gouden munten kopen

KRUGERRAND

11 jun. 2015
Aanbieding: 

Waarom zou ik geen Krugerrand gouden munten kopen?

Waar kan ik deze goudkoop kopen of is er een beter alternatief voor de Krugerrand?

krugerrand kopenMisschien verwacht je niet deze vragen over deze populaire beleggingsmunt uit Zuid-Afrika. Het is immers de meest populaire munt en domineerde een hele lange tijd de markt van gouden beleggingsmunten. Het was immers de eerste munt die exact een Troy ounce aan goud bevatte en correleerde zo prachtig met de goudprijs die in US Dollars per Troy ounce wordt vastgesteld. Dit maakte het voor beleggers het makkelijker om de prijs van een Krugerrand te berekenen en te volgen.

Toch, persoonlijk vind ik de Krugerrand meer een prachtige munt voor mijn verzameling dan dat ik het als een strikte beleggingsmunt betracht. Dit komt door de volgende factoren:

  1. De Krugerrand heeft een gehalte van 22 karaat en bestaat voor meer dan 8 % uit koper. Daarom krijgt deze munt zo’n prachtige roodachtige glans. Persoonlijk, geef ik de voorkeur aan beleggingsmunten van 24 karaat, met een goudgehalte van 99,9% zoals de Maple Leaf en de Wiener Philharmoniker. Klik hier voor meer informatie: Selectie van de beste gouden beleggingsmunten!
  2. Munten van puur goud zijn nu voor een belegger interessanter, en daar een beleggingsmunt niet circuleert (en niet bekrast raakt) is het niet nodig het goud door legeringen te versterken.
  3. De Krugerrand heeft hogere premies dan de Maple Leaf en de Wiener Philharmoniker.
  4. De Maple Leaf en de Wiener Philharmoniker zijn goedkopere gouden belegginsmunten waar je meer goud voor je geld krijgt dan wanneer je Krugerrands komt .

krugerrand muntNatuurlijk, deze argumenten zijn niet afdoende om geen krugerrand beleggingsmunten te kopen. Niettemin, ik zou nooit alleen maar krugerrands kopen. Als je deze argumentatie verder doorvoert, dan kom je ook snel tot de conclusie dat het beste wat je kunt doen is om pure goudbaren te kopen van bekende fabrikanten. Voor meer informatie: waarom zou ik goudbaren kopen?

Waar kan ik Krugerrand kopen voor een goede prijs?

In Nederland kun je het beste Krugerrand kopen bij de ZilverGoudWinkel of Holland Gold. Ze bieden een uitstekende dienstverlening en leveren voor een goede prijs. voor meer informatie: bullion dealers.

Over Krugerrand:

De krugerrand is sinds 1967 in opdracht van de Zuid-Afrikaanse regering geslagen geworden. Het is de eerste gouden beleggingsmunt voor internationale beleggers in goud sinds we van de goudstandaard af zijn. Het is ook een wettig betaalmiddel, maar wordt in Zuid-Afrika niet alszodanig gebruikt. De naam is een combinatie van Kruger en Rand. Rand staat voor de Zuid-Afrikaanse valuta en verwijst ook naar Witwatersrand, een natuurgebied. Kruger verwijst naar de laatste president van Transvaal, Paul Kruger. Hij staat op de portretzijde afgebeeld en op de keerzijde staat een springbok afgebeeld.

Krugerrand goud aanbieding!
Er zijn nu vier verschillende soorten krugerrand munten uitgebracht geworden in coupures van 1, 1/2, 1/4 of 1/10 troy ounce. Deze zijn geslagen voor particuliere beleggers met kleine beurzen.

De grootste concurrenten van de Krugerrand beleggingsmunt zijn de Canadese Gold Maple Leaf , de Wiener Philharmoniker, en de Australische Nugget, die een gehalte van 24 karaat (goudgehalte van 99,9%) hebben. Deze kunnen ook bij de ZilverGoudWinkel of Holland Gold gekocht geworden.

Voor meer informatie:

Bron:

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

20 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min