De mogelijkheden voor Bitcoin adoptie worden steeds groter en grootschaliger. In Duitsland zal het in 2020 mogelijk worden voor banken om een BaFin-licentie te krijgen voor het aanbieden van Bitcoin-rekeningen, in Frankrijk is het sinds november 2019 mogelijk dat institutionele beleggers kunnen beleggen in Bitcoin.

Napoleon Bitcoin Fund

Dit is een belangrijke nieuwe eerste stap voor institutionele Bitcoin adoptie in Frankrijk. Het initiatief is gelanceerd door een innovatieve Franse vermogensbeheerder: Napoleon Capital Asset Management. Dit is een divisie van de Napoleon Group. Napoleon AM heeft de toestemming van de Franse autoriteit financiële markten, de AMF, om een crypto fonds te lanceren. Het fonds heet het Napoleon Bitcoin Fund. Institutionele beleggers kunnen hier vanaf € 100.000,- instappen.

Volgens de vermogensbeheerder is Bitcoin te beschouwen als digitaal goud en past het als een nieuwe beleggingsklasse binnen een gediversifieerd beleggingsportefeuille:

Bitcoin has unprecedented characteristics: very high volatility, an abnormally biased performance distribution in favor of positive returns and a very low correlation to traditional assets (shares, bonds, commodities). It is therefore the ideal asset to introduce into a diversified portfolio to optimize risk/return ratios.

Niettemin, het nadeel van dit beleggingsfonds is dat het werkt als een BTC index tracker voor de CME Bitcoin Futures. Het is een financieel derivaat waarbij de contracten uiteindelijk in fiat-geld worden afgewikkeld en niet in bitcoins. Vandaar, het is een eerste nieuwe stap. Hieronder kun je de directeur, Stéphane Ifrah, aan het woord zien over de Napoleon Group:

Over Napoleon AM

Napoleon AM is een gereguleerde vermogensbeheerder met registratienummer GP-19000015. Het kantoor is gevestigd in Parijs, 59 rue Montmartre, 75002 Paris (France) en maakt deel uit van de Napoleon Group. Napoleon AM heeft een AM Tech Leader award ontvangen in 2019. Napoleon AM is in 2019 opgericht door Arnaud Dartois (PhD), Jean-Charles Dudek en Stéphane Ifrah. Dit bedrijf is een van de eerste gereguleerde vermogensbeheerders die beleggingen in digitale activa aanbiedt voor professionele en institutionele klanten. Voor meer informatie over het Napoleon Bitcoin Fund: Napoleon Bitcoin Fund PR – 11 Dec 2019

Gerelateerde artikels:

Leer hier alles over Bitcoin!