Opmerkelijke opmars Shiba Inu in Venezuela

Dec 7, 2021
Aanbieding: 

Als iets leuk is aan crypto is dat het letterlijk een never ending story is. Denk je net dat met de doorbraak van Bitcoin in El Salvador het niet anders meer kan of de Satoshi over Lightning wordt het betaalmiddel van de toekomst. Enter Venezuela: met een weifelende overheid hier breekt juist Shiba Inu Coin door als een hip betaalmiddel. Een totaal ander verhaal dus dan El Salvador waar de staat duidelijk de lead heeft. Snel even kijken naar het gerommel van de regering Maduro.

De monetaire puinhoop van Venezuela

In 2018 lanceert zijn regering de Petro, een aan de nationale olievoorraad gekoppelde cryptomunt (lees het bizarre relaas van en jonge developer die gemangeld werd door het Petro project). Maduro kondigde ook nog een Petro-Gold aan die door goud zou zijn gedekt. Teken aan de wand dat de beste man helemaal niet begrijpt wat een crypto munt is. De cruciale uitvinding is nu net dat het niet gedekt hoeft te zijn en dat er geen vertrouwen in een derde partij die dergelijke assets beheert nodig is.

In 2019 begon de Venezolaanse overheid dan maar Bitcoin en Litecoin te accepteren in het kader van Patria Remesas, een crypto oplossing waarmee burgers geld van familie uit rijkere landen kunnen ontvangen. Sinds de herfst van dat jaar is er ook speculatie dat de overheid een flinke voorraad BTC en ETH zou hebben gekocht. Tot op de dag van vandaag is niet bekend of dat zo is. Sinds 2020 is het voor bepaalde diensten van de overheid verplicht om met die gekke Petro te betalen. In augustus van dit jaar uiteindelijk kondigt de regering Maduro de digitale Bolivar aan, die in feite gewoon een monetaire herstructurering is – de derde in 15 jaar – om de inflatie te stuiten. Er gaan gewoon weer zes nullen van de Bolivar af.

Mooie puinhoop dus wat die regering allemaal wil en doet. En dan ga je maar in de economie van alle dag kijken wat er gebeurt. Op 6 januari 2020 meldden wij hier al dat Burger King in het door sancties en inflatie geplaagde land Bitcoin begon te accepteren. In augustus van dat jaar zag Shiba Inu het licht, nadat enkele handige programmeurs zich te zeer hadden geërgerd aan het pumpen van Dogecoin door Elon Musk. Door toch een slim project neer te zetten was het succes ook navenant. Verschillende geluksvogels stapten met duizend of een paar duizend euro in en waren luttele maanden later miljonair.

En sinds afgelopen zomer zien we dat de Venezolanen massaal Shiba Inu ($SHIB) adopteren als betaalmiddel. De eerste die dit deed was Alejandro Yañez, met zijn Choripan Food Truck. Hij sprak deze wijze woorden daarbij:

We don’t fear the new, we fear what is static, and life challenges you every day. You move forward or wait your whole life to decide, so we chose to support $SHIB and its ecosystem. We see it as a community project for the community. On June 4 we did the first transaction, of many we hope to have in our country.

Today’s sale was an easy sale, but still we were very excited, doing something new for us for the first time, and we are convinced that this was a good step. It was not just “a sale”. It was for us a way to show that we believe that there is something for us waiting at the moon.

Op 11 oktober tweette Shytoshi Kusama, de pseudonieme leider van het Shiba Inu-project, hoezeer hij geniet van de adoptie van $SHIB in Venezuela nadat een $SHIB HODLer in Venezuela hem vertelde over een ander nieuw bedrijf – “El Bunker” – die ook $SHIB als betaalmiddel ging erkennen.

Dezelfde bron kondigde op 24 november aan dat er een speciale “Shiba Zone” wordt gebouwd in Venezuela, waar elke handelaar $ SHIB accepteert.

Enkele dagen later hadden we meer details over de Shiba Zone, namelijk dat deze uit meer dan 10 bedrijven zal bestaan en zich in de staat Bolívar vestigt.

Op 3 december bleken er al 100 bedrijven in Venezuela te zijn die $ SHIB accepteren.

Om het potentieel nog gekker te maken hebben we zelfs een Youtuber gevonden, die suggereert dat de overheid in Caracas Shiba Inu nog wel eens als wettig betaalmiddel zou kunnen gaan in zetten. En waarom ook niet?

Dit artikel is geschreven op basis van verschillende bronnen maar een speciale dank geldt cryptoglobe.com voor hun artikel: Shiba Inu: The Rapidly Increasing Adoption of $SHIB in Venezuela. Verder raden we onze lezers aan om niet te belegen in meme-coins. Voor meer informatie:

Titelfoto Executium op Unsplash

Lees verder

De markten kleuren rood in angst voor de Federal Reserve

Het moge deze dagen weer duidelijk zijn wie de macht heeft over het huidige fragiele financiële piramidesysteem: de Federal Reserve. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, kondigde vorig jaar aan dat de rente in 2022 zal worden verhoogd en het aankoopprogramma zal worden verminderd. Sindsdien zijn de markten nerveus geworden. In combinatie met […]

Jan 21, 2022
3 min

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min