Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Feb 25, 2022
Aanbieding: 

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door.

Oekraïne behoort ook tot het zeldzame clubje landen waar de regering bitcoin in de schatkist heeft. Bijna 35x meer dan El Salvador en wel weer veel minder dan koploper Bulgarije volgens cijfers van buybitcoinworldwide.com. Het is trouwens onduidelijk of dit het bezit is van de staat of het private bezit van regeringsfunctionarissen. Echt bijzonder is pas het volgende cijfer.

Geen enkel land ter wereld heeft een hogere crypto-adoptie dan Oekraïne met zijn 12,73% van 44 miljoen inwoners. Natuurlijk is de 11,2% gemiddelde inflatie over de laatste 10 jaar hier debet aan. Maar lees vooral het schitterende artikel van Dmytro Kharkov op bitcoinmagazine.com “Ukraine shows how bitcoin transforms countries” waarin hij puntsgewijs uitlegt waarom Bitcoin het zo goed doet in Oekraïne. We sommen hier puur even zijn punten op zonder de uitleg:

  1. Inflatie
  2. Slechte financiële instituties
  3. Pensioencrisis
  4. Beschikbaarheid van Bitcoin
  5. Blockchain start-up scene
  6. Corruptie
  7. Hedge tegen overheidsingrijpen
  8. Intellectuele hoop en inspiratie

En zo is Bitcoin dus een algemeen bekend fenomeen geworden in Oekraïne, terwijl je je in Nederland nog tegenover vrienden en familie moet verdedigen als je je met crypto inlaat.

Ook wel fijn natuurlijk dat cryptowinsten onbelast zijn in Oekraïne.

Maar ….

We kunnen niet over Oekraïne schrijven zonder te kijken naar de oorlogsdreiging. En hoe raken de schermutselingen Bitcoin? Zojuist was er een Russische cyberaanval op Oekraïense systemen. Dan is het minstens geruststellend dat slechts 0,13% van de wereldwijde hashrate zich in Oekraïne bevindt. Bedenk ook dat de gebeurtenissen in Kazachstan met 18% van de hashrate Bitcoin tamelijk koud lieten.

Tja bedenk ook dat het hele Bitcoin netwerk meer stroom verbruikt dan heel Oekraïne. Volgens sommigen slecht voor het klimaat. Volgens Bitcoin maximalisten juist noodzakelijk om het netwerk onaantastbaar te houden. Dus geen zorgen om Bitcoin. Wél om Oekraïne en zijn inwoners. Want …

https://twitter.com/UkraineWarDiary/status/1482076433895895041

Een geruststellend geluid dan maar ….

…. zo lang er schermutselingen zijn kan Oekraïne niet toetreden tot de NAVO omdat de andere NAVO landen dan verplicht zouden zijn in te grijpen tegen Rusland. Zo bezien heeft Rusland baat bij aanhoudende onrust, maar niet bij een oorlog.

Tja en dan hebben we Biden met zijn blamage in Afghanistan en zijn verwijfde legerstaf. Als er ooit een moment kom dat Poetin een oorlog kan wagen dan toch beter met de huidige regering dan met een volgende. Anderzijds is het ook te vrezen dat juist zo’n uiterst zwak presidentschap als dat van Biden als en kat in het nauw een rare sprong zou kunnen wagen door de regio toch in en oorlog te duwen.

Dat Poetin in dit conflict de agressor is, zoals Jens Soltenberg van de NAVO natuurlijk beweert, is sowieso een fabeltje. De agressor is zoals gewoonlijk juist het Amerikaase imperium met zijn militair-industrieel-complex, zijn deep state en als militaire verlengstuk de NAVO. Dat hangt weer samen met de FED en de petrodollar. Als we pech hebben met zijn allen is er snel na de nu aftakelende covid-crisis een volgende crisis gepland. Maar omdat Oekraïne geen schijn van kans heeft tegen Rusland en een nucleair conflict ten allen tijden vermeden zal worden, hebben de globalisten met Biden als hun kop van jut alles te vrezen. na Afghanistan kan een blamage in de Oekraïne er niet meer bij.

Voor meer informatie: Rusland invadeert de Oekraïne! Zal het zorgen voor een Derde Wereldoorlog?

Bitvavo Bitcoin Exchange Aanbieding:

+ beste broker en exchange van Nederland (Cash Cow Award 2022)
+ inbraakverzekering op de bitcoin-tegoeden!
+ automatische passief rente verdienen op bitcoin!
+ AANBIEDING: handel nu tot €1000 zonder kosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) commissie.

Lees verder

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min

De Europese energiecrisis

Europa heeft energiecrisis vooral aan zichzelf te wijten. Europese ambtenaren en regeringsleiders bewijzen weer dat de verdere centralisatie van macht en het verlies van nationale soevereiniteit met een prijskaartje komt. Het laatste decennium hebben de Europese ambtenaren bij het uitstippelen van hun energiepolitiek verschillende inschattingsfouten gemaakt. De oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland […]

May 10, 2022
4 min

Max Keiser, Lyn Alden en Darin Feinstein over Bitcoin als beste geld ooit

In een week tijd zijn op Youtube drie zeer waardevolle Bitcoin interviews verschenen. Precies nu met de oorlog in Oekraïne en de inflatie van fiat en de goud aankopen van Rusland en andere naties geven ze een mooie momentopname van waar de Bitcoin maximalisten nu staan in hun analyse. Luister naar Max Keiser, Lyn Alden […]

May 7, 2022
2 min