten ontsnappen. Dit zal natuurlijk een impact hebben op de Bitcoin koers! Zoals al eerder aangegeven in Japan is er al een Bitcoin-backed bond uitgegeven geworden.
 • Investeren in Bitcoin is voor de vroege beleggers al een van de beste belegging geweest. Hier zie je een overzicht van de Bitcoin ROI in vergelijking met andere beleggingen.

bitcoin return on investement

 • Trouwens, dit is mijn persoonlijke mening (en dit is geen professioneel beleggingsadvies) over Bitcoin als een mogelijke goede belegging in 2017. Voor meer informatie:

 

Verdere overwegingen – Beleggen in Bitcoin in het licht van de opkomst van fintech, banken en geldontwaarding.

Over het algemeen beven banken bij de gedachte aan wat Bitcoin kan betekenen voor hun winsten. Het is dan ook niet vreemd dat Bitcoin vooral wordt gedemoniseerd om beleggers en gewone burgers bang te maken voor het gebruik van deze technologie voor het verwerkelijken van hun eigen vrijheid in termen van privacy en financiën. De geest is uit de fles, de banken zullen deze niet meer in de fles krijgen. Ze werken daarom ook hard aan hun eigen interne Bitcoin-achtige projecten. Bitcoin is autonoom en niet meer te stoppen. Het is heel goed mogelijk dat Bitcoin zal gaan werken als een zwart gat voor fiat geld dat wordt uitgegeven door de banken in een scenario van hyperinflatie. Dit scenario behoort tot de mogelijkheden in de nabije toekomst wanneer de centrale banken de controle verliezen over de voortdenderende geldverruimingsprogramma’s. Een enorme geldontwaarding zal optreden waarbij iedereen zal trachten het vermogen te verhuizen in alternatieve beleggingen die buiten het financieel systeem liggen: goud, zilver en Bitcoin door een proces van hyperbitcoinization. Centrale banken zullen gedwongen worden om het financieel systeem te hervormen en te verankeren in een nieuwe gouden standaard. Waarschijnlijk zal dit via de SDR’s van het IMF worden verwezenlijkt.

 

Bitcoin als internettechnologie is o.a. gebaseerd op de Blockchain, een digitaal grootboek die traditionele vertrouwde derde partijen als een bank, notaris, makelaar etc. overbodig maakt. De derde vertrouwde partij zit automatisch verwerkt in de werking van de Blockchain, het kloppend hart van Bitcoin. De Blockchain en de Bitcoins als digitale activa kunnen worden geprogrammeerd en zullen in het internet der dingen worden verwerkt. Voor een goede presentatie over de blockchain:

—–
TIP: in Nederland kun je goedkoop bitcoins kopen bij BTCdirect!
&
…overal uitgeven in elke winkel met een Euro Bitcoin debit card
 

Meer en meer banken willen deze werking zelf begrijpen en beheersen. Zoals al eerder aangegeven, meer en meer banken proberen de kracht van de Blockchain te gebruiken voor hun eigen doeleinden. De LHV Bank in Estland heeft samen met ChromaWay in Zweden een nieuw mobiel P2P betalingsysteem, Cuber, ontwikkeld met behulp van Colored Coins. Banken kunnen de technologie zelf weer gebruiken en verder ontwikkelen om beter te kunnen concureren en betere dienstverlening te kunnen geven. .

De nieuwe fintech innovaties die dankzij Bitcoin en de Blockchain kunnen worden ontwikkeld zijn onbegrensd. Wil je een concreet voorbeeld? Lees dan hoe Uphold aan de weg timmert om daadwerkelijk een verschil te maken en Bitcoin gebruikt voor het opzetten van een alternatief betalingssysteem in allerlei mogelijke vormen van geld en activa. Je kunt via Bitcoins de waarde van je vermogen opslaan in kluis-goud en via bitcoins weer uitgeven in euro’s in de winkel om de hoek dankzij een goede bitcoin debit card.

Stefan Molyneux heeft een uitstekende, uitgebreide samenvatting gemaakt over de Bitcoin revolutie en de waarde van Bitcoin en de Blockchain voor de mensheid. Ik raad je aan om deze presentatie te bekijken aangezien deze vol waardevolle informatie zit.

Maak deel uit van de revolutie en koop Bitcoins!
—–
beleggen in bitcoinOver algemeen, Bitcoin is een doorn in het oog van banken. Het kost geld om een bankrekening te handhaven en er zijn allerlei kosten verbonden om je geld te gebruiken. Bovendien de banken geven geen rente meer. Het handhaven van een bankrekening is tegenwoordig niet zonder risico’s en een kostenpost. De banken dwingen in feite ons geld te investeren in opties, CFD’s, binaire opties en andere derivaten. Banksparen is voor ons niet meer aantrekkelijk. Terwijl ze zelf al het geld dat ze voor bijna noppes krijgen, lekker zelf behouden. Leningen worden bijna niet meer verstrekt aan de kleine burger. Ons fiatgeld holt onze koopkracht uit en ons Westerse bankwezen op basis van fractioneel bankieren is verantwoordelijk voor de ellende. Uiteindelijk zijn ze verantwoordelijk voor de Europese crisis en de uitholling van de USD als de wereldreservemunt en alle andere manipulaties op het gebied van LIBOR, goud en de FOREX markt . Alleen deze trend representeert enorme risico’s en maakt het investeren in bitcoin aantrekkelijk. Meer en meer mensen worden wakker over wat ons bankwezen eigenlijk representeert. Dit zal ook meer en meer mensen er toe aanzetten om cryptocurrencies te gaan gebruiken.

investeren in bitcoinsBitcoin gaat voorbij ons huide bankwezen. Het representeert daarom een grote bedreiging voor de banken. Het feit dat Bitcoin als een alternatief kan worden aangedragen voor ons huidige financiëel systeem is zeker aantrekkelijk, maar niet altijd realistisch…. ons bankwezen representeert een enorme macht die ze onder andere uitoefent op de regering van de V.S. Banken kopen de criminele activiteiten die aan het licht komen af met behulp van boetes and andere schikkingen. Alleen IJsland heeft bankiers veroordeeld voor hun wangedrag en criminele praktijken. In ieder geval, deze macht die de internationale bankiers hebben, kan ook worden ingezet om Bitcoin te reguleren en kapot te maken. Dit is een risico. Daarom zou de Bitcoin gemeenschap niet zo zeer de confrontatie moeten aangaan met de US Dollar en zich meer moeten concentreren om een groter betalingsnetwerk te worden.

investeren in bitcoinInvesteren in Bitcoin kun je doen vanuit het oogpunt dat zich verder zal onwikkelen als een beter en goedkoper belatingsnetwerk voor de burgers. Bitcoin kan zich ontwikkelen als de eerste wereldwijde open betalingsnetwerk. In dat opzicht zal Bitcoin concureren met Skrill, PayPal en Mastercard. Hoewel het er meer op lijkt dat deze bedrijven Bitcoin zullen integreren in hun eigen betalingsnetwerken. Dez zijn betalingsnetwerken in handen van een specifiek bedrijf die alle regels en kosten vaststelt. Dit is niet het geval met Bitcoin. Bitcoin is geen bedrijf, niemand is de eigenaar van Bitcoin. Het wordt door niemand gereguleerd of gelimiteerd. Haar inherente beperkingen en mogelijkheden zijn alleen van wiskundige aard. Bitcoin is als een vrij platform een mogelijke vruchtbare grond voor nieuwe technologische innovaties. Er is op dit opzicht een parallel te trekken met het internet. Het internet was in het begin speelgoed voor computer nerds. Iedereen dacht dat gecentraliseerde online dienstverleners zoals AOL en Compuserve de burgers het beste zouden kunnen bedienen. Zeker ze leverde een uitstekende dienst, maar op het vrije internet was iedereen vrij om te innoveren. Computer nerds ontwikkelde al snel allerlei protocollen, het World Wide Web, Search Engines zoals Google, Youtube ect. Vele Bitcoin optimisten denken dat innovatie binnen het Bitcoin ecosysteem de mogelijkheid geeft om Bitcoin-gebaseerde betalingssystemen te perfectioneren die de traditionele betalingssystemen zullen uitconcureren. Investeren in Bitcoin is vanuit dit oogpunt zeer zeker interessant.

Waarom zou Bitcoin een betere dienstverlening kunnen verrichten?

cryptocurrency bitcoin speculatieKijk, maar eens naar internationale geldoverboekingssystemen zoals Moneygram en Western union. Deze zijn vreselijk duur en langzame dienstverleners. Bitcoin ondernemers zouden deze klanten veel beter kunnen helpen om Bitcoin te gebruiken om onmiddellijk het geld over te boeken en terug te converteren naar de locale munteenheid. Bitcoin wordt dus gebruikt om supersnel en goedkoop het geld te verzenden van een een bepaalde currency in een land, naar een andere currency van een ander land. Er valt hier veel geld te besparen voor de burgers terwijl het zeker ook prachtige mogelijkheden biedt voor Bitcoin ondernemers. Hier kan op korte termijn veel gebeuren.

Een gedurfde stap zou zijn om te concurren met volwaardig Bitcoin credit/debit kaart betalingssysteem. Dit zal wat meer tijd vergen en vooral meer bedrijven die Bitcoins acceptereren als een betalingsmiddel. Bitcoin moet meer aantrekkelijk worden gemaakt zodat iedereen gemakkelijk Bitcoin kan gebruiken als een betalingsmiddel. Dit is zeg maar work in process en zal op langere termijn zeker vruchten afwerpen wanneer vooral jongeren en winkeliers Bitcoin meer en meer zullen omarmen. Niettemin er zijn al Bitcoin Debit cards beschikbaar die via het Mastercard netwerk werken en waardoor Bitcoin eigenaars direct hun Bitcoins kunnen uitgeven in winkels die geen Bitcoin accepteren. Dit is een bijzondere nieuwe ontwikkeling: Bitcoin Debit Cards.

Bitcoin is veel meer dan alleen een alternatief, goedkoper en gedecentraliseerd betalingsnetwerk. Bitcoin is gebaseerd op een krachtige nieuwe technologische innovatie, de blockchain. Blockchain maakt ‘trustless transactions’ mogelijk tussen handelende partijen. De nodige vertrouwde tussenpersoon die transacties bewaakt, maar ook duur en traag maakt, kan in veel gevallen weg vallen. De blockchain kan dus gebruikt worden voor het maken van zogenaamde smart contracts. Deze slimme contracten kun je zelf schrijven en in de blockchain programmeren door middel van een gebruiksvriendelijke programma. Deze worden op dit moment o.a. ontwikkeld door Veritaseum in de vorm van UltraCoin en Ethereum om de vorm van EtherScript ontwikkeld. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat je zelf een testament schrijft en automatisch laat uitvoeren zonder de tussenkomst van derde/betrouwbare partijen. Het testament met bijvoorbeeld het geld in de vorm van Bitcoin en je fysieke bezit is in het contract verwerkt en controleert automatisch af en toe het overlijdensregister. Wanneer je overlijdt en in het register verschijnt, dan zal het contract automatisch worden uitgevoerd. Niemand hoeft een testament te bewaren, geen notaris komt er aan te pas om het testament volgens jouw wensen uit te voeren.

investeren in Bitcoin, de blockchainGoed, dit is maar een mogelijke toepassing van smart contracts. Je kunt ze opstellen voor elke transactie en handelsovereenkomst. Bitcoins zijn programeerbaar slim geld en kunnen worden gekoppeld aan slimme apparaten en objecten. In die zin zal Bitcoin een belangrijke rol gaan spelen in de ontwikkeling van het internet der dingen – the Internet of Things (IoT). Dit wordt op dit moment nog volledig over het hoofd gezien. De meeste mensen staren zich blind op Bitcoins als een currency en het feit dat dit digitaal contantgeld wordt gestolen en vreselijk in prijs (uitgedrukt in euros) kan schommelen. Het lange termijn perspectief voor Bitcoin als een technologische uitvinding met allerlei nieuwe toepassingen ook als slim geld binnen een wereld van slimme objecten is buitengewoon onbegrensd. Een technologisch paradigma verschuiving op het gebied van geld en de werking van geld zal uiteindelijk in de toekomst plaatsvinden.

Terug naar de wereld van de traditionele dinosaurus banken. UltraCoin heeft de ambitie om investeringsbanken overbodig te maken. Iedereen kan zelf een investeringsbank worden en direct zonder de tussenkomst van een dure brokerage firm kunnen handelen in aandelen, opties, CFD’s en binaire opties. Je ziet het de toepassingen ook op dit gebied zijn enorm en kan onze beurshandel volledig veranderen.

Beleggen in Bitcoin – het heeft gedegen onderliggende infrastructuur!

Wat beleggers vaak uit het oog verliezen is dat Bitcoin op basis van een enorm netwerk van delvers (miners) wordt onderhouden. Er zijn meer dan 300.000 delvers actief die het netwerk onderhouden. Deze delvers hebben enorm geïnvesteerd in een ondersteunende infrastructuur en hardware.
Om je een idee te geven over de kracht en middelen stel je dan eens het volgend voor: Als Google al zijn hardware en servers ter beschikking zou stellen om Bitcoins te delven, dan zou dat niet meer dan 1 % aandeel representeren van het netwerk. De internet gigant Google zo nooit in staat zijn om het Bitcoin netwerk te onderhouden. Bitcoin staat op stevige, enorme hardware fundamenten! Het is geen gebakken digitale lucht.

Investeren in Bitcoin – Risico’s:

hoe kan ik bitcoins investeren in nederland?Een probleem met Bitcoin is dat de prijs nogal fluctueert. Investeren in Bitcoin is risicovol, maar dat is natuurlijk een normaal aspect van beleggen, zeker wanneer veel investeerders puur op korte termijn prijsspeculatie inzetten. Dit maakt Bitcoin niet geschikt als een currency, maar als een geldoverboekingssysteem. Hier ligt op korte termijn de meeste voordeel te behalen en zal ook de prijs van Bitcoin verder omhoog duwen. Het kan de hele FOREX markt op de grondvesten laten schudden. Wil jij speculeren met Bitcoin en op kleine prijsveranderingen veel geld verdienen? Dit zou je het beste en makkelijk kunnen doen d.m.v. CFD’s en Binaire Opties bij Optie24. 

Wil je echt investeren in Bitcoins? Dan zul je op Bitcoins gewoon moeten kopen. Bitcoins kopen is tegenwoordig makkelijk mogelijk met iDEAL of een SEPA-overboeking bij een goede bitcoin exchange. Zo’n goede bitcoinbeurs moet dan eigenlijk wel beschikken over een uitgebreide cryptocurrency trading platform. Voor meer informatie:

Een ander probleem en bijkomend risico is de wetgeving en regulering van de Bitcoinbeurzen. De autoriteiten kunnen het moeilijker en duurder maken voor bitcoinbeurzen om te opereren. Het verbieden heeft geen zin, maar het ontmoedigen van de lokale bevolking en de lokale beurzen  in een land om in Bitcoins te investeren is een mogelijk risico. Dit kan een verdere verspreiding en acceptatie van Bitcoin tegenwerken. Vooralsnog heeft de negatieve propaganda niet gewerkt. Niettemin, de opkomst van Bitcoin vijandige overheden is een risico. Op dit moment is een tegenovergestelde trend zichtbaar. Overheden willen vooral de Bitcoinbeurzen goed reguleren en ze willen niet hun werk onmogelijk maken. Concreet voorbeeld is hoe de Chinese Centrale Bank, ondanks de kapitaalvlucht van Yuans in Bitcoin, de grote bitcoinbeurzen reguleert om Bitcoin minder risicovol te maken voor een Chinese belegger.

Een ander risico heeft te maken met het feit dat het een open-source project is waardoor machtige miners Bitcoin kunnen vorken om een Bitcoin altcoin op te zetten. Er bestaan al een aantal clonen van Bitcoin waarbij verschillende technologische veranderingen worden doorgevoerd. Een klassieke altcoin is Litecoin. Een nieuwe vijandige Bitcoin altcoin gebaseerd op dezelfde blokketen met de zelfde transactiegeschiedenis als Bitcoin is Bitcoin Cash. Bitcoin vorken is zeer moeilijk, maar het kan worden verwezenlijkt. Dit is een potentieel marketing probleem waarbij beleggers het vertrouwen kunnen verliezen in de toekomst voor Bitcoin.

 • Bitcoins oppotten of hedgen?

Het opzetten van een Bitcoin Wallet is ook supereenvoudig. Laat dan maar eens de Bitcoins daar eens lekker liggen en kijken wat de prijs doet over een jaar. Let wel, Bitcoin heeft machtige vijanden. Negatieve propaganda is te verwachten over het gebruik van Bitcoin. Wil je weinig risico’s lopen met je geld? Beleggen in goud is een meer traditionele manier om je koopkracht op lange termijn te behouden. Het kopen van zilver is meer gedurfd, maar zeer zeker ook een aanrader. Investeren in Bitcoin is spannend, investeren in goud is veilig en het investeren in zilver goedkoop. Het speculeren met Bitcoin supereenvoudig met behulp van Binaire opties.

investeren in bitcoin met bitreserve Als je jouw Bitcoin investering wilt hedgen, is de dienstverlening van Bitreserve zeer uniek. Bitreserve is een bitcoin platvorm waarmee je tevens je bitcoins eenvoudig kunt omzetten in goud en andere valuta’s om de prijsvolitaliteit van Bitcoin te beheersen en af te dekken. Nadeel is wel dat alles weer teruggerekend moet worden naar Bitcoins wil je je winst cashen en dat Bitreserve niet als echte een bitcoinbeurs en exchange werkt. Niettemin, de dienstverlening kan een zeer interessante toevoeging zijn om je risico’s af te dekken en je winst en koopkracht behoud weer om te zetten naar bitcoins precies dan wanneer het past. Voor meer informatie: Bitreserve Recensie.

De bekende Bitcoin voorvechter, Stefan Molyneux, heeft een zeer goede presentatie gegeven over de risico’s van Bitcoin:

Niettemin, Bitcoin bevat een revolutionair potentieel die nog steeds wordt onderschat. Bitcoin kan geld als een machts- en betalingsmiddel decentraliseren en democratiseren, terugbrengen naar de burgers van deze wereld. Hieronder kun je een mooie video zien van Max Keiser over Bitcoin. Bitcoin is de nieuwe vrije currency 2.0:

 

Ten slotte, wanneer je investeert in Bitcoins, moet je ervoor zorgen dat ze in een goede en beveiligde Bitcoin portemonnee staan opgeslagen. Voor meer informatie:

Voor een goede cursus over de Bitcoin economie, kan ik de volgende cursus aanbevelen voor beginners: The Secrets of the Bitcoin Triangle! De volgende cursus van Diginomics, Bitcoin Economics, is voor gevorderden. Deze cursussen kun je complimenteren met een Cryptocurrency trading course in het geval je op korte termijn goed geld wilt verdienen met de prijsvolatiliteit van Bitcoin en andere cryptomunten. Waarschijnlijk zal op termijn een Bitcoin ETF worden vrijgegen op de beurzen. Dit zal het beleggen in Bitcoin enorm vereenvoudigen voor vele institutionele beleggers. Voor meer informatie: Bitcoin Trading Gids De cryptocurrency trading gids!

Editorial Disclaimer: dit artikel is ter kennisgeving geschreven en is geen professioneel beleggingsavdies. Het geeft de persoonlijke mening van de auteur weer over waarom hij denkt dat het beleggen in Bitcoin interessant kan zijn in 2017. Investeren in Bitcoin is zeer risicovol aangezien het niet kan worden gereguleerd door derde partijen. Alleen de Bitcoinbeurzen waar bitcoins concreet kunnen worden verhandeltd voor fiat valuta’s kunnen worden gereguleerd. Investeren in Bitcoin doe je op eigen risico!

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

Plus500