Michael Saylor: Bitcoin de rails voor $$$ naar overal

Jun 17, 2021
Aanbieding: 

Heeft Michael Saylor Sun Tzu’s Art of War gelezen. Vast wel. Het is standaard kost voor CEO’s. In een nieuw interview komt hij met een verrassend idee natuurlijk geïnspireerd op de ontwikkelingen in El Salvador en de prachtige nobele dienstverlening van Jack Mallers Strike. En wat is het idee? De Amerikaanse dollar wordt wereld reservemunt! Huh? Maar dat was hij toch al?

“Op de rails van Bitcoin”

De mensen in El Salvador krijgen al jaren dollars van familie uit de Verenigde Staten. Goed voor 25% van het BNP van hun land. Maar tot voor kort moesten ze dus uren met de bus naar een kantoor van Western Union in de grote stad om hun briefje van 100 dollar op te halen en buiten zitten dan ook nog eens gangsters op de stoep. Strike maakte daarvan: dollar gaat op mobieltje naar Bitcoin, Bitcoin gaat naar El Salvador, op mobieltje familielid wordt Bitcoin weer dollar. Transactiekosten nihil. Transactietijd ook nihil want lightning.

Dus was zegt Michael Saylor nu ineens die net voor zijn Bitcoin holdings een nieuwe beursgenoteerde firma Macrostrategy heeft opgericht en die net 500 miljoen dollar heeft opgehaald om weer Bitcoin bij te kopen … Saylor zegt ineens dat Bitcoin (lees: Strike) ervoor gaat zorgen dat de Amerikaanse dollar elke uithoek van de planeet gaat bereiken en overal het gangbare meest vertrouwde betaalmiddel gaat worden. Om dit te kunnen begrijpen van een Bitcoin maximalist pur sang moeten we even Sun Tzu lezen:

Weet wanneer je moet vechten en wanneer niet: vermijd wat sterk is en val aan wat zwak is. Weet hoe je de vijand kunt misleiden: lijk zwak als je sterk bent, en sterk als je zwak bent. Ken je sterke en zwakke punten: als je de vijand kent en jezelf kent, hoef je niet bang te zijn voor de uitkomst van honderd veldslagen.

Natuurlijk prefereert Saylor een wereld waarin de Satoshi als betaalmiddel de Amerikaanse dollar compleet van het wereldtoneel verdringt. Maar hij weet dat die tijd nog niet daar is en dat je dus letterlijk je kruit verschiet als je het daar nu al over gaat hebben. Saylor zegt ook altijd tegen libertarische bitcoiners die nu al met hun bitcoins een ecologisch harmonieus paradijs willen beginnen zonder centrale macht: “Ja je hebt helemaal gelijk, maar zou je niet eerst even miljardair willen worden? Laat eerst alle grote institutionele beleggers die je haat instappen en wordt miljardair. Koop daarna een eiland begin daar je utopie.”

Waarom Prinses Maxima erbij halen?

Zo ook nu weer: nu gaat roepen dat de dollar zijn langste tijd heeft gehad heeft geen zin. De kracht van de Amerikaanse dollar op korte termijn is dat hij zeker als wereldreservemunt eindeloos bijgedrukt kan worden zonder hyperinflatie. Iedereen wil dollars en Amerika is nog steeds het imperium. Dus waarom tegen die kracht vechten? Wat is de zwakte? De moeite om kleine dollar bedragen in alle uithoeken van de wereld te krijgen. Waarom Prinses Maxima erbij halen met moeizame microkredieten als iedere sloeber in de derde wereld via via wel een kennis heeft in het westen? En wat is “onze” kracht tegen die zwakte? Lightning! Dus win je eerst die battle en kijk je dan verder.

Settlement laag à la Fedwire

Er is natuurlijk al een toeristische enclave in El Salvador die de Satoshi als wettig betaalmiddel hebben ingevoerd zowel voor locals als toeristen. Goed voorbeeld doet volgen. Maar Saylor is bezig de wereld eerst voor te lichten dat Bitcoin in eerste instantie geen betaalmiddel is maar een razend slimme en eindeloos betrouwbare settlement laag à la Fedwire van de FED. Heeft iedereen dat een keer begrepen dan kunnen de andere kleuren van Bitcoin gaan schitteren.

Trouwens, Michael Saylor is van plan om 1 miljard op te halen van de hongerige geldmarkt die graag via MicroStrategy effecten en obligaties bitcoin wil kopen…. Vandaar, beschik jij al over bitcoin (BTC)? Anders is het wellicht een goed idee om wat te kopen voordat de grote jongens weer hebben ingekocht….

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Foto door Esteban Trivelli op Unsplash

Lees verder

De impact van de dedollarisatie van de ASEAN-regio

Dit artikel bespreekt de dedollarisatie van de ASEAN-regio en de mogelijke implicaties. Verder ook de rol van de BRICS in dit proces en of de Yuan wel als nieuwe reservevaluta de dollar zal vervangen. De dedollarisatie van de ASEAN-regio is van start gegaan. Op 28 maart 2023 was er een officiële bijeenkomst van alle ASEAN-ministers […]

Mar 31, 2023
3,5 min

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of […]

Mar 30, 2023
2 min

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min