Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Sep 24, 2021
Aanbieding: 

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders.

Zien wij dat inderdaad goed? Zien we rechts onder in de hoek “Sats” staan? En laten we eens rekenen. Is 5 dollar inderdaad iets van 11.200 Sats? Achterkant envelop erbij. 1 Bitcoin is honderd miljoen Sats. Dan zou iets van 9.000 x $5 de huidige Bitcoin koers moeten zijn. Mmm. Kom je op $45.000 dus het klopt echt! Op Twitter ga je dus voor het eerst het gevoel krijgen wat een Satoshi waard is. Zo van: gave tweet… doe ik die man of vrouw even een paar duizend Sats. Krijg je meteen ook gevoel hoeveel Sats je je kinderen kunt geven als heitje voor karweitje. Twitter leert gebruikers te denken en te rekenen in fracties van Bitcoin (BTC), in SATS ofwel Satoshi´s. Tip: bekijk onze EURO SATS calculator!

Hierboven de aankondiging van Jack Mallers die op Medium blogt onder de naam “jimmymow”. Het is een long read die samen gevat kan worden met de volgende graphic:

Wat we er nog aan toe kunnen voegen is dat de dienst nu op iOS is gelanceerd. Android moet in de komende weken volgen. Schrijft Jack. Jack Mallers dus. Allemaal gaan testen dus. Een van de plekken waar de fooien gegeven zullen worden is bij de succesvolle Spaces, die Twitters antwoord op Clubhouse.

Nou Dennis Porter maakt het me wel erg gemakkelijk: terwijl ik deze post schrijf luister ik op Twitter naar een Space met een discussie over de stap van Twitter. En nee op de desktop kan ik nog geen fooi geven.

Nu zijn we allemaal natuurlijk nog niet helemaal overtuigd dat de tech miljardair en oppercensor als Jack Dorsey het echt goed meent maar er ontstaan inderdaad op een gegeven moment zeer interessante caleidoscopische veelhoeken tussen Bitcoin en derden. Bedenk: het meest verhitte politieke debat speelt zich af op Twitter (behalve dat Trump en vele andere dwarse figuren er uitgegumd zijn) en als het daar normaal wordt om in Bitcoin te denken ontstaat er ongemerkt toch een crypto-hypnose van de goegemeente. Wie gaat er nog tegen Bitcoin zijn die net wat Sats van zijn fans heeft ontvangen?

Nou we kunnen nog langer bij Dennis Porter blijven want met de quote hierboven – de header op zijn twitter account – legt hij ook zeer simpel Darwinistisch uit waarom en hoe Bitcoin gaat winnen. Bijna alles wat Bitcoin voor de voeten geworpen krijgt is FUD. De echte uitdagingen worden door developers en entrepreneurs tijdig getackeld. Nu weer FUD rondom het feit dat natuurlijk ook die fooienpot van Twitter een door Strike beheerde wallet is. Een custodial wallet dus.

https://twitter.com/Dennis_Porter_/status/1441146717923987464

Goed. Een mooie dag voor bitcoin adoptie. Het is gewoon ook mooi speelgoed. Een mannendingetje. Zoals een nieuwe mooie hengel of een nieuwe paraglider. Beter, harder, sneller. Er zo over nadenkend zie je ook dat de tegenstand tegen Bitcoin zoals een Nicholas Nassim Taleb of een Ray Dalio die weer iets vaags riep over Bitcoin, dat die tegenstand in feite stilstand is en … stilstand is zoals we weten achteruitgang.

Mooi gezegd door de host van de Smart People Shit podcast!

Lees hier verder:

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min