Boerse Stuttgart exchange

WIE IS PETER SCHIFF?

Jun 23, 2020
Aanbieding: 

Peter Schiff is een beroemde Amerikaanse investeerder, econoom en schrijver. Hij is vooral bekend geworden doordat Peter Schiff een van de weinige economen was die de Amerikanen waarschuwde voor de zeepbel in de huizenmarkt.

peter schiff Hij voorzag een enorme kredietcrisis en zijn waarschuwingen werden niet serieus genomen. Net een paar maanden voordat de economische crisis van 2008 uitbrak, kwam Peter Schiff met zijn boek uit: Crash Proof, how to profit from the coming economic collapse. Doemdenkers en feestbedervers zijn geen welkome gasten en zelfs Ben Bernanke de voorzitter van de FED zei dat de huizenmarkt in 2006 zich gezond ontwikkelde. Peter Schiff is dan ook geen fan van de Bernank. Volgens Peter is hij verantwoordelijk voor het feit dat alles zo uit de hand is gelopen en dat dezelfde zeepbel praktijken zich nu weer herhalen in de aandelenmarkt en obligatiemarkt door het kunstmatig laag houden van de stuurrente en het blijven printen van dollars. Dit belooft niet veel goeds. Peter Schiff is dan ook bekend voor zijn berenblik op de Amerikaanse economie.

Bekende profetische uitspraken van Peter Schiff in 2006:

“The United States is like the Titanic and I am here with the lifeboat trying to get people to leave the ship… I see a real financial crisis coming for the United States.”

Met de lifeboat bedoelt Peter edelmetalen. Het kopen van edelmetalen is de beste bescherming voor het eigen vermogen. Hij is vooral een voorvechter voor goud. Het kopen van goud is het beste wat je kunt doen tegen inflatie en de ineenstorting van een munteenheid. Peter heeft gelijk gekregen met o.a. de volgende uitspraak:

Op 31 december gedurende een debat op Fox News zei Peter Schiff:

“what’s going to happen in 2007 is that real estate prices”, which had peaked in late 2005, “are going to come crashing back down to Earth”.

Helaas, we zijn sindsdien niet veel verder gekomen. De Amerikaanse economie holt achteruit,de inflatie en de ontwaarding van de US Dollar zijn flink toegenomen, en meer en meer Amerikanen zitten in de armoede, hebben geen baan en zijn afhankelijk van voedselbonnen. Peter Schiff voorziet nog een nieuwe enorme economische klap waarbij het Westen het definitief gaat afleggen tegen het Oosten. Het investeren in goud, zilver, grondstoffen en andere harde assets is een van zijn veel gehoorde advies voor mensen die hun vermogen willen beschermen.

Peter Schiff heeft zijn eigen Youtube kanaal de Schiff Report  en een uitgebreide radio- en TV show, The Peter Schiff Show , waar hij zijn analyses over de economische toestanden in de wereld toelicht. In deze video klaagt hij over Ben Bernanke’s Quantitative Easing beleid;

Verder is hij als investeerder, CEO en economisch strateeg betrokken bij Euro Pacific Capital. Euro Pacific Capital is een broker-dealer bedrijf die over de hele wereld op de beurs handelt. Euro Pacific Capital heeft recent ook een bank opgericht voor het beter kunnen bedienen van de vele Europese klanten: de Euro Pacific Bank.

Peter D. Schiff Iedereen kan bij de Euro Pacific Bank een rekening openen. Hetgeen volledig legaal is en zeer aan te raden is. De Euro Pacific Bank is een 100 % reserve bank en bevat uitstekende dienstverlening om ook goud en zilver te kopen, en op de beurs te handelen via mutual funds en brokerage accounts. Peter Schiff is de CEO en oprichter van deze uitzonderlijke private, offshore bank dat gelegen is op St. Vincent & the Grenadines. Naar onze mening de beste bank om naast uw reguliere bank in Nederland te hebben. Lees hier meer: Euro Pacific Bank.

Ten slotte, Peter Schiff is bekend voor zijn bedrijf Euro Pacific Precious Metals voor het kopen en verkopen van edele metalen zoals goud en zilver. Via uw Euro Pacific Bank account kun u daar automatisch edelmetalen kopen of in uw gold backed bank rekening zetten die gekoppeld kan worden aan een credit card! Peter Schiff loopt zijn tijd vooruit en heeft een uitzonderlijke en unieke bank opgericht die een klant in verbinding kan stellen met zijn andere bedrijven en diensten. Dus, wilt u meer dan alleen een bank rekening hebben, dan zullen de bedrijven van Peter Schiff u helpen met het waarmaken van uw investeringsdromen.

Peter Schiff over Keynianisme in het economisch denken van de overheid.

De sleutelvraag is dan ook, hoe kan ik mijn vermogen veilig beleggen en/of vervolgens verstandig investeren in het licht van de huidige onzekere economische tijden? Peter Schiff heeft daar een duidelijke visie over die gestoeld is op het gedachtegoed van de klassieke Oostenrijkse economische school gebaseerd op het gedachtegoed van o.a. Rothbard, Menger en von Mises. Op dit moment wordt het economisch denken in onze wereld bijna volledig beheerst door academici die vastzitten in het gedachtegoed van de erfgenamen van Keynes: het Keynesianisme. In het Keynesiaanse denkbeeld wordt door de overheid door middel van monetair- en fiscaal beleid de economie gestuurd. Leidt het Keynesiaanse bijgeloof ons naar de economische ondergang? Volgens Peter Schiff wel. Zie hier een video waar Peter Schiff spreekt over Keynes en de Oostenrijkse school:

Peter Schiff is trouwens niet te spreken over Bitcoin. Hij vindt het een interessante technologie, maar beschouwt het niet als een ‘store of value’ en denkt niet dat het een intrinsieke waarde heeft. Deze stelling wordt door vele aangevochten. Het is te makkelijk om Bitcoin af te doen als digitale lucht en pure speculatie. Het doet afbreuk aan de technologische innovatie het vertegenwoordigt en het feit dat Bitcoin alleen maar een mogelijke toepassing is van het Bitcoin netwerk. Het Bitcoin netwerk en technologie kent een zeer breed scala van nieuwe toepassingen en bouwt in feite aan een eigen Bitcoin economie. Het is veel meer dan alleen maar een digitale valuta. Peter Schiff is een echte gold bug en raadt iedereen aan om goud te kopen. Het is niet vreemd dat hij voor zijn eigen kerk preekt. Voor meer informatie over deze discussie:

Voor meer informatie over Peter Schiff:

peter shiff

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min