Michael Saylor: Bitcoin de rails voor $$$ naar overal

Jun 17, 2021
Aanbieding: 

Heeft Michael Saylor Sun Tzu’s Art of War gelezen. Vast wel. Het is standaard kost voor CEO’s. In een nieuw interview komt hij met een verrassend idee natuurlijk geïnspireerd op de ontwikkelingen in El Salvador en de prachtige nobele dienstverlening van Jack Mallers Strike. En wat is het idee? De Amerikaanse dollar wordt wereld reservemunt! Huh? Maar dat was hij toch al?

“Op de rails van Bitcoin”

De mensen in El Salvador krijgen al jaren dollars van familie uit de Verenigde Staten. Goed voor 25% van het BNP van hun land. Maar tot voor kort moesten ze dus uren met de bus naar een kantoor van Western Union in de grote stad om hun briefje van 100 dollar op te halen en buiten zitten dan ook nog eens gangsters op de stoep. Strike maakte daarvan: dollar gaat op mobieltje naar Bitcoin, Bitcoin gaat naar El Salvador, op mobieltje familielid wordt Bitcoin weer dollar. Transactiekosten nihil. Transactietijd ook nihil want lightning.

Dus was zegt Michael Saylor nu ineens die net voor zijn Bitcoin holdings een nieuwe beursgenoteerde firma Macrostrategy heeft opgericht en die net 500 miljoen dollar heeft opgehaald om weer Bitcoin bij te kopen … Saylor zegt ineens dat Bitcoin (lees: Strike) ervoor gaat zorgen dat de Amerikaanse dollar elke uithoek van de planeet gaat bereiken en overal het gangbare meest vertrouwde betaalmiddel gaat worden. Om dit te kunnen begrijpen van een Bitcoin maximalist pur sang moeten we even Sun Tzu lezen:

Weet wanneer je moet vechten en wanneer niet: vermijd wat sterk is en val aan wat zwak is. Weet hoe je de vijand kunt misleiden: lijk zwak als je sterk bent, en sterk als je zwak bent. Ken je sterke en zwakke punten: als je de vijand kent en jezelf kent, hoef je niet bang te zijn voor de uitkomst van honderd veldslagen.

Natuurlijk prefereert Saylor een wereld waarin de Satoshi als betaalmiddel de Amerikaanse dollar compleet van het wereldtoneel verdringt. Maar hij weet dat die tijd nog niet daar is en dat je dus letterlijk je kruit verschiet als je het daar nu al over gaat hebben. Saylor zegt ook altijd tegen libertarische bitcoiners die nu al met hun bitcoins een ecologisch harmonieus paradijs willen beginnen zonder centrale macht: “Ja je hebt helemaal gelijk, maar zou je niet eerst even miljardair willen worden? Laat eerst alle grote institutionele beleggers die je haat instappen en wordt miljardair. Koop daarna een eiland begin daar je utopie.”

Waarom Prinses Maxima erbij halen?

Zo ook nu weer: nu gaat roepen dat de dollar zijn langste tijd heeft gehad heeft geen zin. De kracht van de Amerikaanse dollar op korte termijn is dat hij zeker als wereldreservemunt eindeloos bijgedrukt kan worden zonder hyperinflatie. Iedereen wil dollars en Amerika is nog steeds het imperium. Dus waarom tegen die kracht vechten? Wat is de zwakte? De moeite om kleine dollar bedragen in alle uithoeken van de wereld te krijgen. Waarom Prinses Maxima erbij halen met moeizame microkredieten als iedere sloeber in de derde wereld via via wel een kennis heeft in het westen? En wat is “onze” kracht tegen die zwakte? Lightning! Dus win je eerst die battle en kijk je dan verder.

Settlement laag à la Fedwire

Er is natuurlijk al een toeristische enclave in El Salvador die de Satoshi als wettig betaalmiddel hebben ingevoerd zowel voor locals als toeristen. Goed voorbeeld doet volgen. Maar Saylor is bezig de wereld eerst voor te lichten dat Bitcoin in eerste instantie geen betaalmiddel is maar een razend slimme en eindeloos betrouwbare settlement laag à la Fedwire van de FED. Heeft iedereen dat een keer begrepen dan kunnen de andere kleuren van Bitcoin gaan schitteren.

Trouwens, Michael Saylor is van plan om 1 miljard op te halen van de hongerige geldmarkt die graag via MicroStrategy effecten en obligaties bitcoin wil kopen…. Vandaar, beschik jij al over bitcoin (BTC)? Anders is het wellicht een goed idee om wat te kopen voordat de grote jongens weer hebben ingekocht….

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Foto door Esteban Trivelli op Unsplash

Lees verder

Gratis Bitcoin mining bij Starbucks of op politiekantoor

Bitcoin mining is lucratiever dan ooit: de moeilijkheidsgraad is met de koersval van de grote cryptomunt stevig verlaagd en met de Bitcoins die je wint kun je nog eindeloos mee terug omhoog surfen. Het probleem blijft: hoe kom ik aan betaalbare stroom of zelfs gratis stroom. Twee nieuwsberichten over “free mining” oplossingen maken ons fors […]

Aug 2, 2021
1,5 min

Vanaf maandag 2 augustus investeren Duitse “Spezialfonds” in Bitcoin

In april rapporteerde bestebank.org over de nieuwe Duitse fondsenwet die Spezialfonds toestaat om vanaf 1 juli Bitcoin en crypto te kopen. Maar op die datum trad de wet pas in werking. Bitcoin kopen mogen de fondsen pas vanaf morgen, maandag 2 augustus. Het aandeel toegestane crypto in het totale beheerde kapitaal schiet omhoog van 0 […]

Aug 1, 2021
1,5 min

Geen stunt Amazon met Bitcoin maar wel pump

Tja, het gerucht ging dat nu Amazon het voorbeeld van Tesla zou gaan volgen met een grote aankoop van Bitcoin en de betaalmogelijkheid voor klanten met crypto. Als dat was gebeurd zou het werkelijk een knaller zijn geweest want een Tesla reken je toch minder snel af met Bitcoin dan snel een boek of staafmixer […]

Jul 27, 2021
1 min