gresham's law Bitcoin

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Oct 25, 2021
Aanbieding: 

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie.

Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al.

De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar zal aanhouden. De legendarische belegger Paul Tudor Jones, maakt zich ook verder zorgen voor toenemende inflatie en gebruikt nu bitcoin als een inflatiehedge.

De uitspraak van Jack Dorsey moet niet als lichtzinnig worden opgevat. Hij is ook de medeoprichter van de betalingsapp Square. Hij zit op een schat van data die verder ook veel kunnen vertellen over de toenemende inflatie in het land en de wereld.

Echter, Jack Dorsey spreekt over hyperinflatie. Hyperinflatie refereert naar een toestand waarbij het vertrouwen in de valuta geheel verdwijnt en prijzen dagelijks zeer snel beginnen te stijgen waardoor hele economieën worden geruïneerd.

In een latere tweet geeft Jack Dorsey aan dat hyperinflatie binnenkort in de Verenigde Staten zal optreden, en daarmee de gehele wereld.

Jack´s Tweet over hyperinflatie zorgde voor een flinke discussie. Cathie Wood van ARK Invest had een ander perspectief en gaf onder meer aan dat de omloopsnelheid van het geld (velocity of money) niet toeneemt, maar afneemt. Wanneer de omloopsnelheid afneemt, neemt verder het risico tot onder meer hyperinflatie af.

Het draadje van Cathie Wood is de moeite waard om door te lezen. Ze wijst op de wereldwijde logistieke problemen (inflatiedruk) en verder op de deflatoire krachten die werkzaam zijn binnen de huidige economie (deflatiedruk). Jeff Booth werd bij de discussie betrokken. Jeff Booth onderstreept het belang van de deflatoire krachten die vanuit technologische innovaties uitgaan die door de Centrale Banken wordt bestreden met het manipuleren van de rente en geldproductie. Als ze stoppen zal het zorgen voor een deflatoire depressie, als ze niet stoppen zal het leiden tot hyperinflatie.

Echter Twitter is niet het platform om diepgaand deze inflatieproblematiek te bespreken. Een toekomstige podcast waarbij ieder zijn inzichten kan delen, zou zeer waardevol zijn. Het onderwerp is van uiterst belang.

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min