Saylor over inflatiespook: “Bitcoin is de oplossing”

May 28, 2021
Aanbieding: 

Het inflatiespook waart rond. In Amerika stijgen de prijzen van basisbehoeften zoals melk, brood en benzine niet in de laatste plaats door de politiek van de Biden-regering. De Republikeinen roeren zich. Mitch McConnell wrijft de Democraten in dat alle experts het erover eens waren dat Bidens hulppakket van 1,9 biljoen dollar inflatie in de hand zou werken.

Een groep Republikeinse senatoren hield een persconferentie over de nu niet meer te ontkennen inflatie in Amerika.

Vervolgens is Twitter natuurlijk het mooiste platform om verschillende feiten en visies rond dit thema onder ogen te zien. Ene Sven Henrich wijst op de exploderende prijzen van staal futures.

Niemand minder dan Michael Saylor is als en vis in dit troebele water want hij heeft het allemaal voorspeld en ook de enige juiste reactie geformuleerd en met MicroStrategy radicaal doorgevoerd: Bitcoin kopen. We kijken verder.

Onverwacht vinden we bovenstaand artikel waarin de FDR ambities van Biden pas ten volle zichtbaar worden. New Deal. Green New Deal. De New York Times beschikt ober documenten die laten zien dat Biden van plan is de federale overheid $6 biljoen te laten uitgeven in het fiscale jaar 2022 om vervolgens te klimmen naar $8.2 biljoen in 2031.

The Hill quote een speech van Biden in Congress eind april: “De pandemie heeft de zaken enkel verergerd. Twintig miljoen Amerikanen hebben hun baan verloren, arbeiders en middenklasse. Tegelijkertijd zagen ongeveer 650 miljardairs in Amerika hun vermogen met meer dan $ 1 miljard stijgen. Laat me herhalen: 650 mensen verhoogden hun vermogen met meer dan $ 1 miljard en zij zijn nu samen meer dan $ 4 triljoen waard. Beste Amerikanen: trickle-down, trickle-down economie heeft nooit gewerkt. Het is tijd om de economie van onder naar boven te laten groeien.”

Bidens kritiek op Ronald Reagan, die de trickle-down verleidingstruc bedacht, is terecht. De twee presidenten die de middenklasse als een baksteen hebben laten vallen zijn Reagan en Clinton. Alleen zijn oplossing is niet de juiste. De oplossing voor ontspoord “crony capitalism” is niet planconomie en socialisme. En zeker een green new deal is gedoemd op een catastrofe uit te lopen.

Snel terug naar Twitter waar de echt frisse ideeën en leerzame sarcastische commentaren vandaan komen:

De bekende macro analist Luke Gromen komt met een somber feit op de proppen:

Tja daar kun je niet blij van worden. Bitcoin biedt zicht op een toekomstige wereld waarin je als hardwerkende burger uit de middenklasse gewoon in alle rust dat wat je even niet nodig hebt in Bitcoin aanhoudt. Om het te zijner tijd om te zetten in rustige duurzame consumptie. AMB Crypto heeft net een interessante analyse gepubliceerd waarin wordt uitgelegd dat ook Ethereum een inflatiehedge kan worden als de EIP 1559 update die het aanbod sterk gaat verkrappen succesvol wordt doorgevoerd.

Zie ook ons recente artikel: De Ethereum knelpunten, problemen en risico’s

Lees verder

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min

Rio de Janeiro belegt 1% schatkist in Bitcoin

Rio de Janeiro wordt de eerste Braziliaanse stad en een van de eerste steden ter wereld die Bitcoin koopt als waardeopslag. De stad gaat 1% van de schatkist in Bitcoin beleggen. Dat heeft burgemeester Eduardo Paes donderdag 13 januari bekend gemaakt op de Rio Innovation Week. Of dat nog niet genoeg is, krijgen burgers de mogelijkheid […]

Jan 14, 2022
2,5 min

Jack Dorsey nu “Bitcoin en Lightning father”?

Het aantal aankondigingen vanuit Spiral, het voormalige Square Crypto, is niet bij te benen. Het krijgt er echt de aanschijn van dat Jack Dorsey, de voormalige baas van Twitter, minimaal tijdelijk in de rol van “Bitcoin father” aan het kruipen is en dan ook nog eens “Lightning father” want de grootste aankondiging is het feit […]

Jan 13, 2022
5,5 min