PAPIERGOUD

Mar 4, 2020
Aanbieding: 

Wat is papiergoud vs fysiek goud?

Papiergoud is een vorm van digitaal goud. In deze tijd van digitalisering en de verdere ontwikkeling van een globale internet economie is de term papiergoud in feite verouderd.

papiergoudHet woordje papier refereert naar een contract waarbij afspraken worden gemaakt over de voorwaarden van de aankoop en de verkoop prijs van goud. Er zijn vele verschillende soorten contracten die tegenwoordig allemaal digitaal kunnen worden afgesloten, zoals ETF’s, CFD’s, opties en binaire opties. Het gaat hier om digitale derivaatcontracten over het volgen van de goudprijs, waarbij de daadwerkelijke aankoop en verkoop van fysiek goud secundair is. Uiteindelijk, kun je met deze digitale derivaatcontracten geen aanspraak maken op echt fysiek goud. Het gaat om het speculeren met de goudprijs waarbij een verlies of winst wordt vererekend in Dollars. In feite hebben we hier niet met handel in goud te maken, maar speculatie met de goudprijs.

Papiergoud als een digitale derivaat van goud:

Papiergoud is in dit opzicht misschien een misleidende term aangezien het een verkeerde veronderstelling is dat je met jouw contractje een claim kunt leggen op de levering van goud. Trouwens, dit geldt voor de meeste grondstoffen en vormt vooral ook een probleem bij voedselproducten zoals koffie of graan. Er kan een enorme kloof ontstaan tussen de daadwerkelijke handel in een grondstof en de digitale derivaat contracten die erover worden geschreven. Vooral met goud en zilver is dit overduidelijk omdat niemand graag daadwerklijk met goud en zilver wil slepen. Het beveiligd en verzekerd leveren van edelmetalen is duur. Laat staan de kosten voor opslag. Om te handelen en vooral snel te speculeren met echt fysiek goud was moeilijk, daarom dat dit onderscheid werd ingevoerd.

papergoldNog belangrijk is dat deze instrumenten kunnen worden gebruikt door de centrale banken zoals de Federal Reserve en grootbanken zoals J.P. Morgan en Goldman Sachs om de goudprijs te ‘beheren’ ten aanzien van de USD als de wereldreservemunt.

Speculeren met echt fysiek goud in plaats van papiergoud:

Niettemin, het onderscheid is niet meer echt van toepassing. Je hoeft geen digitaal derivaat van goud te kopen om toch met goud te kunnen speculeren. Je kunt tegenwoordig dankzij de technologische ontwikkelingen van het internet en innovatieve oplossingen van nieuwe fintech bedrijven uitstekend speculeren met de goudprijs en echt fysiek goud.

paper gold papier goudVooral Vaultoro is hier een unieke speler die met behulp van bitcoins en andere altcoins je in staat stelt om onmiddelijk goedkoop met goud te speculeren. Bitgold en Bitreserve zijn ook twee goede voorbeelden. Bij Bitreserve kun je tevens in meerdere edelmetalen beleggen. Natuurlijk, je zult welk bitcoins moeten kopen.

Wil je kunnen speculeren met de goudprijs en een echte claim op fysiek goud hebben, dan moet je goud kopen bij Vaultoro, Bitgold of Bitreserve. Let wel, de laatste twee fintech diensten hebben niet een echte handelsomgeving voor het speculeren met goud, maar kunnen wel zodanig worden gebruikt aangezien de transacties tussen goud en valuta’s onmiddelijk zal plaatsvinden. Bekijk het maar eens en vergelijk het maar eens. Het speculeren met echt fysiek goud is door deze dienstverleners zeer goed mogelijk geworden. Trouwens, bij Bitgold en Vaultoro kun je het opgeslagen kluis-goud gewoon thuis laten uitleveren. Let wel, wanneer je het goud thuis hebt liggen, kun je er niet meer mee speculeren. Je zult het dan vasthouden als een lange termijn investering.

Ontkoppeling van de prijs van papiergoud van echt fysiek goud:

papiergoud verkopenLet op, op dit moment wordt de prijs van goud bepaalt door papiergoud, de derivaatcontracten die de goudprijs volgen. Er wordt officieel geen onderscheid gemaakt tussen de prijs van papiergoud en echt fysiek goud. We kunnen in de nabije toekomst een ontkoppeling van deze twee markten verwachten waarbij in eerste instantie de goudprijs zal imploderen dwz de prijs van papiergoud. Vervolgens zal de prijs van fysiek goud weer door echte marktwerking worden hersteld. Waarschijnlijk zal de prijs van goud enorm in waarde stijgen aangezien deze ontkoppeling zal optreden tijdens een nieuwe systeemcrisis waarbij alle papieren posities worden geliquideerd om echte hard assets te bemachtigen.

papiergoud voor echt fysiek goud verkopenDaarom, als lange termijn investering is het verstandig om papiergoud van de hand te doen en in fysiek goud te beleggen. Het op tijd kopen van goudbaren is een slimme zet. Wanneer je te laat bent met het liquideren van je papiergoud posities, zul je in het beste geval, hoge premies moeten betalen om echt goud te kunnen bemachtigen. Wat te verwachten is dat niemand nog fysiek goud wilt verkopen en een systeemreset afwacht voordat er weer daadwerkelijk met fysiek goud zal worden gehandeld.

Voor meer informatie:

Gerelateerde concepten:

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min