mckinsey rapport bankensector 2019

McKinsey’s onderzoeksrapport over het bankwezen in 2019

Oct 25, 2019
Aanbieding: 

Het adviesbureau McKinsey heeft voor oktober 2019 een nieuw rapport uitgebracht over de status van het internationale bankwezen. Volgens dit onderzoeksrapport zullen 60 % van alle banken wereldwijd een nieuwe nieuwe recessie en een daarop volgende financiële crisis niet overleven.

mckinsey banken onderzoek

McKinsey waarschuwt de banken om nu radicale maatregelen te nemen voordat het te laat is. Het is nu hoog tijd voor de laatste pit-stop anders zullen ze de finish niet halen. Banken zijn steeds minder attractief voor beleggers en de prestaties nemen af. Meer dan 60 % van de banken eten al van het eigen vermogen om te overleven aangezien de kosten hoger zijn dan de rendementen. Ze vernietigen waarde en leveren geen toegevoegde waarde meer. Het zijn zombiebanken. Tijdens een nieuwe recessie en toenemende negatieve rentes zullen vele banken beginnen met omvallen.

Volgens het rapport van McKinsey moeten banken zich gaan heruitvinden, schaalvergroten, differentiëren of ze zullen verdwijnen. Banken moeten innoveren en een duidelijk missie opstellen voor hun bestaan anders zullen vele banken binnen twee jaar vergaan.

De val van aandelenkoers van Deutsche Bank vergeleken met die van Lehman Brothers in 2008 .

Er wordt in het rapport niet direct gesproken over Deutsche Bank of BNP Parisbas twee belangrijke Europese systeembanken die in feite al bankroet zijn. Het is waarschijnlijk zo dat het McKinsey rapport over het bankwezen alles nog netjes formuleert om geen paniek te zaaien.

Deutsche Bank is gelinkt met alle belangrijke systeembanken!

Het rapport heeft het ook niet over de huidige problemen in de repo-markt en de globale schuldenproblematiek. Niettemin, het rapport is een duidelijke waarschuwing en alarmbel. Het is niet onverstandig voor een spaarder en rekeninghouder om te kijken naar alternatieven zoals goud en bitcoin. Bail-in clausules, negatieve rente, kapitaalrestricties en een mogelijke bank holiday tijdens een periode van financiële turbulentie behoren allemaal tot de opties om het bankwezen overeind te houden, zoals het nu gebeurd met verkapte en verbloemde QE-programma’s van de centrale banken.

Het McKinsey rapport van oktober 2019 over de staat van het internationale bankwezen moet verder samen gelezen worden met het Global Financial Stability Report van oktober 2019 van het IMF. Hier wordt duidelijk gewaarschuwd over de onhoudbare schuldenlast van bedrijven (corporate debt). Hieronder kun een van de onderzoekers en schrijvers van het rapport, Adolfo Barajas, aan het woord zien. Luister en huiver.

Voor iedereen met spaargeld moet zich op basis van bovenstaande informatie eens hoognodig verdiepen in de volgende onderwerpen:

Hieronder kun je een aantal goede Youtube videocommentaren bekijken over het bankenrapport van McKinsey.

WallStForMainSt over het McKinsey rapport:

CryptoLark over het McKinsey rapport:

Leer alles over de nieuwe decentrale economie…

Lees verder

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 19, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min

Godfrey Bloom over Banken, Bitcoin en Goud

Godfrey Bloom (70) is een bekende omstreden Britse politicus. In tegenstelling tot vele van zijn politieke collega’s schrok hij er nooit voor terug om zijn mening te uiten en zijn vaak controversiële standpunten te vertellen. Godfrey Bloom is geen onbesproken figuur en door zijn controversiële standpunten en krasse uitspraken lag hij geregeld aan de basis […]

Oct 9, 2020
3 min