Meer FUD voor Bitcoin nu uit China

May 18, 2021
Aanbieding: 

Bitcoin heeft het even zwaar. De verzekering van Elon Musk vanuit Tesla geen Bitcoin te verkopen werd enthousiast ontvangen en de koers veerde op. Vervolgens echter een tamelijk vaag bericht uit de financiële sector in China. Echte FUD (Fear & Uncertainty & Doubt) waardoor de slecht of ongeïnformeerde speculant zich weer uit het lood laat slaan. Laten we eens kijken.

Koersval Bitcoin na FUD uit China

Gouden tijden voor daytraders! Wie slim en snel reageerde op de tweets van Elon Musk die kon wat verdienen de afgelopen dagen. Wel cruciaal dat je dan ook tijdig lucht kreeg van het nieuws uit China dat Reuters om 15.15 uur Centraal Europese Tijd naar buiten bracht. Weer verloor Bitcoin in een mum van tijd 2K aan waarde. In een week tijd is Bitcoin nu bijna 30% in waarde gedaald. Dat is best wel schokkend natuurlijk.

“To clarify speculation, Tesla has not sold any Bitcoin”

Op maandag 17 mei slaakt de cryptowereld een zucht van opluchting toen Elon Musk het verlossende woord sprak dat hij niets ging verkopen van de 38.300 Bitcoin die Tesla op de balans heeft. Op 27 april had hij al getweet dat hij ook van zijn privé Bitcoin niets zou verkopen. Hij deed dit op een sluwe manier door het te doen voorkomen of het vasthouden van Bitcoin erg duurzaam zou zijn, omdat enkel de transacties energie zouden kosten. In deze video legt Luuk uit welke aperte onzin dat is en Elon Musk naar het Lightning Network zou moeten kijken.

Elk jaar weer die China FUD

Wat is er nu loos in China? Cryptobeurzen waren al verboden. ICO’s waren verboden. Mining gebeurt daarentegen nog op zo’n schaal dat Peter Thiel vreest dat de Chinezen het inzetten als wapen tegen de Dollar zoals ze Covid hebben laten ontsnappen uit Wuhan om Trump – Thiels favoriet – onderuit te halen. Bitcoin bezitten, blijft mogen in China. Economische problemen zijn er ook genoeg. Dus wat is er wél nieuw?

Drie instanties – de National Internet Finance Association of China, de China Banking Association en de Payment and Clearing Association of China – hebben vandaag gezamenlijk een richtlijn (“a statement”) uitgevaardigd – het lijkt niet eens een wet – die financiële instellingen waaronder banken en online betaaldiensten verbiedt om cryptodiensten aan te bieden en dus ook geen cryptobewaardiensten of derivaten.

Vitural currencies

Het “decreet” klinkt zeer bevoogdend: “Recent zijn cryptoprijzen sterk gestegen en weer gekelderd, waardoor er een grote golf aan speculatie is geweest, die de veiligheid van bezit van burgers ernstig in gevaar heeft gebracht en die de normale economische en financiële orde verstoort”. het Reuters-bericht bevat dan zelfs een hodl-achtige typefout: vitural currencies are not supported by real value, their prices are easily manipulated, and trading contracts are not protected by Chinese law”.

Tja echte FUD dus. Het omgekeerde van waar de cypherpunks heen willen: een samenleving van mondige burgers met eigen decentraal hard geld waar niemand iets over te zeggen heeft. Wel is het zo dat het Chinese systeem in alles uitgaat van rust onder de bevolking om geleidelijk Amerika het loef af te steken en de wereldhegemonie te pakken. Dus wat dat betreft past het statement goed bij Vadertje Staat in Peking. Kijk je dieper zie je geen enkele reden waarom China niet stiekem toch op Bitcoin blijft wedden als mogelijke dollar-killer. Ook bij klimaat exploiteert China de massapsychose in het “vrije” westen voor het eigen gewin. En nu roept China een beeld op van die gekke westerlingen met hun onbetrouwbare crypto. Maar ondertussen!

2017-2018 all over again?

FUD betrekken in je investeringsstrategie is natuurlijk het domste wat je kunt doen. Je moet er boven staan. Wel beginnen w nu zicht te krijgen op een vorm van de grafiek die we herkennen van 2017-2018. En die als je verder inzoomt al vaak eerder is gebeurd. Met onderliggend van halving naar halving gewoon de S2F-curve van Bitcoin op weg naar het miljoen over 10 jaar.

Niks nieuws onder de zon

Kijk nog eens naar de koersontwikkeling van Bitcoin vanaf het begin. De boom and bust van 2017-2018 was de zoveelste op een rij. Het is steeds hetzelfde liedje. Doe je voordeel ermee..

Lees verder

WK voetbal en bitcoin? Beleef het met Blox!

Ben je gek op WK voetbal en bitcoin? Wil je ook gezellig samen met je vrienden een poule houden tijdens het WK? Je weet wel, samen met je vrienden deelnemen aan een poule én kans maken op 100 euro aan bitcoin? Dat kan bij BLOX, het Nederlandse alles-in-1 cryptoplatform met de gelijknamige app. Beleef het […]

Nov 18, 2022
1,5 min

De FTX exchange is bankroet – Sam Bankman-Fried´s Ponzi-empire

De FTX beurs is bankroet en bleek onder leiding van Sam Bankman-Fried gewoon een malafide Ponzi operatie te zijn. Het is een enorm schandaal. Binnen een paar dagen werd een vermogen van 40 miljard dollar weggevaagd. De directeur van FTX Sam Bankman-Fried, profileerde zich als een voorvechter voor strikte regulering voor de crypto sector en […]

Nov 22, 2022
5 min

Credit Suisse is in de problemen en failliet? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Volgens marktindicatoren verkeert Credit Suisse in grote problemen en staat op omvallen. Systeembanken met een too big to fail status leren nooit van het verleden. Het zijn meesters in het sjoemelen met cijfers om o.a. financiële debacles en aanverwante verliezen te verdoezelen. Credit Suisse is zoals de meeste banken ook een echte schandaalbank. Via een […]

Oct 3, 2022
6 min