whale

Saylor kocht weer bij tijdens de Black Friday Bitcoin Sale

Nov 29, 2021
Aanbieding: 

Wanneer de markt rood ziet en het belegger sentiment miserabel is, dan is het altijd weer een goed moment om goedkoop bitcoin bij te kopen. Afgelopen weekend was er sprake van een mooie Black Friday Bitcoin Sale. Angstige retail-daghandelaren verkochten weer in paniek tijdens alle volatiliteit, verder aangedreven door Omicron-FUD nieuwsberichten. Deze werden door mainstream media verspreid om de boosterprikjes weer wat meer aantrekkelijker te maken en falend overheidsbeleid te maskeren. Er was tumult over het hele financiële spectrum. Op Wall Street werd er vrijdag in paniek verkocht, deze maandag staan de lichten hier weer op groen. De vraag is echter voor hoe lang. De lange termijn impact van het opduiken van de Omicron variant voor het wereldwijd ´economisch herstel´ is nog niet geheel duidelijk.

Tijdens zo´n een periode van onzekerheid en verdere prijsdalingen is het altijd zaak om het hoofd koel te houden, uit te zoomen en de eigen opgestelde doelen voor ogen te houden.

Walvissen die weten wat ze willen (meer BTC) doen dit op een berekende manier. Het afgelopen weekend was een jachtterrein voor de whales. De bitcoin analist Willy Woo rapporteerde al op 27 november het volgende: Whales Buy the FXXX Dip:

Welke whale gaf zich weer uit in deze wilde wateren?

Inderdaad, MicroStrategy, at weer eens 7002 BTC op van de totale eetbare bitcoin-voorraad voor een bedrag van $414 miljoen. Het bedrijf hodled nu 121,044 BTC die definitief van de markt zijn gehaald. Michael Saylor maakte dit vandaag bekend in een Tweet:

MicroStrategy was niet alleen en werd afgetroefd door een onbekende whale die de op twee na grootste bitcoin wallet in handen heeft. Deze bleef op verschillende momenten in de afgelopen onrustige dagen BTC van de markt halen. In totaal kocht deze whale zo´n 8000 BTC! In totaal beschikt deze whale nu over 115.000 bitcoins ter waarde van $6,6 miljard.

Een andere kleinere opvallende relatief kleine dip buyer is het staatje El Salvador. President Nayib Bukele van El Salvador gaf met een Tweet te kennen dat het land 100 BTC extra heeft ingekocht. El Salvador heeft nu 1220 BTC op de balans staan. Volgend jaar hoopt het landje met het uitgeven een staatsobligatie van $1 miljard ook als een whale goedkoop bitcoin te gaan vissen.

De meeste van deze walvissen spelen een spel van bitcoin accumulatie. Als kleine daghandelaar kun je daar niet tegenop botsen, het beste is om een Dollar Cost Averaging methode te gebruiken, waarbij je wat droog kruit (euro´s) aan de zijlijn houdt om te kunnen inkopen tijdens een periode van flinke volatiliteit en koerscorrecties. Wees bearish wanneer iedereen bullish is, en omgekeerd.

Gerelateerde artikelen:

Photo by Mike Doherty on Unsplash

Lees verder

De markten kleuren rood in angst voor de Federal Reserve

Het moge deze dagen weer duidelijk zijn wie de macht heeft over het huidige fragiele financiële piramidesysteem: de Federal Reserve. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, kondigde vorig jaar aan dat de rente in 2022 zal worden verhoogd en het aankoopprogramma zal worden verminderd. Sindsdien zijn de markten nerveus geworden. In combinatie met […]

Jan 21, 2022
3 min

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min