Opmerkelijke opmars Shiba Inu in Venezuela

Apr 20, 2022
Aanbieding: 

Als iets leuk is aan crypto is dat het letterlijk een never ending story is. Denk je net dat met de doorbraak van Bitcoin in El Salvador het niet anders meer kan of de Satoshi over Lightning wordt het betaalmiddel van de toekomst. Enter Venezuela: met een weifelende overheid hier breekt juist Shiba Inu Coin door als een hip betaalmiddel. Een totaal ander verhaal dus dan El Salvador waar de staat duidelijk de lead heeft. Snel even kijken naar het gerommel van de regering Maduro.

De monetaire puinhoop van Venezuela

In 2018 lanceert zijn regering de Petro, een aan de nationale olievoorraad gekoppelde cryptomunt (lees het bizarre relaas van en jonge developer die gemangeld werd door het Petro project). Maduro kondigde ook nog een Petro-Gold aan die door goud zou zijn gedekt. Teken aan de wand dat de beste man helemaal niet begrijpt wat een crypto munt is. De cruciale uitvinding is nu net dat het niet gedekt hoeft te zijn en dat er geen vertrouwen in een derde partij die dergelijke assets beheert nodig is.

In 2019 begon de Venezolaanse overheid dan maar Bitcoin en Litecoin te accepteren in het kader van Patria Remesas, een crypto oplossing waarmee burgers geld van familie uit rijkere landen kunnen ontvangen. Sinds de herfst van dat jaar is er ook speculatie dat de overheid een flinke voorraad BTC en ETH zou hebben gekocht. Tot op de dag van vandaag is niet bekend of dat zo is. Sinds 2020 is het voor bepaalde diensten van de overheid verplicht om met die gekke Petro te betalen. In augustus van dit jaar uiteindelijk kondigt de regering Maduro de digitale Bolivar aan, die in feite gewoon een monetaire herstructurering is – de derde in 15 jaar – om de inflatie te stuiten. Er gaan gewoon weer zes nullen van de Bolivar af.

Mooie puinhoop dus wat die regering allemaal wil en doet. En dan ga je maar in de economie van alle dag kijken wat er gebeurt. Op 6 januari 2020 meldden wij hier al dat Burger King in het door sancties en inflatie geplaagde land Bitcoin begon te accepteren. In augustus van dat jaar zag Shiba Inu het licht, nadat enkele handige programmeurs zich te zeer hadden geërgerd aan het pumpen van Dogecoin door Elon Musk. Door toch een slim project neer te zetten was het succes ook navenant. Verschillende geluksvogels stapten met duizend of een paar duizend euro in en waren luttele maanden later miljonair.

En sinds afgelopen zomer zien we dat de Venezolanen massaal Shiba Inu ($SHIB) adopteren als betaalmiddel. De eerste die dit deed was Alejandro Yañez, met zijn Choripan Food Truck. Hij sprak deze wijze woorden daarbij:

We don’t fear the new, we fear what is static, and life challenges you every day. You move forward or wait your whole life to decide, so we chose to support $SHIB and its ecosystem. We see it as a community project for the community. On June 4 we did the first transaction, of many we hope to have in our country.

Today’s sale was an easy sale, but still we were very excited, doing something new for us for the first time, and we are convinced that this was a good step. It was not just “a sale”. It was for us a way to show that we believe that there is something for us waiting at the moon.

Op 11 oktober tweette Shytoshi Kusama, de pseudonieme leider van het Shiba Inu-project, hoezeer hij geniet van de adoptie van $SHIB in Venezuela nadat een $SHIB HODLer in Venezuela hem vertelde over een ander nieuw bedrijf – “El Bunker” – die ook $SHIB als betaalmiddel ging erkennen.

Dezelfde bron kondigde op 24 november aan dat er een speciale “Shiba Zone” wordt gebouwd in Venezuela, waar elke handelaar $ SHIB accepteert.

Enkele dagen later hadden we meer details over de Shiba Zone, namelijk dat deze uit meer dan 10 bedrijven zal bestaan en zich in de staat Bolívar vestigt.

Op 3 december bleken er al 100 bedrijven in Venezuela te zijn die $ SHIB accepteren.

Om het potentieel nog gekker te maken hebben we zelfs een Youtuber gevonden, die suggereert dat de overheid in Caracas Shiba Inu nog wel eens als wettig betaalmiddel zou kunnen gaan in zetten. En waarom ook niet?

Dit artikel is geschreven op basis van verschillende bronnen maar een speciale dank geldt cryptoglobe.com voor hun artikel: Shiba Inu: The Rapidly Increasing Adoption of $SHIB in Venezuela. Verder raden we onze lezers aan om niet te belegen in meme-coins. Voor meer informatie:

Titelfoto Executium op Unsplash

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min