Neobank N26 integreert Bitcoin en crypto

Jul 9, 2021
Aanbieding: 

N26, de internationaal actieve neobank met het hoofdkantoor in Berlijn, is druk doende met de bouw van een ​​nieuwe “superversie” van zijn bank-app waarin cryptodiensten volledig zullen zijn geïntegreerd. Dat blijkt uit verschillende uitspraken van het managementteam van de succesvolle start-up.

Een woordvoerder van het bedrijf vertelde tegen The Block:

“Ons doel is om de one-stop-app te worden voor de financiën van onze klanten. We willen dat klanten op één plek toegang hebben tot al hun financiële diensten zonder op verschillende locaties in te hoeven loggen. Deze omvatten spaarproducten, leningen, trading, belastingen en crypto. We werken samen met vooraanstaande crypto-exchanges om het nieuwe product zo snel mogelijk op de markt te brengen. We zijn van plan om cryptofuncties aan te bieden via een marktplaatsomgeving die elementen van een cryptobeurs integreert binnen onze bank- en budgetteringsfuncties. Ons Marketplace Enablement Team werkt hard om de lancering te bespoedigen.

The Block meldde in februari dat Plum en Freetrade, twee in het VK gevestigde investeringsapps, crypto-experts in dienst namen. Diezelfde maand kondigde de neobank MoneyLion aan een nieuwe reeks cryptoproducten te lanceren. In april betrad de Duitse neobroker Trade Republic de cryptomarkt. En het Britse Revolut, de grootste directe concurrent van N26, biedt al cryptohandel aan. Natuurlijk willen al deze bedrijven de sprong voorwaarts maken met het gemak van het koppelen van crypto-tools en traditionele bankdiensten in één app.

N26: “Door consumententrends in crypto en veranderingen van de regulering te observeren, zien we dat we grote waarde toevoegen door crypto een onderdeel te maken van de bankervaring. Ons doel is om onze klanten volledige controle over hun financiën te geven.”

Eind juni berichtte de Duitse publicatie Finance FWD als eerste over de cryptoplannen van N26, een van de grootste neo-banken van Europa , met investeerders zoals Peter Thiels Valar Ventures, Tencent en GIC, het soevereine vermogensfonds van Singapore. Tot nu toe heeft het 744 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

Aanvankelijk was N26 helemaal niet crypto-vriendelijk. In de algemene voorwaarden stond zelfs dat cryptotransacties kunnen leiden tot het beëindigen van het account. Co-CEO Valentin Stalf zegt kort over de koerswijziging: “Klanten willen crypto.”

In Servië is een 40-koppige ontwikkelhub ingericht, die bouwen aan de ontwikkeling van de super-app, waarmee klanten op termijn alle financiële onderwerpen kunnen regelen. Ook aandelenhandel. Begin 2022 zou het allemaal beschikbaar moeten zijn.

Tip: Bitpanda beschikt al over aandelen, edelmetalen, een betaalkaart en natuurlijk een crypto exchange.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

Gratis Bitcoin mining bij Starbucks of op politiekantoor

Bitcoin mining is lucratiever dan ooit: de moeilijkheidsgraad is met de koersval van de grote cryptomunt stevig verlaagd en met de Bitcoins die je wint kun je nog eindeloos mee terug omhoog surfen. Het probleem blijft: hoe kom ik aan betaalbare stroom of zelfs gratis stroom. Twee nieuwsberichten over “free mining” oplossingen maken ons fors […]

Aug 2, 2021
1,5 min

Vanaf maandag 2 augustus investeren Duitse “Spezialfonds” in Bitcoin

In april rapporteerde bestebank.org over de nieuwe Duitse fondsenwet die Spezialfonds toestaat om vanaf 1 juli Bitcoin en crypto te kopen. Maar op die datum trad de wet pas in werking. Bitcoin kopen mogen de fondsen pas vanaf morgen, maandag 2 augustus. Het aandeel toegestane crypto in het totale beheerde kapitaal schiet omhoog van 0 […]

Aug 1, 2021
1,5 min

Geen stunt Amazon met Bitcoin maar wel pump

Tja, het gerucht ging dat nu Amazon het voorbeeld van Tesla zou gaan volgen met een grote aankoop van Bitcoin en de betaalmogelijkheid voor klanten met crypto. Als dat was gebeurd zou het werkelijk een knaller zijn geweest want een Tesla reken je toch minder snel af met Bitcoin dan snel een boek of staafmixer […]

Jul 27, 2021
1 min