bitcoin

Phunware koopt extra bitcoin, implementeert DeFi-strategie en lanceert PhunCoin

Dec 16, 2021
Aanbieding: 

Het Amerikaanse beursgenoteerde softwarebedrijf Phunware (PHUN) heeft aangekondigd dat ze extra bitcoin hebben ingekocht Het bedrijf wisselde 23,8 miljoen dollar in kasreserves om voor 398 BTC voor een gemiddelde koers van $59.917 per hele bitcoin. Phunware had al eerder dit jaar voor 8 miljoen dollar in gekocht en heeft in totaal voor $31,8 miljoen van de kasreserves geïnvesteerd in bitcoin tegen een gemiddelde aankoopprijs van $60,191 per bitcoin. Het in Austin Texas gebaseerde bedrijf accepteert ook bitcoin als een betaalmiddel voor hun diensten. De koers van het aandeel PHUN steeg met 3% na de aankondiging. Phunware gaat trouwens een flinke stap verder dan alleen maar het hodlen van bitcoin.

Bitcoin, stablecoins en DeFi-technieken voor meer rendement

Deze aankoop is volledig in lijn met een nieuwe kasreservebeheerstrategie die de directie van Phunware recentelijk heeft doorgevoerd voor 2022 (zie artikel) om de toenemende inflatie te omzeilen. De omzet die met onder meer hun succesvolle Multiscreen-as-a-Service (MaaS) platform zal worden gegeneerd, zal voor een deel belegd worden in de DeFI-platforms. Hierbij zal er gebruik worden gemaakt van onder meer de USCD en GUSD stablecoins om met staking een goed rendement te behalen. Andere technieken zullen worden overwogen zoals financial lending, borrowing, market making, yield farming, collateralized looping, swapping, staking, bridging, wrapping, pooling, and pairing. Het is niet duidelijk of de aangekochte bitcoin op de balans ook zullen worden ingezet. Door gebruik te maken van een institutioneel bitcoin lending platform kan er automatisch een extra rendement worden verdiend. Phunware zal de specifieke toegepaste DeFi-strategie niet publiekelijk vrijgeven.

Het blijft verder niet bij DeFi. Phunware lanceert ook een eigen SEC gereguleerde security token.

Phunware lanceert een Phuncoin security en utility token

De PhunCoin (PHCN) van Phunware zal verhandelbaar zijn op het Securitize platform. Het is de eerste blockchain en tokenization platform die een registratie heeft bij de United States Securities and Exchange Commission (SEC). Beleggers kunnen investeren in deze security token zonder dat ze in de problemen komen met de SEC. Phunware zal in totaal 100 miljard PhunCoin uitgeven in verschillende distributies aan beleggers en ook gebruikers van hun software.

PhunCoin wil bijdragen aan de decentralisering van persoonlijke data waarbij gebruikers de controle over moeten krijgen en gecompenseerd moeten worden als gebruikersdata wordt verkocht aan derde partijen. Techgiganten verdienen bakken met geld met de verkoop persoonlijke data van hun gebruikers zonder dat daarvoor toestemming of compensatie wordt gegeven. Phunware heeft als ambitie om hier verandering in te brengen met behulp van onder meer de PhunCoin.

Het is opmerkelijk dat PhuCoin door de SEC gezegend is; echter dit wil niet zeggen dat aan deze token veel haken en ogen zitten. Voorzichtigheid geboden, Phunware is uiteindelijk een big data softwarebedrijf die vooruit denkt om in de toekomst met de data van haar gebruikers en de tokens omzet te genereren. Waarom compenseert Phunware haar gebruikers niet in bitcoin?

Hoe het zij, Phunware is een voorbeeld van een softwarebedrijf die zich aanpast aan de macro-economische vooruitzichten en de manier waarop blockchain technologie en crypto van invloed kunnen zijn op hun eigen bedrijfsmodel. Het is beter zich aan te passen dan op termijn financieel en technologisch te worden uitgevaagd.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Worst Bank Scenario – Hester Bais over de grootste bankenfraude ooit

Een interview over een belangrijk boek die meer kijkcijfers verdient is de aflevering van Holland Gold Interviews waar Hester Bais te gast is. Hester Bais de oprichter van advocatenkantoor BAIS Legal en gespecialiseerd in financieel recht. Ook is ze medeauteur van het boek “Worst Bank Scenario” dat gaat over de omvangrijke netwerkcorruptie en de grootste […]

Sep 24, 2022
2 min

Verenigde Arabische Emiraten maakt zich klaar voor Bitcoin

De Seed Group, het beleggingsfonds van de koninklijke familie van Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum, is een samenwerking opgestart met CoinCorner. CoinCorner is een innovatieve bitcoin exchange op het eiland van Man die o.a. betaaltoepassingen ontwikkeld voor het Bitcoin Lightning Network. De Seed Group wil in samenwerking met CoinCorner een exchange lanceren in Dubai […]

Sep 21, 2022
2 min

De Moscow World Standard (MWS), de fragmentatie van de globale goudmarkt en het begin van een multipolaire wereld

Dit artikel zal de Moscow World Standard (MSW) bespreken voor een nieuwe edelmetaal- en goudmarkt voor de Euraziatische Economische Unie. Dit als een verdere logische stap en reactie op het sanctiebeleid van het Westen. Het huidige internationale monetaire en financiële systeem wordt gedomineerd door het Westen. Internationale handel in o.a. grondstoffen wordt afgewikkeld in dollars […]

Sep 1, 2022
5,5 min