Neobank N26 integreert Bitcoin en crypto

Jul 9, 2021
Aanbieding: 

N26, de internationaal actieve neobank met het hoofdkantoor in Berlijn, is druk doende met de bouw van een ​​nieuwe “superversie” van zijn bank-app waarin cryptodiensten volledig zullen zijn geïntegreerd. Dat blijkt uit verschillende uitspraken van het managementteam van de succesvolle start-up.

Een woordvoerder van het bedrijf vertelde tegen The Block:

“Ons doel is om de one-stop-app te worden voor de financiën van onze klanten. We willen dat klanten op één plek toegang hebben tot al hun financiële diensten zonder op verschillende locaties in te hoeven loggen. Deze omvatten spaarproducten, leningen, trading, belastingen en crypto. We werken samen met vooraanstaande crypto-exchanges om het nieuwe product zo snel mogelijk op de markt te brengen. We zijn van plan om cryptofuncties aan te bieden via een marktplaatsomgeving die elementen van een cryptobeurs integreert binnen onze bank- en budgetteringsfuncties. Ons Marketplace Enablement Team werkt hard om de lancering te bespoedigen.

The Block meldde in februari dat Plum en Freetrade, twee in het VK gevestigde investeringsapps, crypto-experts in dienst namen. Diezelfde maand kondigde de neobank MoneyLion aan een nieuwe reeks cryptoproducten te lanceren. In april betrad de Duitse neobroker Trade Republic de cryptomarkt. En het Britse Revolut, de grootste directe concurrent van N26, biedt al cryptohandel aan. Natuurlijk willen al deze bedrijven de sprong voorwaarts maken met het gemak van het koppelen van crypto-tools en traditionele bankdiensten in één app.

N26: “Door consumententrends in crypto en veranderingen van de regulering te observeren, zien we dat we grote waarde toevoegen door crypto een onderdeel te maken van de bankervaring. Ons doel is om onze klanten volledige controle over hun financiën te geven.”

Eind juni berichtte de Duitse publicatie Finance FWD als eerste over de cryptoplannen van N26, een van de grootste neo-banken van Europa , met investeerders zoals Peter Thiels Valar Ventures, Tencent en GIC, het soevereine vermogensfonds van Singapore. Tot nu toe heeft het 744 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

Aanvankelijk was N26 helemaal niet crypto-vriendelijk. In de algemene voorwaarden stond zelfs dat cryptotransacties kunnen leiden tot het beëindigen van het account. Co-CEO Valentin Stalf zegt kort over de koerswijziging: “Klanten willen crypto.”

In Servië is een 40-koppige ontwikkelhub ingericht, die bouwen aan de ontwikkeling van de super-app, waarmee klanten op termijn alle financiële onderwerpen kunnen regelen. Ook aandelenhandel. Begin 2022 zou het allemaal beschikbaar moeten zijn.

Tip: Bitpanda beschikt al over aandelen, edelmetalen, een betaalkaart en natuurlijk een crypto exchange.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min