Saylor zegt: “Verkoop je altcoins”

Nov 8, 2021
Aanbieding: 

Een boeiende korte video van een gesprek tussen Raoul Pal en Michael Saylor. Meteen aan het begin van het gesprek zegt hij: “Vorig jaar om deze tijd zeiik tegen je dat je je goud moest verkopen en Bitcoin moest kopen. Ik denk dat ik gelijk heb gehad”. Vanaf dat moment zie je Pal toch wat besmuikt kijken naar de grote goeroe Saylor. En die zegt nu: “Verkoop je altcoins”.

Het gaat er allemaal om of een coin een security is of een commodity. Bij Bitcoin is het duidelijk: een commodity vergelijkbaar met olie, suiker, goud, koper. Bij altcoins ligt het anders. Gary Gensler, de baas van de SEC, die dus over de regulering van securities gaat en niet over Bitcoin zei onlangs:

“Als en groep geld ophaalt door een token te verkopen en de koper anticipeert op winst op basis van de inspanningen van die groep, dan praten we over een security. Ik ga dat nu niet token voor token doornemen, want dat kan ik vanuit mijn positie niet doen. Maar mijn voorganger, Jay Clayton… zei drie jaar geleden al dat hij echt niet veel tokens had gezien niet positief zijn bij deze test.”

Michael Saylor staat duidelijk aan de kant van de mensen die Bitcoin niet zien als iets dat regulering ontduikt maar als iets dat geleidelijk juist volledig in ondersteunende regulering wordt ingebed. Simpelweg omdat er vraag is vanuit de institutionele wereld. Of het inderdaad zo is dat altcoins straks allemaal buiten spel worden gezet is afwachten. Een voorspelling is altijd maar een voorspelling. Maar het blijft natuurlijk geniaal dat de bedenkers van Bitcoin snapten dat ze hun kindje volledig anoniem te vondeling moesten leggen.

Om een lang verhaal kort te maken: altcoins zijn speculatief interessant als nieuwe tech projecten, Bitcoin is al een ding, een product en beleggingsklasse geworden…. je kunt het niet fysiek vasthouden als goud, maar eigenlijk digitaal wel vasthouden zonder dat het kan worden geconfisqueerd. Die strijd heeft Bitcoin al gewonnen. Het is het digitale goud geworden van dit Web 3.0 informatietijdperk en lijkt daarmee uiteindelijk niet te stuiten op weg naar een nieuwe standaard, de Bitcoin standaard, van nieuw hard geld.

Ripple hangt al een hele tijd in de touwen in deze discussie. Ethereum (ETH) gaat dé showcase worden van of een altcoin met een bekend management team toch ook een commodity kan gaan worden. Het is zeker ook denkbaar dat oude regulering van voor de tijd van crypto uiteindelijk zal moeten buigen naar een nieuwe realiteit. Maar het zou best prima zijn als zeer conservatief munt voor munt zou worden toegelaten met hele strikte criteria. En ook zeer goed als de ponzi schemes onder de altcoins uiteindelijk sneuvelen.

Gerelateerde artikels:

Waar zal ik veilig bitcoin (BTC) kopen?

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min