blockchain

Wat is IOST?

Aug 19, 2020
Aanbieding: 

In het kort, het gaat om de ontwikkeling van een nieuw netwerk gebaseerd op een nieuwe generatie blockchain technologie voor het kunnen bedienen van het internet van het toekomst, dit is een internet van diensten (IoS). Dit IoS-netwerk dient voor de verdere optimalisatie van het goed functioneren van het internet der dingen (IoT). Dit ambitieus blockchain 3.0 project wordt beheerd door de IOST Foundation.

iost

Het merkwaardige is dat IOST mainnet al operationeel is, terwijl het IoS nog niet bestaat. Gelukkig kan het platform in feite voor alle mogelijke initiatieven worden gebruikt en concurreert het met andere nieuwe generatie blockchain initiatieven zoals Cardano en Komodo. IOST werkt verder hard aan haar eigen DeFi-ecosysteem. De IOST tokens kunnen worden vastgehouden voor het verkrijgen van een IOST vergoeding (staking) en zijn in Nederland goedkoop te kopen met iDEAL op de Bitvavo exchange.

HET IOST DEFI ECOSYSTEEM & FONDS

Vandaar dat onlangs het “Noah Oracle Fund” werd opgericht met een schatkist van 1 miljoen dollar om DeFi-startups te lokken. Welke DeFi-startup projecten kunnen zich aanmelden en zijn al actief op IOST?

 1. Oracle systems zoals het recente partnership ChainLink
 2. Decentralized exchanges – Op mei 2019 werd IOST’s eerste decentrale beurs gelanceerd: IOST DEX.
 3. Cross-chain transactions. Op dit gebied is al project Bifrost gelanceerd in samenwerking met de partner node Liebi. Het gaat om een IOST cross-chain transactiebrug die data transacties faciliteert tussen het IOST netwerk en andere blockchain netwerken zoals de Bifrost Polkadot para chain.
 4. Lending – IOST werkt samen met ProDefi en Constant
 5. Financial derivatives – IOST werkt samen met PowerDeFi.
 6. Stable coins – IOST iUSD is al beschikbaar en is een cross-chain USD stablecoin die op de IOST blockchain is uitgegeven en gekoppeld is aan USDC en TUSD. Verder is er een samenwerking met Bidao.

Toekomstvisie: nu DeFi, later IoS!

Inderdaad, er zijn blockchain projecten opgestart die wat verder in de toekomst kijken. Binnen de aankomende vierde industriële revolutie zal een blockchain-netwerkinfrastructuur voor het internet der dingen (IoT) worden verwezenlijkt. Echter dit netwerk zal moeten worden geoptimaliseerd door het verzamelen en analyseren van IoT-informatiestromen over het internet. Hiervoor zal een nieuwe dienstensector worden ontwikkeld, de Internet of Services industrie. IOST is een gedecentraliseerde blockchain netwerkinfrastructuur voor het bedienen van de Internet of Service (IoS) diensten voor het optimaliseren van processen van de aangesloten apparaten binnen IoT-toepassingen. IOST zorgt voor de juiste data-opslag en analysetools om dit mogelijk te maken. De belangrijkste componenten zijn

 1. Een IOST feedbacksysteem voor het verzamelen van de bevindingen gebruikers van bepaalde toepassingen;
 2. Een IOST veilige en decentrale data-opslagmethode, de Hyper Universe Distributed System (HUDS);
 3. Een open IOST ontwikkelingsplatform waarmee ontwikkelaars DApps kunnen ontwikkelen op basis van Smart Contracts;
 4. Een functionele en schaalbaar blockchain platform gebaseerd op een “Proof of Believability” (PoB) consensus algoritme. Het platform is al meer dan een jaar operationeel en op June 8 2020 heeft het ontwikkelingsteam een veiligere en verbeterde update, de Olympus v3.3.4 update, voor IOST mainnet uitgevoerd.

Inderdaad, de componenten zijn operationeel. Nu is het zaak dat Mainnet en het netwerk in gebruik zal worden genomen. Het netwerk beschikt over meer dan 350.000 accounts en 370 nodes. IOST beschikt ook over een eigen PoS-token (IOSToken) die onder meer moet worden gebruikt voor het betalen van de transactiekosten. Op dit moment is er veel focus op het ontwikkeling van een populair IOST DeFi-ecosysteem. Voor meer informatie: bezoek IOST.

Waar kan ik de IOST tokens (IOSToken) kopen?

Voor meer informatie over de waardepropositie van de IOSToken en waar je deze kunt kopen, lees het volgende artikel:

 • Waarom en waar zou ik de IOST tokens kopen?

Wat is de actuele IOSToken koers?

Lees verder

Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

Sep 27, 2020
2 min

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min