bitcoin beurs

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Nov 11, 2021
Aanbieding: 

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd.

Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk en Facebook zijn USD stablecoin wil integreren, zo kan Mastercard niet achterblijven en toekijken. Mastercard kan in een klap haar gehele netwerk toegang kunnen bieden tot de bonte wereld crypto om zodoende de digitale geldwedloop niet te verliezen. Dit staat nu op het punt om te gebeuren. Hoewel er zijn geen details bekend.

Echter wat concreet wel betekent is dit dat elke aangesloten bank of winkelier bitcoin betalingen zal kunnen accepteren. Het gaat hier om onder meer ondersteuning voor bitcoin wallets, betaalkaarten en beloningsystemen waar in de toekomst bijvoorbeeld hotelpunten kunnen worden omgewisseld voor bitcoin.

Om deze technologie omslag mogelijk te maken werkt Mastercard samen met Bakkt, het cryptobedrijf van ICE. Met behulp van Bakkt kunnen banken, winkeliers en fintech-bedrijven aan hun klanten de mogelijkheid aanbieden om cryptocurrency te kopen, verkopen en te bewaren. Elke partner heeft de mogelijkheid om crypto diensten toe te voegen en aan te bieden aan hun klanten.

Het moge duidelijk zijn dat deze aankondiging van enorme betekenis is. Mastercard is naast Visa het belangrijkste betalingsnetwerk met meer dan 20.000 aangesloten financiële instituties en 2.8 miljard Mastercard betaalkaarten in omloop. Bitcoin en crypto wordt met deze aankondiging in de loop van 2022 echt mainstream zeker naarmate meer winkeliers en aangesloten partners over de hele wereld bitcoin als een betaaloptie toevoegen.

Nu dat de wereld meer dan ooit een toegankelijke en transparante inflatiehedge nodig heeft, is een digitale transitie naar een beter deflatoir monetair systeem straks voor iedere Mastercard gebruiker mogelijk. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden. Voor meer informatie:

Gerelateerd nieuws:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min