Peter McCormack wil met kleine voetbalclub naar top

Dec 20, 2021
Aanbieding: 

Elon Musk wil naar mars. Peter McCormack naar de premier league. De man van de ‘What Bitcoin Did’ podcast heeft dankzij bitcoin wat te besteden en heeft nu een droom waargemaakt door zijn lokale voetbalclub Bedford FC te kopen. In een serie van twaalf tweets ontvouwt hij zijn plan om met de tiende divisie club Bitcoin branded – Vires in Numeris – naar de premier league te brengen.

Lees even mee …

Welke van de twaalf tweets zijn het meest pregnant? Nummer 8 en 10. De eerste stelt dat een Bitcoin branded sportief item potentieel fans en sponsors trekt ver buiten de normale fanbase van een sport of event: “We hebben een wereldwijd leger aan #bitcoin holders en bedrijven die zich hierachter zullen scharen.” Natuurlijk zet hij ook zijn hele netwerk en zijn bereik op social media in voor het doel. Wat te denken van 430.000 Twitter volgers?

Onder nummer 10 staat dan duidelijk hoe de club vanuit een schatkist met Bitcoin trainers en spelers kan gaan aankopen…. “mits Bitcoin zijn ding doet”. Kortom: als Bitcoin maximalist koppel je je Bitcoin droom aan een andere droom en als Bitcoin doet wat het moet doen…. gaat het een het ander bevruchten en is je succes gegarandeerd. Gewoon met de huidige koers van Bitcoin vanaf dertiende divisie een paar tredes klimmen… en zo door tot je uiteindelijk een Messi kunt aantrekken.

De T-shirts spreken natuurlijk boekdelen. We hebben in de wereld nu een naar Bitcoin genoemde zeilrace, en in de Indy 500 reed een Bitcoin auto mee. Er ligt hier eigenlijk een gigantisch speelveld bloot om open en permissionless marketing voor Bitcoin te gaan bedrijven. En als de Bitcoin community het oppikt is geld geen probleem. Misschien kan ene Satoshi Nakamoto nog een paar bitcointjes in het zakje doen?

McCormack schrijft dat de Premier League wordt bekeken door 3,5 miljard mensen. En zo gaat het hard voor Bitcoin natuurlijk. Waar gaat de koers van Bitcoin heen als het ooit een keer Coca Cola verdingt als hoofdsponsor van een WK voetbal? Aan McCormack gaat het niet liggen. Op Twitter noemt hij zich momenteel Peter McLasso naar de figuur van Ted Lasso, een rol in een Amerikaanse soap, van een American Football trainer die de Engelse club AFC Richmond op laat stoten in de vaart der volkeren ondanks dat hij geen ervaring heeft met voetbal. Uiteindelijk speelt de kleine club tegen Manchester United.

Vergelijk voor jezelf eens de huidige clubwebsite bedfordfc.co.uk met de nieuwe realbedford.com. De Koninklijke dus! Bitcoin! Vires in Numeris. Strenght in numbers. Slim, goed, gaan met die oranje banaan!

Lees verder

De markten kleuren rood in angst voor de Federal Reserve

Het moge deze dagen weer duidelijk zijn wie de macht heeft over het huidige fragiele financiële piramidesysteem: de Federal Reserve. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, kondigde vorig jaar aan dat de rente in 2022 zal worden verhoogd en het aankoopprogramma zal worden verminderd. Sindsdien zijn de markten nerveus geworden. In combinatie met […]

Jan 21, 2022
3 min

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min