mckinsey rapport bankensector 2019

McKinsey’s onderzoeksrapport over het bankwezen in 2019

25 okt. 2019
Aanbieding: 

Het adviesbureau McKinsey heeft voor oktober 2019 een nieuw rapport uitgebracht over de status van het internationale bankwezen. Volgens dit onderzoeksrapport zullen 60 % van alle banken wereldwijd een nieuwe nieuwe recessie en een daarop volgende financiële crisis niet overleven.

mckinsey banken onderzoek

McKinsey waarschuwt de banken om nu radicale maatregelen te nemen voordat het te laat is. Het is nu hoog tijd voor de laatste pit-stop anders zullen ze de finish niet halen. Banken zijn steeds minder attractief voor beleggers en de prestaties nemen af. Meer dan 60 % van de banken eten al van het eigen vermogen om te overleven aangezien de kosten hoger zijn dan de rendementen. Ze vernietigen waarde en leveren geen toegevoegde waarde meer. Het zijn zombiebanken. Tijdens een nieuwe recessie en toenemende negatieve rentes zullen vele banken beginnen met omvallen.

Volgens het rapport van McKinsey moeten banken zich gaan heruitvinden, schaalvergroten, differentiëren of ze zullen verdwijnen. Banken moeten innoveren en een duidelijk missie opstellen voor hun bestaan anders zullen vele banken binnen twee jaar vergaan.

De val van aandelenkoers van Deutsche Bank vergeleken met die van Lehman Brothers in 2008 .

Er wordt in het rapport niet direct gesproken over Deutsche Bank of BNP Parisbas twee belangrijke Europese systeembanken die in feite al bankroet zijn. Het is waarschijnlijk zo dat het McKinsey rapport over het bankwezen alles nog netjes formuleert om geen paniek te zaaien.

Deutsche Bank is gelinkt met alle belangrijke systeembanken!

Het rapport heeft het ook niet over de huidige problemen in de repo-markt en de globale schuldenproblematiek. Niettemin, het rapport is een duidelijke waarschuwing en alarmbel. Het is niet onverstandig voor een spaarder en rekeninghouder om te kijken naar alternatieven zoals goud en bitcoin. Bail-in clausules, negatieve rente, kapitaalrestricties en een mogelijke bank holiday tijdens een periode van financiële turbulentie behoren allemaal tot de opties om het bankwezen overeind te houden, zoals het nu gebeurd met verkapte en verbloemde QE-programma’s van de centrale banken.

Het McKinsey rapport van oktober 2019 over de staat van het internationale bankwezen moet verder samen gelezen worden met het Global Financial Stability Report van oktober 2019 van het IMF. Hier wordt duidelijk gewaarschuwd over de onhoudbare schuldenlast van bedrijven (corporate debt). Hieronder kun een van de onderzoekers en schrijvers van het rapport, Adolfo Barajas, aan het woord zien. Luister en huiver.

Voor iedereen met spaargeld moet zich op basis van bovenstaande informatie eens hoognodig verdiepen in de volgende onderwerpen:

Hieronder kun je een aantal goede Youtube videocommentaren bekijken over het bankenrapport van McKinsey.

WallStForMainSt over het McKinsey rapport:

CryptoLark over het McKinsey rapport:

Leer alles over de nieuwe decentrale economie…

Lees verder

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min

Waarom is de groei van Bitcoin gegarandeerd?

Wereldwijd was er dit weekeinde veel aandacht voor 11 september 2001 dat nu exact 20 jaar achter ons ligt. Wat is er in de tussentijd toch veel gebeurd! Afghanistan verloren maar we hebben Bitcoin! En juist op 11 september is het 700.000e blok gedolven. Op ambcrypto.com heeft Varuni Trivedi een mooie invalshoek gevonden om uit […]

14 sep. 2021
2 min