gresham's law Bitcoin

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Oct 25, 2021
Aanbieding: 

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie.

Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al.

De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar zal aanhouden. De legendarische belegger Paul Tudor Jones, maakt zich ook verder zorgen voor toenemende inflatie en gebruikt nu bitcoin als een inflatiehedge.

De uitspraak van Jack Dorsey moet niet als lichtzinnig worden opgevat. Hij is ook de medeoprichter van de betalingsapp Square. Hij zit op een schat van data die verder ook veel kunnen vertellen over de toenemende inflatie in het land en de wereld.

Echter, Jack Dorsey spreekt over hyperinflatie. Hyperinflatie refereert naar een toestand waarbij het vertrouwen in de valuta geheel verdwijnt en prijzen dagelijks zeer snel beginnen te stijgen waardoor hele economieën worden geruïneerd.

In een latere tweet geeft Jack Dorsey aan dat hyperinflatie binnenkort in de Verenigde Staten zal optreden, en daarmee de gehele wereld.

Jack´s Tweet over hyperinflatie zorgde voor een flinke discussie. Cathie Wood van ARK Invest had een ander perspectief en gaf onder meer aan dat de omloopsnelheid van het geld (velocity of money) niet toeneemt, maar afneemt. Wanneer de omloopsnelheid afneemt, neemt verder het risico tot onder meer hyperinflatie af.

Het draadje van Cathie Wood is de moeite waard om door te lezen. Ze wijst op de wereldwijde logistieke problemen (inflatiedruk) en verder op de deflatoire krachten die werkzaam zijn binnen de huidige economie (deflatiedruk). Jeff Booth werd bij de discussie betrokken. Jeff Booth onderstreept het belang van de deflatoire krachten die vanuit technologische innovaties uitgaan die door de Centrale Banken wordt bestreden met het manipuleren van de rente en geldproductie. Als ze stoppen zal het zorgen voor een deflatoire depressie, als ze niet stoppen zal het leiden tot hyperinflatie.

Echter Twitter is niet het platform om diepgaand deze inflatieproblematiek te bespreken. Een toekomstige podcast waarbij ieder zijn inzichten kan delen, zou zeer waardevol zijn. Het onderwerp is van uiterst belang.

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 27, 2022
3,5 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min