Jack Mallers en Shachar Bailick hebben haast met Bitcoin als betaalmiddel

Apr 10, 2022
Aanbieding: 
Jack Mallers keynote op Bitcoin 2022 Miami

Nu in deze inflatoire tijden Bitcoin als asset class meer en meer vanzelfsprekend en breed geaccepteerd is, is het extra belangrijk ook die andere functie van Bitcoin niet te vergeten: betaalmiddel! De een zegt dat de dollar deze rol blijft vervullen, de ander gokt op Ethereum of een andere altcoin. En dan zijn er nog diegenen die dag in dag uit bouwen aan het nieuwe betalingssysteem met Bitcoin als basislaag voor settlement. Jack Mallers van Strike bijvoorbeeld. Wat kondigde hij aan op Bitcoin 2022 in Miami?

Mallers kondigde concreet partnerships aan met Shopify, Blackhawk en NCR. Via die laatste betalen Amerikanen bij de MacDonalds en bij Wallmart. We praten dus over een extreme uitbreiding van de Points of Sale (PoS) waar Bitcoin als settlement laag functioneert en niet het over vele schijven gedoe van credit en debit cards. Mallers legt uit dat het betalingssysteem in feite niet is veranderd sinds 1949 de eerste Diner’s Club creditcard verscheen. Een schande noemt hij dat. Hij heeft grote haast om hier een revolutie te ontketenen en de dinosaurussen het nakijken te geven. Visa en Mastercard hebben nu direct concurrentie met Strike die via het bitcoin monetaire network bijna alle winkeliers in de Verenigde Staten een hoop geld zal besparen.

Ook Shachar Bailick, CEO van Curve, duikt de geschiedenis van het betalingssysteem in. Als je beide keynotes beluistert en bekijkt dan ga je echt die kant van het Bitcoin-verhaal weer helder zien. Bailick zegt letterlijk: “We hebben grote haast!” De Oekraïne-oorlog heeft velen wakker geschud. Dictaturen zitten niet stil. Wil het westen vrij blijven is Bitcoin misschien wel de troefkaart.

Paul Barron geeft een mooie rustige analyse van de aankondigingen van Mallers en ook een knipoog naar Ripple als bedrijf dat bezig is een alternatief voor SWIFT te bouwen. Barron verbaast zich dat de koers van Bitcoin niet omhoog schiet bij zulk goed nieuws. Hij verklaart het met het feit dat de meerderheid van de beleggers in Bitcoin er puur in zitten om geld te verdienen en niet met een echte intrinsieke interesse. Zij hebben nog die reflex van “help de aandelen gaan omlaag – overal uitstappen!” terwijl je natuurlijk juist in Bitcoin moet blijven als de aandelen dalen.

Of zoals Michael Saylor het nog eens benadrukte op de conferentie: je moet altijd koste wat kost in Bitcoin blijven. En dan zijn we weer terug bij Bitcoin als de mooiste meest waardevaste asset die er überhaupt maar kan zijn. Maar laten we tegelijkertijd toch maar verder bouwen aan Bitcoin en crypto als dagelijks betaalmiddel!

Lees verder

De impact van de dedollarisatie van de ASEAN-regio

Dit artikel bespreekt de dedollarisatie van de ASEAN-regio en de mogelijke implicaties. Verder ook de rol van de BRICS in dit proces en of de Yuan wel als nieuwe reservevaluta de dollar zal vervangen. De dedollarisatie van de ASEAN-regio is van start gegaan. Op 28 maart 2023 was er een officiële bijeenkomst van alle ASEAN-ministers […]

Mar 31, 2023
3,5 min

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of […]

Mar 30, 2023
2 min

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min