Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Sep 24, 2021
Aanbieding: 

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders.

Zien wij dat inderdaad goed? Zien we rechts onder in de hoek “Sats” staan? En laten we eens rekenen. Is 5 dollar inderdaad iets van 11.200 Sats? Achterkant envelop erbij. 1 Bitcoin is honderd miljoen Sats. Dan zou iets van 9.000 x $5 de huidige Bitcoin koers moeten zijn. Mmm. Kom je op $45.000 dus het klopt echt! Op Twitter ga je dus voor het eerst het gevoel krijgen wat een Satoshi waard is. Zo van: gave tweet… doe ik die man of vrouw even een paar duizend Sats. Krijg je meteen ook gevoel hoeveel Sats je je kinderen kunt geven als heitje voor karweitje. Twitter leert gebruikers te denken en te rekenen in fracties van Bitcoin (BTC), in SATS ofwel Satoshi´s. Tip: bekijk onze EURO SATS calculator!

Hierboven de aankondiging van Jack Mallers die op Medium blogt onder de naam “jimmymow”. Het is een long read die samen gevat kan worden met de volgende graphic:

Wat we er nog aan toe kunnen voegen is dat de dienst nu op iOS is gelanceerd. Android moet in de komende weken volgen. Schrijft Jack. Jack Mallers dus. Allemaal gaan testen dus. Een van de plekken waar de fooien gegeven zullen worden is bij de succesvolle Spaces, die Twitters antwoord op Clubhouse.

Nou Dennis Porter maakt het me wel erg gemakkelijk: terwijl ik deze post schrijf luister ik op Twitter naar een Space met een discussie over de stap van Twitter. En nee op de desktop kan ik nog geen fooi geven.

Nu zijn we allemaal natuurlijk nog niet helemaal overtuigd dat de tech miljardair en oppercensor als Jack Dorsey het echt goed meent maar er ontstaan inderdaad op een gegeven moment zeer interessante caleidoscopische veelhoeken tussen Bitcoin en derden. Bedenk: het meest verhitte politieke debat speelt zich af op Twitter (behalve dat Trump en vele andere dwarse figuren er uitgegumd zijn) en als het daar normaal wordt om in Bitcoin te denken ontstaat er ongemerkt toch een crypto-hypnose van de goegemeente. Wie gaat er nog tegen Bitcoin zijn die net wat Sats van zijn fans heeft ontvangen?

Nou we kunnen nog langer bij Dennis Porter blijven want met de quote hierboven – de header op zijn twitter account – legt hij ook zeer simpel Darwinistisch uit waarom en hoe Bitcoin gaat winnen. Bijna alles wat Bitcoin voor de voeten geworpen krijgt is FUD. De echte uitdagingen worden door developers en entrepreneurs tijdig getackeld. Nu weer FUD rondom het feit dat natuurlijk ook die fooienpot van Twitter een door Strike beheerde wallet is. Een custodial wallet dus.

https://twitter.com/Dennis_Porter_/status/1441146717923987464

Goed. Een mooie dag voor bitcoin adoptie. Het is gewoon ook mooi speelgoed. Een mannendingetje. Zoals een nieuwe mooie hengel of een nieuwe paraglider. Beter, harder, sneller. Er zo over nadenkend zie je ook dat de tegenstand tegen Bitcoin zoals een Nicholas Nassim Taleb of een Ray Dalio die weer iets vaags riep over Bitcoin, dat die tegenstand in feite stilstand is en … stilstand is zoals we weten achteruitgang.

Mooi gezegd door de host van de Smart People Shit podcast!

Lees hier verder:

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min