bitcoin

Phunware koopt extra bitcoin, implementeert DeFi-strategie en lanceert PhunCoin

Dec 16, 2021
Aanbieding: 

Het Amerikaanse beursgenoteerde softwarebedrijf Phunware (PHUN) heeft aangekondigd dat ze extra bitcoin hebben ingekocht Het bedrijf wisselde 23,8 miljoen dollar in kasreserves om voor 398 BTC voor een gemiddelde koers van $59.917 per hele bitcoin. Phunware had al eerder dit jaar voor 8 miljoen dollar in gekocht en heeft in totaal voor $31,8 miljoen van de kasreserves geïnvesteerd in bitcoin tegen een gemiddelde aankoopprijs van $60,191 per bitcoin. Het in Austin Texas gebaseerde bedrijf accepteert ook bitcoin als een betaalmiddel voor hun diensten. De koers van het aandeel PHUN steeg met 3% na de aankondiging. Phunware gaat trouwens een flinke stap verder dan alleen maar het hodlen van bitcoin.

Bitcoin, stablecoins en DeFi-technieken voor meer rendement

Deze aankoop is volledig in lijn met een nieuwe kasreservebeheerstrategie die de directie van Phunware recentelijk heeft doorgevoerd voor 2022 (zie artikel) om de toenemende inflatie te omzeilen. De omzet die met onder meer hun succesvolle Multiscreen-as-a-Service (MaaS) platform zal worden gegeneerd, zal voor een deel belegd worden in de DeFI-platforms. Hierbij zal er gebruik worden gemaakt van onder meer de USCD en GUSD stablecoins om met staking een goed rendement te behalen. Andere technieken zullen worden overwogen zoals financial lending, borrowing, market making, yield farming, collateralized looping, swapping, staking, bridging, wrapping, pooling, and pairing. Het is niet duidelijk of de aangekochte bitcoin op de balans ook zullen worden ingezet. Door gebruik te maken van een institutioneel bitcoin lending platform kan er automatisch een extra rendement worden verdiend. Phunware zal de specifieke toegepaste DeFi-strategie niet publiekelijk vrijgeven.

Het blijft verder niet bij DeFi. Phunware lanceert ook een eigen SEC gereguleerde security token.

Phunware lanceert een Phuncoin security en utility token

De PhunCoin (PHCN) van Phunware zal verhandelbaar zijn op het Securitize platform. Het is de eerste blockchain en tokenization platform die een registratie heeft bij de United States Securities and Exchange Commission (SEC). Beleggers kunnen investeren in deze security token zonder dat ze in de problemen komen met de SEC. Phunware zal in totaal 100 miljard PhunCoin uitgeven in verschillende distributies aan beleggers en ook gebruikers van hun software.

PhunCoin wil bijdragen aan de decentralisering van persoonlijke data waarbij gebruikers de controle over moeten krijgen en gecompenseerd moeten worden als gebruikersdata wordt verkocht aan derde partijen. Techgiganten verdienen bakken met geld met de verkoop persoonlijke data van hun gebruikers zonder dat daarvoor toestemming of compensatie wordt gegeven. Phunware heeft als ambitie om hier verandering in te brengen met behulp van onder meer de PhunCoin.

Het is opmerkelijk dat PhuCoin door de SEC gezegend is; echter dit wil niet zeggen dat aan deze token veel haken en ogen zitten. Voorzichtigheid geboden, Phunware is uiteindelijk een big data softwarebedrijf die vooruit denkt om in de toekomst met de data van haar gebruikers en de tokens omzet te genereren. Waarom compenseert Phunware haar gebruikers niet in bitcoin?

Hoe het zij, Phunware is een voorbeeld van een softwarebedrijf die zich aanpast aan de macro-economische vooruitzichten en de manier waarop blockchain technologie en crypto van invloed kunnen zijn op hun eigen bedrijfsmodel. Het is beter zich aan te passen dan op termijn financieel en technologisch te worden uitgevaagd.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Over Bitvavo, de belastingdienst en crypto belastingaangifte

Nederlanders die een rekening hebben bij Bitvavo moeten het vermogen in crypto die daar staat opgeven bij de jaarlijkse belastingaangifte voor de belastingdienst. Bitcoin en crypto is een digitaal bezit en valt voor de meeste beleggers meestal onder de vermogensbelasting en wordt bij Box 3 opgeteld. Het berekenen van het vermogen wordt gedaan tussen 1 […]

Feb 1, 2023
2 min

Crypto belasting-rapportage software voor de belastingdienst

Samenvatting: heb je bitcoin of andere crypto activa gekocht? De belastingdienst wil dit natuurlijk weten. Het is uitermate verstandig om alle bitcoin en crypto tegoeden netjes op te geven bij de belastingdienst. Het is natuurlijk wel een karwei om alles precies bij te houden en te berekenen tijdens de jaarlijkse belastingaangifte. Gelukkig zijn hiervoor speciale […]

Feb 1, 2023
2,5 min

Genesis stevent af op faillissement – Chapter 11 – Reactie Bitvavo? Laatste nieuws 27.01.2023!

Genesis Global Capital stevent af op een bankroet en werkt volgens Bloomberg aan officieel uitstel van alle betalingsverplichtingen onder de Chapter 11 regeling. Chapter 11 is een vorm van faillissementsbescherming. Het is een artikel uit de faillissementswet in de Verenigde Staten. Het biedt Genesis nu de mogelijkheid om orde op zaken te stellen. Het wordt […]

Jan 27, 2023
7,5 min