bitcoin beurs

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Nov 11, 2021
Aanbieding: 

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd.

Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk en Facebook zijn USD stablecoin wil integreren, zo kan Mastercard niet achterblijven en toekijken. Mastercard kan in een klap haar gehele netwerk toegang kunnen bieden tot de bonte wereld crypto om zodoende de digitale geldwedloop niet te verliezen. Dit staat nu op het punt om te gebeuren. Hoewel er zijn geen details bekend.

Echter wat concreet wel betekent is dit dat elke aangesloten bank of winkelier bitcoin betalingen zal kunnen accepteren. Het gaat hier om onder meer ondersteuning voor bitcoin wallets, betaalkaarten en beloningsystemen waar in de toekomst bijvoorbeeld hotelpunten kunnen worden omgewisseld voor bitcoin.

Om deze technologie omslag mogelijk te maken werkt Mastercard samen met Bakkt, het cryptobedrijf van ICE. Met behulp van Bakkt kunnen banken, winkeliers en fintech-bedrijven aan hun klanten de mogelijkheid aanbieden om cryptocurrency te kopen, verkopen en te bewaren. Elke partner heeft de mogelijkheid om crypto diensten toe te voegen en aan te bieden aan hun klanten.

Het moge duidelijk zijn dat deze aankondiging van enorme betekenis is. Mastercard is naast Visa het belangrijkste betalingsnetwerk met meer dan 20.000 aangesloten financiële instituties en 2.8 miljard Mastercard betaalkaarten in omloop. Bitcoin en crypto wordt met deze aankondiging in de loop van 2022 echt mainstream zeker naarmate meer winkeliers en aangesloten partners over de hele wereld bitcoin als een betaaloptie toevoegen.

Nu dat de wereld meer dan ooit een toegankelijke en transparante inflatiehedge nodig heeft, is een digitale transitie naar een beter deflatoir monetair systeem straks voor iedere Mastercard gebruiker mogelijk. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden. Voor meer informatie:

Gerelateerd nieuws:

Lees verder

De impact van de dedollarisatie van de ASEAN-regio

Dit artikel bespreekt de dedollarisatie van de ASEAN-regio en de mogelijke implicaties. Verder ook de rol van de BRICS in dit proces en of de Yuan wel als nieuwe reservevaluta de dollar zal vervangen. De dedollarisatie van de ASEAN-regio is van start gegaan. Op 28 maart 2023 was er een officiële bijeenkomst van alle ASEAN-ministers […]

Mar 31, 2023
3,5 min

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of […]

Mar 30, 2023
2 min

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min