bitcoin beurs

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Nov 11, 2021
Aanbieding: 

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd.

Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk en Facebook zijn USD stablecoin wil integreren, zo kan Mastercard niet achterblijven en toekijken. Mastercard kan in een klap haar gehele netwerk toegang kunnen bieden tot de bonte wereld crypto om zodoende de digitale geldwedloop niet te verliezen. Dit staat nu op het punt om te gebeuren. Hoewel er zijn geen details bekend.

Echter wat concreet wel betekent is dit dat elke aangesloten bank of winkelier bitcoin betalingen zal kunnen accepteren. Het gaat hier om onder meer ondersteuning voor bitcoin wallets, betaalkaarten en beloningsystemen waar in de toekomst bijvoorbeeld hotelpunten kunnen worden omgewisseld voor bitcoin.

Om deze technologie omslag mogelijk te maken werkt Mastercard samen met Bakkt, het cryptobedrijf van ICE. Met behulp van Bakkt kunnen banken, winkeliers en fintech-bedrijven aan hun klanten de mogelijkheid aanbieden om cryptocurrency te kopen, verkopen en te bewaren. Elke partner heeft de mogelijkheid om crypto diensten toe te voegen en aan te bieden aan hun klanten.

Het moge duidelijk zijn dat deze aankondiging van enorme betekenis is. Mastercard is naast Visa het belangrijkste betalingsnetwerk met meer dan 20.000 aangesloten financiële instituties en 2.8 miljard Mastercard betaalkaarten in omloop. Bitcoin en crypto wordt met deze aankondiging in de loop van 2022 echt mainstream zeker naarmate meer winkeliers en aangesloten partners over de hele wereld bitcoin als een betaaloptie toevoegen.

Nu dat de wereld meer dan ooit een toegankelijke en transparante inflatiehedge nodig heeft, is een digitale transitie naar een beter deflatoir monetair systeem straks voor iedere Mastercard gebruiker mogelijk. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden. Voor meer informatie:

Gerelateerd nieuws:

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 27, 2022
3,5 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min