whale

Saylor kocht weer bij tijdens de Black Friday Bitcoin Sale

Nov 29, 2021
Aanbieding: 

Wanneer de markt rood ziet en het belegger sentiment miserabel is, dan is het altijd weer een goed moment om goedkoop bitcoin bij te kopen. Afgelopen weekend was er sprake van een mooie Black Friday Bitcoin Sale. Angstige retail-daghandelaren verkochten weer in paniek tijdens alle volatiliteit, verder aangedreven door Omicron-FUD nieuwsberichten. Deze werden door mainstream media verspreid om de boosterprikjes weer wat meer aantrekkelijker te maken en falend overheidsbeleid te maskeren. Er was tumult over het hele financiële spectrum. Op Wall Street werd er vrijdag in paniek verkocht, deze maandag staan de lichten hier weer op groen. De vraag is echter voor hoe lang. De lange termijn impact van het opduiken van de Omicron variant voor het wereldwijd ´economisch herstel´ is nog niet geheel duidelijk.

Tijdens zo´n een periode van onzekerheid en verdere prijsdalingen is het altijd zaak om het hoofd koel te houden, uit te zoomen en de eigen opgestelde doelen voor ogen te houden.

Walvissen die weten wat ze willen (meer BTC) doen dit op een berekende manier. Het afgelopen weekend was een jachtterrein voor de whales. De bitcoin analist Willy Woo rapporteerde al op 27 november het volgende: Whales Buy the FXXX Dip:

Welke whale gaf zich weer uit in deze wilde wateren?

Inderdaad, MicroStrategy, at weer eens 7002 BTC op van de totale eetbare bitcoin-voorraad voor een bedrag van $414 miljoen. Het bedrijf hodled nu 121,044 BTC die definitief van de markt zijn gehaald. Michael Saylor maakte dit vandaag bekend in een Tweet:

MicroStrategy was niet alleen en werd afgetroefd door een onbekende whale die de op twee na grootste bitcoin wallet in handen heeft. Deze bleef op verschillende momenten in de afgelopen onrustige dagen BTC van de markt halen. In totaal kocht deze whale zo´n 8000 BTC! In totaal beschikt deze whale nu over 115.000 bitcoins ter waarde van $6,6 miljard.

Een andere kleinere opvallende relatief kleine dip buyer is het staatje El Salvador. President Nayib Bukele van El Salvador gaf met een Tweet te kennen dat het land 100 BTC extra heeft ingekocht. El Salvador heeft nu 1220 BTC op de balans staan. Volgend jaar hoopt het landje met het uitgeven een staatsobligatie van $1 miljard ook als een whale goedkoop bitcoin te gaan vissen.

De meeste van deze walvissen spelen een spel van bitcoin accumulatie. Als kleine daghandelaar kun je daar niet tegenop botsen, het beste is om een Dollar Cost Averaging methode te gebruiken, waarbij je wat droog kruit (euro´s) aan de zijlijn houdt om te kunnen inkopen tijdens een periode van flinke volatiliteit en koerscorrecties. Wees bearish wanneer iedereen bullish is, en omgekeerd.

Gerelateerde artikelen:

Photo by Mike Doherty on Unsplash

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min