Neobank N26 integreert Bitcoin en crypto

Jul 9, 2021
Aanbieding: 

N26, de internationaal actieve neobank met het hoofdkantoor in Berlijn, is druk doende met de bouw van een ​​nieuwe “superversie” van zijn bank-app waarin cryptodiensten volledig zullen zijn geïntegreerd. Dat blijkt uit verschillende uitspraken van het managementteam van de succesvolle start-up.

Een woordvoerder van het bedrijf vertelde tegen The Block:

“Ons doel is om de one-stop-app te worden voor de financiën van onze klanten. We willen dat klanten op één plek toegang hebben tot al hun financiële diensten zonder op verschillende locaties in te hoeven loggen. Deze omvatten spaarproducten, leningen, trading, belastingen en crypto. We werken samen met vooraanstaande crypto-exchanges om het nieuwe product zo snel mogelijk op de markt te brengen. We zijn van plan om cryptofuncties aan te bieden via een marktplaatsomgeving die elementen van een cryptobeurs integreert binnen onze bank- en budgetteringsfuncties. Ons Marketplace Enablement Team werkt hard om de lancering te bespoedigen.

The Block meldde in februari dat Plum en Freetrade, twee in het VK gevestigde investeringsapps, crypto-experts in dienst namen. Diezelfde maand kondigde de neobank MoneyLion aan een nieuwe reeks cryptoproducten te lanceren. In april betrad de Duitse neobroker Trade Republic de cryptomarkt. En het Britse Revolut, de grootste directe concurrent van N26, biedt al cryptohandel aan. Natuurlijk willen al deze bedrijven de sprong voorwaarts maken met het gemak van het koppelen van crypto-tools en traditionele bankdiensten in één app.

N26: “Door consumententrends in crypto en veranderingen van de regulering te observeren, zien we dat we grote waarde toevoegen door crypto een onderdeel te maken van de bankervaring. Ons doel is om onze klanten volledige controle over hun financiën te geven.”

Eind juni berichtte de Duitse publicatie Finance FWD als eerste over de cryptoplannen van N26, een van de grootste neo-banken van Europa , met investeerders zoals Peter Thiels Valar Ventures, Tencent en GIC, het soevereine vermogensfonds van Singapore. Tot nu toe heeft het 744 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

Aanvankelijk was N26 helemaal niet crypto-vriendelijk. In de algemene voorwaarden stond zelfs dat cryptotransacties kunnen leiden tot het beëindigen van het account. Co-CEO Valentin Stalf zegt kort over de koerswijziging: “Klanten willen crypto.”

In Servië is een 40-koppige ontwikkelhub ingericht, die bouwen aan de ontwikkeling van de super-app, waarmee klanten op termijn alle financiële onderwerpen kunnen regelen. Ook aandelenhandel. Begin 2022 zou het allemaal beschikbaar moeten zijn.

Tip: Bitpanda beschikt al over aandelen, edelmetalen, een betaalkaart en natuurlijk een crypto exchange.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

Worst Bank Scenario – Hester Bais over de grootste bankenfraude ooit

Een interview over een belangrijk boek die meer kijkcijfers verdient is de aflevering van Holland Gold Interviews waar Hester Bais te gast is. Hester Bais de oprichter van advocatenkantoor BAIS Legal en gespecialiseerd in financieel recht. Ook is ze medeauteur van het boek “Worst Bank Scenario” dat gaat over de omvangrijke netwerkcorruptie en de grootste […]

Sep 24, 2022
2 min

Verenigde Arabische Emiraten maakt zich klaar voor Bitcoin

De Seed Group, het beleggingsfonds van de koninklijke familie van Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum, is een samenwerking opgestart met CoinCorner. CoinCorner is een innovatieve bitcoin exchange op het eiland van Man die o.a. betaaltoepassingen ontwikkeld voor het Bitcoin Lightning Network. De Seed Group wil in samenwerking met CoinCorner een exchange lanceren in Dubai […]

Sep 21, 2022
2 min

De Moscow World Standard (MWS), de fragmentatie van de globale goudmarkt en het begin van een multipolaire wereld

Dit artikel zal de Moscow World Standard (MSW) bespreken voor een nieuwe edelmetaal- en goudmarkt voor de Euraziatische Economische Unie. Dit als een verdere logische stap en reactie op het sanctiebeleid van het Westen. Het huidige internationale monetaire en financiële systeem wordt gedomineerd door het Westen. Internationale handel in o.a. grondstoffen wordt afgewikkeld in dollars […]

Sep 1, 2022
5,5 min