defi rio

De toekomst voor LISK?

Jun 23, 2020
Aanbieding: 

Wil je Lisk (LSK) kopen? Waarschuwing bij het kopen van deze cryptomunt. Het is een risicovolle belegging en het handelen in crypto’s is extreem risicovol. Begin met een goed begrip van Bitcoin. Lees eerst onze Bitcoin cursus of de beleggingsgids alvorens je begint met het speculeren in andere meer risicovolle cryptovaluta.

Wat is Lisk precies?

lisk blockchain platformLisk (LSK) is een nieuw decentraal ontwikkelingsplatform voor de ontwikkeling van decentrale applicaties en beschikt over  een eigen cryptovaluta dat ook LISK wordt genoemd (Ⱡ). Lisk biedt een goed alternatief voor Ethereum. De cryptomunt LSK (Ⱡ) kun je heel makkelijk kopen met iDEAL bij Bitvavo in Nederland. Volgens de ontwikkelaars zelf is Lisk geen concurrent van Ethereum. Niettemin, de ambities van Lisk zijn vergelijkbaar en het initiatief heeft veel belangstelling van investeerders.

Binnen een zeer korte tijd heeft Lisk een behoorlijke marketkapitalisatie verworven. Waarom is er sinds de lancering in 2016 zo’n belangstelling voor Lisk? Waarom heeft dit blockchain project voor haar lancering al veel investeerders en ontwikkelaars aangetrokken?

In de eerste plaats is Lisk een modulaire blockchain. Het fundament van Lisk blockchain bestaat uit verschillende ontwerp modules waardoor het makkelijk gebruikt kan worden voor het toevoegen van andere extra ketens. Dit zijn de zogenaamde sidechains (zijketens). Zijketens zijn toevoegingen van extra custom blockchains aan de core blockchain van Lisk. Dit is het decentrale blok of database van alle uitgevoerde transacties die georganiseerd zijn als een lange keten. In plaats van de decentrale applicaties te programmeren en vast te ketenen binnen de Lisk blockchain, worden ze als zijketens er aan toegevoegd. Dit betekent dat het programmeren van de applicaties en de werking van de applicaties zelf, geen invloed zullen hebben op de werking van de blockchain. Ze werken zelfstandig binnen hun eigen chain. De transactiesnelheid van de Lisk blockchain zal niet worden vertraagd door alle activiteiten gerelateerd aan de decentrale applicatielaag van zijketens. Lisk zal daarom altijd soepeltjes blijven werken.

Deze zijketens met daarboven op de decentrale applicaties zijn zeer makkelijk programmerbaar met behulp van het JAVA-script. Het idee is dat Lisk een ontwikkelingsplatform wordt voor allerlei decentrale blockchain applicaties met de meest eenvoudige en meest gebruikte programmeerscript: JAVA. Naast JAVA zal ook CSS3 en HTLM5 kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van applicaties. Hierdoor kunnen ontwikkelaars over de hele wereld Lisk gebruiken voor het onwikkelen van allerlei decentrale applicaties die ten goede komen van de opbouw van het Lisk eco-systeem en de integratie van Lisk in andere netwerken en systemen. Volgens de woorden van de CEO van Lisk, Max Kordex :

“There is no public cryptocurrency platform which allows developers to easily deploy their own blockchain and build a JavaScript blockchain app on it… This will give millions of developers the ability to create their own sidechains, particularly around consumer applications, including games, social networks and the Internet of Things, but the same core functionality can also be used to develop and scale business applications.”

Lisk zal voor ontwikkelaars even makkelijk in gebruik zijn als WordPress voor webontwikkelaars. Er zal geen tijd worden verspild aan moeilijke programmeertalen. Lisk kan meteen gebruikt worden voor de vereenvoudigde bouwen, publiceren, distribueren van applicaties zonder te compromissen met kwaliteit en de snelheid van het Lisk netwerk.

In de tweede plaats zijn twee belangrijke personen die werkten aan het Ethereum project overgestapt naar Lisk. Dit zijn Charles Hoskinson en Steven Nerayoff. Deze heren zijn zeer belangrijk geweest bij het lanceren van Ethereum. Max Cordex zelf is de CEO geweest bij de ontwikkeling van het NXT-netwerk. Charles is trouwens ook begonnen aan een nieuw project: Cardano.

Ten slotte, Lisk werkt op basis van een consensus model, de Delegated Proof of Stake (DPoS) protocol waarbij elke LSK 1 stem vertegenwoordigt. Alleen de top 101 Lisk cryptocurrency houders kunnen stemmen over belangrijke beslissingen aangaande de ontwikkeling van het Lisk netwerk. Hieronder kun je een introductie video bekijken over Lisk:

Koop Lisk met iDEAL bij Bitvavo in Nederland!

De technische specificaties van LISK:
• Block Time: 10 seconds
• Round Time: ~17 minutes
• Confirmations for Final Transaction: 6-10
• Supply: 100 million LISK + Forging Rewards (currently 5 LISK per block)
• Consensus System: Delegated Proof-of-Stake (DPOS)
• Lisk’s official ticker: LSK
• Lisk’s official currency symbol: Ⱡ

Waar kan ik Lisk Kopen – LSK ( Ⱡ)?

liskHet makkelijkste is om bij met je Nederlandse rekening via iDEAL bij Bitvavo LSK te kopen en bij te laten schrijven op je Bitvavo Lisk Wallet. Een goed alternatief, wanneer je beschikt over een Lisk Wallet is de Nederlandse dienstverlener LiteBit. Je kunt ze dan direct op je Lisk Wallet ontvangen.

Het voordeligste is dat je eerst bitcoins koopt. Vervolgens kun je deze bitcoins via een cryptocurrency exchange omzetten in LSK, waar je de gekochte LSK direct opstuurt naar je Lisk Wallet. Hieronder in de video kun je zien hoe je een Lisk Wallet kunt opzetten en gebruiken:

 

Klik hier om voordelig LSK te kopen bij Bitvavo!

 Alternatieven:

 

Conclusie:

Inderdaad het is goed mogelijk dat Lisk zich als een alternatief voor Ethereum kan ontwikkelen. Niettemin, het is nog veel te vroeg om hierover te kunnen oordelen. Technologisch gezien gaat het om twee uitstekende concepten, bovendien Ethereum heeft al een enorme kapitalisatie en voorsprong. Het programmeren in Ethereum is ook super makkelijk. Niettemin, het zou kan snel kunnen gaan voor Lisk…. we zullen het in de gaten houden!

Hieronder kun je een de relatieve technische specificaties van Lisk vergelijken met die van Ethereum:

lisk-versus-ethereum

Koop Lisk en ander cryptogeld voordelig bij Changelly!

cryptocurrency exchange voor het kopen van LSK

Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

 

Lees verder

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min