mckinsey rapport bankensector 2019

McKinsey’s onderzoeksrapport over het bankwezen in 2019

Oct 25, 2019
Aanbieding: 

Het adviesbureau McKinsey heeft voor oktober 2019 een nieuw rapport uitgebracht over de status van het internationale bankwezen. Volgens dit onderzoeksrapport zullen 60 % van alle banken wereldwijd een nieuwe nieuwe recessie en een daarop volgende financiële crisis niet overleven.

mckinsey banken onderzoek

McKinsey waarschuwt de banken om nu radicale maatregelen te nemen voordat het te laat is. Het is nu hoog tijd voor de laatste pit-stop anders zullen ze de finish niet halen. Banken zijn steeds minder attractief voor beleggers en de prestaties nemen af. Meer dan 60 % van de banken eten al van het eigen vermogen om te overleven aangezien de kosten hoger zijn dan de rendementen. Ze vernietigen waarde en leveren geen toegevoegde waarde meer. Het zijn zombiebanken. Tijdens een nieuwe recessie en toenemende negatieve rentes zullen vele banken beginnen met omvallen.

Volgens het rapport van McKinsey moeten banken zich gaan heruitvinden, schaalvergroten, differentiëren of ze zullen verdwijnen. Banken moeten innoveren en een duidelijk missie opstellen voor hun bestaan anders zullen vele banken binnen twee jaar vergaan.

De val van aandelenkoers van Deutsche Bank vergeleken met die van Lehman Brothers in 2008 .

Er wordt in het rapport niet direct gesproken over Deutsche Bank of BNP Parisbas twee belangrijke Europese systeembanken die in feite al bankroet zijn. Het is waarschijnlijk zo dat het McKinsey rapport over het bankwezen alles nog netjes formuleert om geen paniek te zaaien.

Deutsche Bank is gelinkt met alle belangrijke systeembanken!

Het rapport heeft het ook niet over de huidige problemen in de repo-markt en de globale schuldenproblematiek. Niettemin, het rapport is een duidelijke waarschuwing en alarmbel. Het is niet onverstandig voor een spaarder en rekeninghouder om te kijken naar alternatieven zoals goud en bitcoin. Bail-in clausules, negatieve rente, kapitaalrestricties en een mogelijke bank holiday tijdens een periode van financiële turbulentie behoren allemaal tot de opties om het bankwezen overeind te houden, zoals het nu gebeurd met verkapte en verbloemde QE-programma’s van de centrale banken.

Het McKinsey rapport van oktober 2019 over de staat van het internationale bankwezen moet verder samen gelezen worden met het Global Financial Stability Report van oktober 2019 van het IMF. Hier wordt duidelijk gewaarschuwd over de onhoudbare schuldenlast van bedrijven (corporate debt). Hieronder kun een van de onderzoekers en schrijvers van het rapport, Adolfo Barajas, aan het woord zien. Luister en huiver.

Voor iedereen met spaargeld moet zich op basis van bovenstaande informatie eens hoognodig verdiepen in de volgende onderwerpen:

Hieronder kun je een aantal goede Youtube videocommentaren bekijken over het bankenrapport van McKinsey.

WallStForMainSt over het McKinsey rapport:

CryptoLark over het McKinsey rapport:

Leer alles over de nieuwe decentrale economie…

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min