Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Sep 24, 2021
Aanbieding: 

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders.

Zien wij dat inderdaad goed? Zien we rechts onder in de hoek “Sats” staan? En laten we eens rekenen. Is 5 dollar inderdaad iets van 11.200 Sats? Achterkant envelop erbij. 1 Bitcoin is honderd miljoen Sats. Dan zou iets van 9.000 x $5 de huidige Bitcoin koers moeten zijn. Mmm. Kom je op $45.000 dus het klopt echt! Op Twitter ga je dus voor het eerst het gevoel krijgen wat een Satoshi waard is. Zo van: gave tweet… doe ik die man of vrouw even een paar duizend Sats. Krijg je meteen ook gevoel hoeveel Sats je je kinderen kunt geven als heitje voor karweitje. Twitter leert gebruikers te denken en te rekenen in fracties van Bitcoin (BTC), in SATS ofwel Satoshi´s. Tip: bekijk onze EURO SATS calculator!

Hierboven de aankondiging van Jack Mallers die op Medium blogt onder de naam “jimmymow”. Het is een long read die samen gevat kan worden met de volgende graphic:

Wat we er nog aan toe kunnen voegen is dat de dienst nu op iOS is gelanceerd. Android moet in de komende weken volgen. Schrijft Jack. Jack Mallers dus. Allemaal gaan testen dus. Een van de plekken waar de fooien gegeven zullen worden is bij de succesvolle Spaces, die Twitters antwoord op Clubhouse.

Nou Dennis Porter maakt het me wel erg gemakkelijk: terwijl ik deze post schrijf luister ik op Twitter naar een Space met een discussie over de stap van Twitter. En nee op de desktop kan ik nog geen fooi geven.

Nu zijn we allemaal natuurlijk nog niet helemaal overtuigd dat de tech miljardair en oppercensor als Jack Dorsey het echt goed meent maar er ontstaan inderdaad op een gegeven moment zeer interessante caleidoscopische veelhoeken tussen Bitcoin en derden. Bedenk: het meest verhitte politieke debat speelt zich af op Twitter (behalve dat Trump en vele andere dwarse figuren er uitgegumd zijn) en als het daar normaal wordt om in Bitcoin te denken ontstaat er ongemerkt toch een crypto-hypnose van de goegemeente. Wie gaat er nog tegen Bitcoin zijn die net wat Sats van zijn fans heeft ontvangen?

Nou we kunnen nog langer bij Dennis Porter blijven want met de quote hierboven – de header op zijn twitter account – legt hij ook zeer simpel Darwinistisch uit waarom en hoe Bitcoin gaat winnen. Bijna alles wat Bitcoin voor de voeten geworpen krijgt is FUD. De echte uitdagingen worden door developers en entrepreneurs tijdig getackeld. Nu weer FUD rondom het feit dat natuurlijk ook die fooienpot van Twitter een door Strike beheerde wallet is. Een custodial wallet dus.

https://twitter.com/Dennis_Porter_/status/1441146717923987464

Goed. Een mooie dag voor bitcoin adoptie. Het is gewoon ook mooi speelgoed. Een mannendingetje. Zoals een nieuwe mooie hengel of een nieuwe paraglider. Beter, harder, sneller. Er zo over nadenkend zie je ook dat de tegenstand tegen Bitcoin zoals een Nicholas Nassim Taleb of een Ray Dalio die weer iets vaags riep over Bitcoin, dat die tegenstand in feite stilstand is en … stilstand is zoals we weten achteruitgang.

Mooi gezegd door de host van de Smart People Shit podcast!

Lees hier verder:

Lees verder

Over Bitvavo, de belastingdienst en crypto belastingaangifte

Nederlanders die een rekening hebben bij Bitvavo moeten het vermogen in crypto die daar staat opgeven bij de jaarlijkse belastingaangifte voor de belastingdienst. Bitcoin en crypto is een digitaal bezit en valt voor de meeste beleggers meestal onder de vermogensbelasting en wordt bij Box 3 opgeteld. Het berekenen van het vermogen wordt gedaan tussen 1 […]

Feb 1, 2023
2 min

Crypto belasting-rapportage software voor de belastingdienst

Samenvatting: heb je bitcoin of andere crypto activa gekocht? De belastingdienst wil dit natuurlijk weten. Het is uitermate verstandig om alle bitcoin en crypto tegoeden netjes op te geven bij de belastingdienst. Het is natuurlijk wel een karwei om alles precies bij te houden en te berekenen tijdens de jaarlijkse belastingaangifte. Gelukkig zijn hiervoor speciale […]

Feb 1, 2023
2,5 min

Genesis stevent af op faillissement – Chapter 11 – Reactie Bitvavo? Laatste nieuws 27.01.2023!

Genesis Global Capital stevent af op een bankroet en werkt volgens Bloomberg aan officieel uitstel van alle betalingsverplichtingen onder de Chapter 11 regeling. Chapter 11 is een vorm van faillissementsbescherming. Het is een artikel uit de faillissementswet in de Verenigde Staten. Het biedt Genesis nu de mogelijkheid om orde op zaken te stellen. Het wordt […]

Jan 27, 2023
7,5 min