Neobank N26 integreert Bitcoin en crypto

Jul 9, 2021
Aanbieding: 

N26, de internationaal actieve neobank met het hoofdkantoor in Berlijn, is druk doende met de bouw van een ​​nieuwe “superversie” van zijn bank-app waarin cryptodiensten volledig zullen zijn geïntegreerd. Dat blijkt uit verschillende uitspraken van het managementteam van de succesvolle start-up.

Een woordvoerder van het bedrijf vertelde tegen The Block:

“Ons doel is om de one-stop-app te worden voor de financiën van onze klanten. We willen dat klanten op één plek toegang hebben tot al hun financiële diensten zonder op verschillende locaties in te hoeven loggen. Deze omvatten spaarproducten, leningen, trading, belastingen en crypto. We werken samen met vooraanstaande crypto-exchanges om het nieuwe product zo snel mogelijk op de markt te brengen. We zijn van plan om cryptofuncties aan te bieden via een marktplaatsomgeving die elementen van een cryptobeurs integreert binnen onze bank- en budgetteringsfuncties. Ons Marketplace Enablement Team werkt hard om de lancering te bespoedigen.

The Block meldde in februari dat Plum en Freetrade, twee in het VK gevestigde investeringsapps, crypto-experts in dienst namen. Diezelfde maand kondigde de neobank MoneyLion aan een nieuwe reeks cryptoproducten te lanceren. In april betrad de Duitse neobroker Trade Republic de cryptomarkt. En het Britse Revolut, de grootste directe concurrent van N26, biedt al cryptohandel aan. Natuurlijk willen al deze bedrijven de sprong voorwaarts maken met het gemak van het koppelen van crypto-tools en traditionele bankdiensten in één app.

N26: “Door consumententrends in crypto en veranderingen van de regulering te observeren, zien we dat we grote waarde toevoegen door crypto een onderdeel te maken van de bankervaring. Ons doel is om onze klanten volledige controle over hun financiën te geven.”

Eind juni berichtte de Duitse publicatie Finance FWD als eerste over de cryptoplannen van N26, een van de grootste neo-banken van Europa , met investeerders zoals Peter Thiels Valar Ventures, Tencent en GIC, het soevereine vermogensfonds van Singapore. Tot nu toe heeft het 744 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

Aanvankelijk was N26 helemaal niet crypto-vriendelijk. In de algemene voorwaarden stond zelfs dat cryptotransacties kunnen leiden tot het beëindigen van het account. Co-CEO Valentin Stalf zegt kort over de koerswijziging: “Klanten willen crypto.”

In Servië is een 40-koppige ontwikkelhub ingericht, die bouwen aan de ontwikkeling van de super-app, waarmee klanten op termijn alle financiële onderwerpen kunnen regelen. Ook aandelenhandel. Begin 2022 zou het allemaal beschikbaar moeten zijn.

Tip: Bitpanda beschikt al over aandelen, edelmetalen, een betaalkaart en natuurlijk een crypto exchange.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 25, 2022
3 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min