Saylor over inflatiespook: “Bitcoin is de oplossing”

May 28, 2021
Aanbieding: 

Het inflatiespook waart rond. In Amerika stijgen de prijzen van basisbehoeften zoals melk, brood en benzine niet in de laatste plaats door de politiek van de Biden-regering. De Republikeinen roeren zich. Mitch McConnell wrijft de Democraten in dat alle experts het erover eens waren dat Bidens hulppakket van 1,9 biljoen dollar inflatie in de hand zou werken.

Een groep Republikeinse senatoren hield een persconferentie over de nu niet meer te ontkennen inflatie in Amerika.

Vervolgens is Twitter natuurlijk het mooiste platform om verschillende feiten en visies rond dit thema onder ogen te zien. Ene Sven Henrich wijst op de exploderende prijzen van staal futures.

Niemand minder dan Michael Saylor is als en vis in dit troebele water want hij heeft het allemaal voorspeld en ook de enige juiste reactie geformuleerd en met MicroStrategy radicaal doorgevoerd: Bitcoin kopen. We kijken verder.

Onverwacht vinden we bovenstaand artikel waarin de FDR ambities van Biden pas ten volle zichtbaar worden. New Deal. Green New Deal. De New York Times beschikt ober documenten die laten zien dat Biden van plan is de federale overheid $6 biljoen te laten uitgeven in het fiscale jaar 2022 om vervolgens te klimmen naar $8.2 biljoen in 2031.

The Hill quote een speech van Biden in Congress eind april: “De pandemie heeft de zaken enkel verergerd. Twintig miljoen Amerikanen hebben hun baan verloren, arbeiders en middenklasse. Tegelijkertijd zagen ongeveer 650 miljardairs in Amerika hun vermogen met meer dan $ 1 miljard stijgen. Laat me herhalen: 650 mensen verhoogden hun vermogen met meer dan $ 1 miljard en zij zijn nu samen meer dan $ 4 triljoen waard. Beste Amerikanen: trickle-down, trickle-down economie heeft nooit gewerkt. Het is tijd om de economie van onder naar boven te laten groeien.”

Bidens kritiek op Ronald Reagan, die de trickle-down verleidingstruc bedacht, is terecht. De twee presidenten die de middenklasse als een baksteen hebben laten vallen zijn Reagan en Clinton. Alleen zijn oplossing is niet de juiste. De oplossing voor ontspoord “crony capitalism” is niet planconomie en socialisme. En zeker een green new deal is gedoemd op een catastrofe uit te lopen.

Snel terug naar Twitter waar de echt frisse ideeën en leerzame sarcastische commentaren vandaan komen:

De bekende macro analist Luke Gromen komt met een somber feit op de proppen:

Tja daar kun je niet blij van worden. Bitcoin biedt zicht op een toekomstige wereld waarin je als hardwerkende burger uit de middenklasse gewoon in alle rust dat wat je even niet nodig hebt in Bitcoin aanhoudt. Om het te zijner tijd om te zetten in rustige duurzame consumptie. AMB Crypto heeft net een interessante analyse gepubliceerd waarin wordt uitgelegd dat ook Ethereum een inflatiehedge kan worden als de EIP 1559 update die het aanbod sterk gaat verkrappen succesvol wordt doorgevoerd.

Zie ook ons recente artikel: De Ethereum knelpunten, problemen en risico’s

Lees verder

Na El Salvador ook Paraguay lak aan IMF en wereldbank

Paraguay is vast van plan om al volgende maand het voorbeeld van El Salvador te volgen en Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het project wordt aangejaard door laser eyes parlementariër Carlitos Rejala. De vertaling van deze tweet is: Zoals ik al een tijd lang beweer, moet ons land met de nieuwe generatie me bewegen. Het […]

Jun 19, 2021
3 min

Michael Saylor: Bitcoin de rails voor $$$ naar overal

Heeft Michael Saylor Sun Tzu’s Art of War gelezen. Vast wel. Het is standaard kost voor CEO’s. In een nieuw interview komt hij met een verrassend idee natuurlijk geïnspireerd op de ontwikkelingen in El Salvador en de prachtige nobele dienstverlening van Jack Mallers Strike. En wat is het idee? De Amerikaanse dollar wordt wereld reservemunt! […]

Jun 17, 2021
3 min

Walvissen bezitten nu de helft van alle Bitcoin

De decentrale koersanalist Santiment heeft getwitterd dat Bitcoin-walvissen hun BTC-posities de afgelopen drie maanden sterk hebben vergroot en nu de helft van het hele aanbod van de grootste cryptocurrency in handen hebben. Walvissen hebben 90.000 Bitcoins verzameld De afgelopen 90 dagen hebben de wallets met 100 – 10.000 BTC in totaal 90.000 Bitcoins aan hun […]

Jun 17, 2021
1 min