fidelity bitcoin etf

Nozomi Hayase over Bitcoin: het is Free Speech

Nov 12, 2021
Aanbieding: 

Waarom is Bitcoin Free Speech volgens Nozomi Hayase?

Bitcoin ontketent de kracht van de vrijheid van meningsuiting. Bitcoin is meer dan geld, het is ook een Free Speech applicatie dat over de hele wereld kan worden gedistribueerd. Het is in deze zin een innovatie van ons recht op vrije meningsuiting en daarmee ook voor onze wetgeving. Bitcoin kan niet worden gecensureerd. De adoptie van de Bitcoin technologie zal ook een impact hebben op bestuursmodellen en de manier waarop de wereld nu wordt bestuurd.

Endemische corruptie en repressie van het vrije woord

Steeds meer mensen worden zich bewust van de endemische corruptie binnen bestaande instituties en overheidsinstanties. Representatieve bestuursvormen zijn verworven tot bastions van menselijke hebzucht en machtshonger. De representatieve democratie is steeds meer een masker dat wordt gebruikt door sociopaten. Individuen die zonder wroeging meer controle willen over de bevolking. Een vaak goedgelovige en goedbedoelende bevolking die door gecorrumpeerd politiek systeem wordt gegijzeld.

Dit gebeurt ook op het niveau van onze fiatgeldstandaard. Met de creatie van de Federal Reserve en andere centrale banken is de geldvoorraad en productie geprivatiseerd. Geprivatiseerd door een bankkartel met een monopolie op geldproductie. Deze geldproductie bemiddeld menselijke relaties in klasse van kredietnemers en kredietgevers; de meesters en slaven van geld.

Net zoals de vrije stroom van geld en krediet voorwaardelijk is, is dit nu hetzelfde voor de vrijheid van meningsuiting. Steeds meer wordt het vrije woord gecensureerd.

Bitcoin laat zich niet censureren

Satoshi’s publicatie van de Bitcoin white paper in 2008 ontketende opnieuw de kracht van het vrije woord. Vooruitgang en waarachtige sociale verandering kunnen alleen via het vrije woord plaatsvinden. Bitcoin is een open-source project dat verschillende ontwikkelaars bij elkaar brengt om zonder toestemming van derden op vrijwillige basis code te schrijven voor het Bitcoin protocol. Door het schrijven van code, de handeling van het programmeren, wordt het recht op vrije meningsuiting uitgeoefend op basis van de Cypherpunk filosofie.

Politici misleiden mensen en misbruiken het vertrouwen van de bevolking met loze beloftes. Ontwikkelaars maken geen beloftes. Ze spreken met code. Door de software opensource te maken, leggen ze direct verantwoordelijkheid af bij hun peers. Deze vrij beschikbare transparante code zorgde voor de vrijwillige associatie van gelijkwaardige mensen binnen een p2p-netwerk die streven naar financiële privacy en autonomie zonder heersers en meesters. Op basis van de Bitcoin technologie zijn er al communicatie applicaties ontwikkeld voor het vrije woord zoals de Sphinx Chatt App en Impervious.

In het huidige bestuurssysteem is de vrijheid van meningsuiting voorwaardelijk en steeds meer gecensureerd geworden. Hierdoor wordt de wereld steeds meer oligarchisch. Hoe meer oligarchisch de wereld wordt, hoe meer ons recht op vrije meningsuiting in gevaar komt. Met Bitcoin is er een gedistribueerd gelijkwaardig bestuursmodel uitgevonden waar ieders participatie geldt en tot uiting kan komen. Bitcoin is free speech technologie. Daardoor kan het ook niet worden verboden door de Amerikaanse regering.

Dit is een grove vertaling van een artikel van de schrijfster en psycholoog Nozomi Hayase. Hieronder kun je haar aan het woord zien tijdens een interview met Max Keiser. In dit gesprek komt aanbod hoe Bitcoin bijdraagt aan de spirituele verlichting van de mensheid door onder meer menselijk egoïsme te transfigureren in altruïsme. Uit het donkere van de mens, hebzucht naar rijkdom, wordt door de werking van Bitcoin het ware licht geëmaneerd voor de menselijke financiële vrijheid en spirituele verlichting. Een licht dat niet door duisternis kan worden overwonnen aangezien het daar juist haar oorsprong heeft.

Nozomi Hayase heeft verder vele verschillende interessante artikels gepubliceerd over Bitcoin. Hieronder kun je meer leren over haar werk:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min